BTC USD 32,637.1 Gold USD 1,775.38
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Bagaimana Nak Belajar [Course Premium] dengan Sumber Percuma Sahaja?

mazuki

Active Member
Joined
Aug 22, 2008
Messages
1,606
Reaction score
282
Points
41
Boleh dikatakan semua perkara ada di internet.. Lebih-lebih lagi kalau berkaitan dengan bisnes dan pemasaran online ni....

Hanya cari google atau youtube insyallah jumpa...

Kuncinya adalah - Kita perlu tahu apa yang kita perlu tahu. [Paham ke?]

Contohnya sekarang saya nak belajar berkenaan SEO - Search Engine Optimization.

Jadi dalam topik SEO ini terdapat banyak perkara. Jadi saya perlu tahu dahulu apa yang saya nak tahu.

MUDAH

Saya akan ke Udemy, saya akan tengok apa course outline yang top seller jual...

1593484478405.png


1. Keyword Research Tools
2. Content SEO
3. SEO Factor
4. Pagespeed for SEO
5. How to get fast index
6. Backline SEO

jadi dari sini... Korang google atau cari di youtube... [Amek masa skek tapi PERCUMA]

sebab kebanyakan dari mereka terutamanya topik SEO diorang akan ulang perkara yang sama sahaja.

1. Keyword Research Tools


2. Content For SEO

3. SEO Factor




1593485017888.png



4. Page Speed


5. Fast Index



6. Backlink For SEO [Whitehat]




Soalnya... tahu dahulu apa yang anda nak tahu...
 
Sponsored Post

MrDisc

Active Member
Joined
Dec 22, 2016
Messages
2,233
Reaction score
216
Points
38
Terbaik laa bos....

Saya sampai la nie masih tertanya no 10 tue - domain age...Apa yang dimaksudkan dengan domain tua ini bos? Domain tua sahaja yg boleh naik ke depan @ domain kena tua baru boleh ranking di hadapan?

Yang ini saya nak tahu bos sebab ada domain age saya nak beli tapi mahal sgt harganya...dan takut bila dah beli nnti tak guna rugi pulak saya....

Maafkan saya bos...saya budak ingin belajar...tenkiu bos! Mohon halal ilmu yg ingin di ajar....🙏🤲

p/s: domain bos mmg range2 mantap punya...gred sanad tinggi yg diakui moz...tak salah guru saya nak belajar...
 

mazuki

Active Member
Joined
Aug 22, 2008
Messages
1,606
Reaction score
282
Points
41
Terbaik laa bos....

Saya sampai la nie masih tertanya no 10 tue - domain age...Apa yang dimaksudkan dengan domain tua ini bos? Domain tua sahaja yg boleh naik ke depan @ domain kena tua baru boleh ranking di hadapan?

Yang ini saya nak tahu bos sebab ada domain age saya nak beli tapi mahal sgt harganya...dan takut bila dah beli nnti tak guna rugi pulak saya....

Maafkan saya bos...saya budak ingin belajar...tenkiu bos! Mohon halal ilmu yg ingin di ajar....🙏🤲

p/s: domain bos mmg range2 mantap punya...gred sanad tinggi yg diakui moz...tak salah guru saya nak belajar...

Kita bagi orang google sendiri jawab berkenaan domain age ni...

Summary:
Mat cutt cakap tak payah rusing sangat pasal domain age... apa yang lebih penting adalah kualiti konten dan user experience (UX) website...

Melainkan domain age yang kita beli memang mempunyai authority yang tinggi dah...
 

MrDisc

Active Member
Joined
Dec 22, 2016
Messages
2,233
Reaction score
216
Points
38
Matt cutts takut cut kita tak tau bos... saya agak laa.. :D

Pernah beli domain age suatu ketika dahulu...dikatakan authoriti tinggi...

Bila beli mmg traffik xmenang tangan masuk bertalu2 tapi xberhasil endingnya...

Apa yg salah disini ya bos? Salah beli domain atau salah jual ubat kuat dengan domain itu?


Kita bagi orang google sendiri jawab berkenaan domain age ni...

Summary:
Mat cutt cakap tak payah rusing sangat pasal domain age... apa yang lebih penting adalah kualiti konten dan user experience (UX) website...

Melainkan domain age yang kita beli memang mempunyai authority yang tinggi dah...
 

MrDisc

Active Member
Joined
Dec 22, 2016
Messages
2,233
Reaction score
216
Points
38
google-ranking-factor-2020.png


Ini ulasan saya bos....jangan tiru saya..tiru matt cutts... dier mmg otoriti tinggi...saya melayu kolot jek bos....:ROFLMAO:
 

MrDisc

Active Member
Joined
Dec 22, 2016
Messages
2,233
Reaction score
216
Points
38

1. Keyword Research Tools

Saya pinjam info TT ini...apa yg anda tak faham pasal ini?

Nak ulas memandai tak syok ini tempat org...tunggu TT sampai dier akan ulas dulu...

Yang mana sy boleh tambah saya ulas....

Tak molek rumah org kita memandai mandai... :D
 

MrDisc

Active Member
Joined
Dec 22, 2016
Messages
2,233
Reaction score
216
Points
38
Buat duit online - Ada yang tak minat buat duit online? Orang ini memang sewel...:D

Saya tabik spring sama TT sebab ranking buat duit online pakai nama bukan keywords.

Boleh kita buat ujikaji sama TT mcm mana dier ranking kata kunci - buat duit online page google paling hadapan....

p/s: Benda betul kita kena ckp bos....bagi org nampak bos terjah bab seo bukan orang sebarangan...Saya main seo pakai lanyak jek...ini membezakan cara saya dengan bos...jauh lebih berilmu berbanding saya... :)
 

mazuki

Active Member
Joined
Aug 22, 2008
Messages
1,606
Reaction score
282
Points
41
Buat duit online - Ada yang tak minat buat duit online? Orang ini memang sewel...:D

Saya tabik spring sama TT sebab ranking buat duit online pakai nama bukan keywords.

Boleh kita buat ujikaji sama TT mcm mana dier ranking kata kunci - buat duit online page google paling hadapan....

p/s: Benda betul kita kena ckp bos....bagi org nampak bos terjah bab seo bukan orang sebarangan...Saya main seo pakai lanyak jek...ini membezakan cara saya dengan bos...jauh lebih berilmu berbanding saya... :)

Semua minat nak duit... Tp keje2nya sblm dpt merasa duit tu xramai sanggup tunggu.. Hehe

Nasib je tu bro dpt rank depan... Ada juga post yg gagal... Tak semua berjaya tu...
 

MrDisc

Active Member
Joined
Dec 22, 2016
Messages
2,233
Reaction score
216
Points
38
Tgk seni SEO bro bukan pattern nasib punya.

Bro memang ada kepakaran disitu.

Nampak byk post2 bro yang rank SEO.

Semoga terus maju jaya di masa hadapan.

Semua minat nak duit... Tp keje2nya sblm dpt merasa duit tu xramai sanggup tunggu.. Hehe

Nasib je tu bro dpt rank depan... Ada juga post yg gagal... Tak semua berjaya tu...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register