BTC USD 42,445.7 Gold USD 1,774.32
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Lazada Seller - kongsi info

PedangSetiawan

Super Active Member
Joined
May 14, 2010
Messages
8,743
Reaction score
105
Points
83
hi.. siapa-siapa yang ada menjual di lazada harap boleh kongsi tips2 dan info untuk newbie.

aku dah menjual di shopee, thread shopee pon ada. shopee mudah gila. Lazada rumit pulak :))

minta tolong otai2 lazada kongsi2 info
 
Sponsored Post

PedangSetiawan

Super Active Member
Joined
May 14, 2010
Messages
8,743
Reaction score
105
Points
83
Soalan pertama aku, macam mana kita nak tukar shipping provider? default ni skynet. bila print2 bill siap2 skynet, adakan nanti kita just drop off parcel di skynet sahaja tanpa perlu bayar? berapa pulak lazada tolak kredit kita ye?
 

batikmalaysia

Freshie
Joined
Apr 10, 2018
Messages
18
Reaction score
0
Points
3
Soalan pertama aku, macam mana kita nak tukar shipping provider? default ni skynet. bila print2 bill siap2 skynet, adakan nanti kita just drop off parcel di skynet sahaja tanpa perlu bayar? berapa pulak lazada tolak kredit kita ye?

kena contact customer service. memang leceh gile la lazada ni. shopee paling senang dan mesra penjual.
 

i4u

Legendary Member
Joined
Sep 13, 2010
Messages
17,424
Reaction score
83
Points
130
ade kemungkinan tak dorg akn 'sailang' produk kte?
 

terompah

Active Member
Joined
Mar 9, 2009
Messages
1,139
Reaction score
139
Points
43
Soalan pertama aku, macam mana kita nak tukar shipping provider? default ni skynet. bila print2 bill siap2 skynet, adakan nanti kita just drop off parcel di skynet sahaja tanpa perlu bayar? berapa pulak lazada tolak kredit kita ye?

Boleh apply if nak tukar carrier.
 

PedangSetiawan

Super Active Member
Joined
May 14, 2010
Messages
8,743
Reaction score
105
Points
83
Boleh apply if nak tukar carrier.

sekarang ni semua barang lazada caj customer postage eh rm4.90? sebagai seller, macam mana nak absorb cost ni macam dulu2 buat free shipping?

x silap aku lazada update shipping program, tapi x pasti apa yang dia update.
 

magnesium

Legendary Member
Joined
Apr 18, 2010
Messages
10,544
Reaction score
308
Points
131
sekarang ni semua barang lazada caj customer postage eh rm4.90? sebagai seller, macam mana nak absorb cost ni macam dulu2 buat free shipping?

x silap aku lazada update shipping program, tapi x pasti apa yang dia update.

yg aku baca, start bulan ni lazada x kenakan komisen pd seller

so lazada charge customer untuk shipping

lagipun shipping kalau apply voucher xda effect
 

PedangSetiawan

Super Active Member
Joined
May 14, 2010
Messages
8,743
Reaction score
105
Points
83
yg aku baca, start bulan ni lazada x kenakan komisen pd seller

so lazada charge customer untuk shipping

lagipun shipping kalau apply voucher xda effect

customer aku beli 4 barang, lazada caj 4x shipping, jadah apa la tu.

so buat voucher ke macam mana? customer dha kene shipping fee ni, kurang sket la diaorg membeli
 

magnesium

Legendary Member
Joined
Apr 18, 2010
Messages
10,544
Reaction score
308
Points
131
customer aku beli 4 barang, lazada caj 4x shipping, jadah apa la tu.

so buat voucher ke macam mana? customer dha kene shipping fee ni, kurang sket la diaorg membeli

Haha

Betul tu

Biasa kalau xda vouchers aku beli gak bila nak guna

Tapi kali ni pikir banyak kali dulu sebelum beli

Hari ni beli gak 2 brg

Satu free shipping minyak hitam

Satu lagi rapid canopy ada shipping rm4.xx

Lazada pun teruk sgt skang

Sebiji tiru shopee

Tp shopee masih lagi bg free shipping beli rm35 ke atas same seller
 

PedangSetiawan

Super Active Member
Joined
May 14, 2010
Messages
8,743
Reaction score
105
Points
83
Haha

Betul tu

Biasa kalau xda vouchers aku beli gak bila nak guna

Tapi kali ni pikir banyak kali dulu sebelum beli

Hari ni beli gak 2 brg

Satu free shipping minyak hitam

Satu lagi rapid canopy ada shipping rm4.xx

Lazada pun teruk sgt skang

Sebiji tiru shopee

Tp shopee masih lagi bg free shipping beli rm35 ke atas same seller

nak bagi customer happy, kene create shipping program sendiri, aku set kene beli 2, aku tanggung shipping. haha :))
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register