Apakah itu WAHABI ???

CG Sponsors




imatheonlyone

Legendary Member
Joined
Mar 11, 2009
Messages
13,438
Reaction score
501
Points
171
Gerakan wahabi ni yg Aku tau, zaman Abdullah bin wahab ni tanah Arab dlu terkenal gan apa org panggil Tu mintak berkat kat kubur ulama ulama Tu...pastu zaman dlu kat kaabah Tu Ada sekolah 4 4 mazhab so kalau solat pun masing2 Akan solat belakang imam mazhab masing2...cam X unite la...Dari situ la yg diorang dok sebut bidaah bidaah Tu..

Kat sini lak lain asal tak ikut mazhab syafie je wahabi...padahal Bukan follow sgt Pon mazhab imam syafie Tu...beli rumah pun hutang bank
 
Sponsored Post

Adam zub

Freshie
Joined
Nov 24, 2020
Messages
27
Reaction score
3
Points
8
Wahabi ni kan Arab supremacists
diorang tak suka bila yang bukan bangsa Arab agama islam
that means dia pandang jijik kat Malaysia , Indonesia dan Pakistan dan sebagainya
 

Megat Al Fateh

Fun Poster
Joined
May 6, 2019
Messages
965
Reaction score
438
Points
41
Wahabi ni kan Arab supremacists
diorang tak suka bila yang bukan bangsa Arab agama islam
that means dia pandang jijik kat Malaysia , Indonesia dan Pakistan dan sebagainya
berat tuduhan tu bro

cuba bagi sikit bukti rujukan kalau ada..
 

imatheonlyone

Legendary Member
Joined
Mar 11, 2009
Messages
13,438
Reaction score
501
Points
171
Wahhabism (Arabic: الوهابية‎, al-Wahhābiyah) is an Islamic doctrine and religious movement founded by Muhammad ibn Abd al-Wahhab. It has been variously described as "ultraconservative"
"far-right" "austere","fundamentalist", or "puritan(ical)"
Describe as...X semestinya tuduhan dia betul...org sini Pon kalau nampak pelik sikit Dari tradisi dah tuduh macam2
 

Megat Al Fateh

Fun Poster
Joined
May 6, 2019
Messages
965
Reaction score
438
Points
41
Wahhabism (Arabic: الوهابية‎, al-Wahhābiyah) is an Islamic doctrine and religious movement founded by Muhammad ibn Abd al-Wahhab. It has been variously described as "ultraconservative"
"far-right" "austere","fundamentalist", or "puritan(ical)"
hmm.. wikipedia ni je? takde kaitan pun

bagilah statement dari tokoh pro wahabi yg ade kata mcm bro kata tu.. first time aku dengar nih..
diorang tak suka bila yang bukan bangsa Arab agama islam
that means dia pandang jijik kat Malaysia , Indonesia dan Pakistan dan sebagainya
 

imatheonlyone

Legendary Member
Joined
Mar 11, 2009
Messages
13,438
Reaction score
501
Points
171
gambar apa tu? aku suspek antara 2
Dua2 dh kena banned. Kalau salah sorilah. Teka2 je hehehhe
Ada la jenis2 forumer yg suka post2 gambar tp X kena banned lg. .tp dia X pernah la bagi info Dari Wikipedia Aku Rasa...Bukan dia kot hahaha
 
Sponsored Post
Top
Log in Register