BTC USD 82,358.4 Gold USD 4,198.97
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Bersalin dalam perahu

eboss

CG Hardcore
gemgem
Messages
85,650
Paid Membership
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,650
Reaction score
1,896
Points
591
dn_11.1.jpg

HAJAT seorang wanita untuk melahirkan bayinya secara sempurna di Hospital Sri Aman, Sarawak, semalam berakhir di perahu panjang.

Ini kerana setibanya wanita berusia dalam lingkungan 30-an itu di Jeti Batang Lupar bersama ahli keluarganya, dia mengadu sakit perut secara tiba-tiba sebelum selamat melahirkan bayi perempuan seberat tiga kilogram kira-kira pukul 11 pagi.

Kelahiran bayi itu banyak dibantu oleh ahli keluarga wanita itu yang berasal dari rumah panjang dekat Kaong, Skrang. Wanita dan bayinya kemudian dihantar ke Hospital Sri Aman.
 
uiks.. tak cukup bnyk lg spital ni kat mesia huhu
 
xde jln drt menghubungkan rumah panjang tu ngan spital...
rumah panjang tu mesti jauh lagi kat dlm hutan...
 
perahu...

betapa besar pengorbanan seorang ibu...
 
Waahhhh dulu kite baca seorang ibu kat luar negara melahirkan anaknya kat dalam keretapi, syarikat keretapi tu bagi tambang free selama seumur hidup kat baby tuh... Orang perahu tu tanak buat ker camtuh ??
 
xde jln drt menghubungkan rumah panjang tu ngan spital...
rumah panjang tu mesti jauh lagi kat dlm hutan...
kat pedalaman sarawak jln utmanya melalui sungai.....
 
adess orang kpg aku nih.. bersalin dalam perahu memang rare jarang².. tapi apakan daya cuma ini jek transport yg ada utk menghubungkan rumah ke pekan..

nak beli speedboat tak mampu :)
 
Back
Top
Log in Register