BTC USD 38,030.2 Gold USD 1,806.53
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Dropee Menjadi Syarikat Malaysia Kedua Yang Menyertai Y Combinator

Xploit Machine

CG Top Poster Club
Top Poster #4
Joined
Nov 23, 2012
Messages
29,890
Reaction score
4,083
Points
236
Y Combinator merupakan salah satu penyedia program pemecut dan pelabur di dalam startup. Terdapat pelbagai syarikat berjaya yang telah hadir dengan menyertainya. Terbaru, salah satu syarikat tempatan yang turut telah menyertai Y Combinator adalah Dropee.

Dropee sering diperkenalkan sebagai laman edagang B2B untuk pasaran borong. Dropee turut mengintegrasikan sokongan kecerdasan buatan dalam membuat ramalan produk-produk yang akan menerima permintaan, sekaligus memudahkan peruncit untuk menguruskan stok dengan lebih efisien.

Terbaru, Dropee mengumumkan mereka telah menyertai Y Combinator, sekaligus akan menerima akses kepada program pemecutnya, dan juga pelaburan daripada mereka.

Dengan fasa baru ini juga, Dropee dijangka akan terus memperluaskan penawaran di Malaysia, selain turut melihat kepada beberapa negara lain dalam menawarkan perkhidmatan mereka. Dropee dijangka mencapai nilai transaksi sebanyak RM40 juta menjelang penghujung 2020 ini.

Screenshot-59.jpg


Sumber asal https://www.dropee.com/
 
Sponsored Post

kopirait

CG Top Poster Club
Joined
Apr 18, 2010
Messages
38,555
Reaction score
2,863
Points
206
sebiji macam B2B side yang den pernah maintain.
the biggest in middle east. :)
 

Xploit Machine

CG Top Poster Club
Top Poster #4
Joined
Nov 23, 2012
Messages
29,890
Reaction score
4,083
Points
236
Dropee Terima Suntikan Dana USD1.3J Untuk Bantu Perniagaan Borong Mendigitalkan Dagangan

Dropee merupakan salah satu syarikat tempatan yang memfokuskan kepada perkhidmatan edagang B2B untuk pasaran borong. Pada bulan Mac lepas, Dropee telah menjadi salah satu syarikat tempatan menyertai Y Combinator, dan hari ini mereka mengumumkan suntikan dana sebanyak $1.3 juta untuk terus memperluaskan penawaran mereka.

Menurut Dropee, di rantau Asia Tenggara, pelbagai perniagaan borong masih menggunakan kaedah tradisional menggunakan pen dan kertas untuk pengurusan tempahan dan dagangan. Namun, dengan penularan wabak Covid-19, ia telah memberikan impak yang tinggi terhadap pengurusan perniagaan – sekaligus membuatkan ramai beralih ke arah digital.

Sehingga kini, Dropee dikatakan telah membantu syarikat seperti Petronas, British American Tobacco dan sebagainya dalam membantu membawa dagangan mereka secara atas-talian. Dengan suntikan dana baru ini, Dropee menyasarkan untuk terus membantu lebih banyak syarikat dalam mendigitalkan dagangan mereka, sekaligus membawa kepada pengurusan yang lebih efisien.

Layari http://www.dropee.com/
 
Sponsored Post

CG Sponsors
Top
Log in Register