Buat duit dengn Admob

CG Sponsors




Flat

Active Member
Joined
Mar 18, 2013
Messages
1,259
Reaction score
9
Points
25
Admob buka akaun melalui akaun adsense jer senang.. tt apa cite?
nak tanya, oleh sebab kita link 2 network ni, kalau Admob kena ban,adsense kena ban gak ke?
 
Sponsored Post

Pay-Bux

Active+ Member
Joined
Jan 18, 2012
Messages
3,542
Reaction score
248
Points
33
Berapa modal untuk daftar dan buka acc admob nih?
Free jer kot.. admob ni platform utk letak iklan dlm app yg kita bina.. kalau youtube, website, blog dll platform iklan dia adsense.. admob dgn adsense bawah google..
 

Pay-Bux

Active+ Member
Joined
Jan 18, 2012
Messages
3,542
Reaction score
248
Points
33
nak tanya, oleh sebab kita link 2 network ni, kalau Admob kena ban,adsense kena ban gak ke?
Rasanya tak kot.. adsense ni bkn guna utk admob saja, blogspot pun guna, youtube pun guna, jd cth akaun youtube kena strike dan kena ban, akaun adsense masih boleh guna utk benda lain..
Adsense ni umpama ewallet, byk product google guna adsense..

Otai2 btulkn kalau sy silap..
 

silvermaddness

Legendary Member
Joined
Oct 6, 2007
Messages
11,496
Reaction score
54
Points
120
wow..ada rupanya thread admob...lai lai..berkumpul player admob CG plisss
 

Vpoint7

Fun Poster
Joined
Feb 11, 2009
Messages
235
Reaction score
19
Points
15
Rasanya tak kot.. adsense ni bkn guna utk admob saja, blogspot pun guna, youtube pun guna, jd cth akaun youtube kena strike dan kena ban, akaun adsense masih boleh guna utk benda lain..
Adsense ni umpama ewallet, byk product google guna adsense..

Otai2 btulkn kalau sy silap..
Jwpn yg lebih tepat adalah, google akan ban melalui penamaan email. Jika adsense & admob menggunakan email yg sama, maka kedua-dua produk ads akan dibatalkan.

Saya juga menggunakan email buat apps & email utk admob berlainan. Ini adalah jalan terbaik utk mengelakkan google membuat tafsiran salah ke atas ads yg kita buat. Walaupn kadang2 trafic kita adalah tulen (genuine), & bukan drpd blackhat traffic.
 

Vpoint7

Fun Poster
Joined
Feb 11, 2009
Messages
235
Reaction score
19
Points
15
Menjawab soalan tergantung ...

100 ORG?

better share je camne ko apply admob tu
ape jenis app yg ko buat
camne nak masuk kan ad dalam apps tu
guna website/appplication ape untuk buat apps
cara promote

ada la input sikit untuk orang lain nak jinak2
PM aku software kalau tak keberatan...aku pakai andromo jek sebelum ni..
saya punya software kos 200 euro sebulan
software whitelabel dari france :)cgrock:)cgrock


rm skng tengah jatuh..mahal juga nak bayar kos software.tapi berbaloi bila dapat projek yang besar2..

btw positifnya duit rm tgh menjunam..syok pula main admob..widraw rate tggi skit huhu
Bagi soalan ini, tuan PembinaApplikasi menggunakan servis melalui website yg boleh buat apps. Cth nya spt link dibwh, nilai 200 Euro spt yg diberitahu.

Code:
https://www.goodbarber.com/native/pricing/
Servis drpd website ini, akan memudahkan non-programmer utk menghasilkan apps (hanya perlu klik shj, function akan dimasukkan), lagipn, website ini telah menyediakan template utk apps lebih drpd 80 design (byk lagi pilihan lain jika guna full features). Apps kemudian diupload ke google play (seperti letak attachment dalam email), supaya hasil kerja boleh di download oleh pengguna.

Ketika ini, byk website diluar sana yg telah menyediakan servis penghasilan apps dgn byrn tertentu. Setiap website ada tutorial utk menggunakan servis mereka. So jgn risau utk itu. Buat masa ini, jumlah apps tuan PembinaApplikasi, dlm lingkungan 20 apps yg ditemui secara online. Servis letak apps ada byk diluar sana. Cuma populariti utk upload/download apps, byk pada Google Play.

:)cgrock
 
Sponsored Post
Top
Log in Register