BTC USD 42,417.6 Gold USD 1,775.88
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Lazada Seller - kongsi info

Sponsored Post

PedangSetiawan

Super Active Member
Joined
May 14, 2010
Messages
8,743
Reaction score
105
Points
83
So duit shipping bank in ke akaun pembeli?

Tolong jelaskan x paham

aku rasa, nanti kalau dia beli 2, rm4.90 tu aku yg kene bayar, dia x kena bayar. tu je. so misal kata total rm100, biasanya rm100 + rm4.90.

dalam invoice dia hanya rm100, dan dalam report finance kita akan tolak rm4.90.

rasanya lah, belum ada orang beli 2 lagi, baru je setkan pagi tadi
 

terompah

Active Member
Joined
Mar 9, 2009
Messages
1,139
Reaction score
139
Points
43
yg aku baca, start bulan ni lazada x kenakan komisen pd seller

so lazada charge customer untuk shipping

lagipun shipping kalau apply voucher xda effect

absorb boleh je tp nmpk mahai la.utk bg kengkonon free shipping.kalau super saver rate rm4.75 je..tp sapa yg dpt assign dgn LEX
 

PedangSetiawan

Super Active Member
Joined
May 14, 2010
Messages
8,743
Reaction score
105
Points
83
lazada ni keep letak gdex skynet as my courier option, sedangkan aku dah berkali2 suruh delete, dan tinggalkan poslaju.

poslaju as default, tapi bila tiba lazada letak option lain tu, mesti customer aku dia hantar ke gdex.. aku pon naik pening, ni dah kene cancelkan order.

ada siapa2 tahu cara nak tackle problem ni? aku tiap2 kali terjadi selepas customer order, masa nak print tu, baru perasan gdex. terus check shipping.. eh ada pulak gdex.. kene complaint. rasa aku dah 4x kene dah.
 

Prisoner

Active+ Member
Joined
Apr 25, 2010
Messages
4,005
Reaction score
38
Points
30
lazada ni keep letak gdex skynet as my courier option, sedangkan aku dah berkali2 suruh delete, dan tinggalkan poslaju.

poslaju as default, tapi bila tiba lazada letak option lain tu, mesti customer aku dia hantar ke gdex.. aku pon naik pening, ni dah kene cancelkan order.

ada siapa2 tahu cara nak tackle problem ni? aku tiap2 kali terjadi selepas customer order, masa nak print tu, baru perasan gdex. terus check shipping.. eh ada pulak gdex.. kene complaint. rasa aku dah 4x kene dah.

sekarang ni 3pl ada ke pos laju..?
kalau ada pos laju kalau ada order print jer la bill pos laju..
lagi bagus ada banyak option untuk shipping..
 

satsepit

Active+ Member
Joined
Dec 29, 2007
Messages
3,902
Reaction score
273
Points
51
nak tanya..
lazada boleh kutip affiliate ke?
sebab ada org add dalam telegram promote suruh register lazada bawah link dia. utk dapat reward katanya

tolong explain pls
 

PedangSetiawan

Super Active Member
Joined
May 14, 2010
Messages
8,743
Reaction score
105
Points
83
sekarang ni 3pl ada ke pos laju..?
kalau ada pos laju kalau ada order print jer la bill pos laju..
lagi bagus ada banyak option untuk shipping..

nak drop tu yg problem, bukan diaorg datang ambil. :))

xkan la shopee nak ke poslaju, pastu lazada nak ke gdex, kang ada order lain nak ke skynet pulak, tu yang aku suruh dia letak poslaju je.

ni asik2 ada gdex, dah aku kene cancel order. geram pulak. dah 5 kali aku complain.
 

PedangSetiawan

Super Active Member
Joined
May 14, 2010
Messages
8,743
Reaction score
105
Points
83
sekarang ni 3pl ada ke pos laju..?
kalau ada pos laju kalau ada order print jer la bill pos laju..
lagi bagus ada banyak option untuk shipping..

oh, jap masa print label, dia terus kasi gdex, xda pon dia bagi pilihan nak pilihan yang mana? ke aku terlepas pandang, banyak kali aku ulang2 nak print label ni, still gdex. padahal kalau ikutkan, poslaju aku punya default.
 

PedangSetiawan

Super Active Member
Joined
May 14, 2010
Messages
8,743
Reaction score
105
Points
83
oh x boleh, courier dia automatic berdasarkan buyer location, pejadah la..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register