BTC USD 24,345.1 Gold USD 1,789.57
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Barang yang disekat kastam

Jinggo94

Banned
Messages
213
Joined
Mar 23, 2016
Messages
213
Reaction score
0
Points
10
Kalau disekat kastam pun rasanya kena bayar tax je kan..lepas tu dia lepas barang tu..

Lain la barang2 yang bahaya macam senjata..

sekiranya barang yg diimport(dibawa masuk) termasuk dalan jadual larangan mutlak ataupun larangan bersyarat, maka barang itu akan ditahan.

lain2 barang, kena cukai...dan ada juga yang memerlukan approval permit(AP)... serta tertakluk undang2 agensi lain...
 
Sponsored Post

rampai

Junior Member
Messages
71
Joined
Oct 17, 2010
Messages
71
Reaction score
5
Points
11
Kena tax bayar jer lah. Cakap nak bisness, mesti lah bayar tax dengan kastam. Bisness mana boleh buat main2.

GST bayar kat kastam bukan banyak mana pun. Kalau harga barang 5000 ringgit bayar tax baru 300 ringgit.

Nanti campur kan sekali duit kapal dah tu bagi dengan quantity barang. Kalau ada 10000 keping barang, baru jadi berapa sen jer tax tu...

Biasa nya company cargo yang bayar kan dulu tax kastam tu. Nanti budak lori cargo tu sampai depan pintu dengan barang (sebab tu panggil door to door) dia claim balik duit kastam yang dorang dah pi bayar kan dulu.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register