BTC USD 59,365.9 Gold USD 2,411.44
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Angin ajaib dalam badan.

IMG_20240605_183657_053.jpg


Alhamdulillah baru lagi den medical checkup ni..bln 12 thn lps.. tu resultnya

Masalah angin den ni dah bertahun lamanya..

tgk cholestrol jahat tinggi.. LDL

kne cut gula.. cut jenis2 junk food.. cut caffeine..

badan kita secara zahir mungkin nmpk sihat..
tp badan akan bg tanda jika ada masalah..

terpulang kita nk ubah ke tak..

selain daripada itu..

boleh cuba evoo ( extra virgin olive oil )

gi cari kt shoppe.. klo ada duit lebih beli yg mahal..
sbb bnyk yg palsu..
 
Sponsored Post

71968511_2811943492162602_8073175568738156544_n.jpg

.
buang angin dgn batu ajaib....rendam dan minum airnya 🤭 🤭 ...berjalan atas batu ni ..macam kita pegi urut tapok kaki ar lebih kurang,...kalu tapak kaki rasa sakit bila pijak batu reflek ni...maknanya system dlm tuboh kita dah ada yg problem..macam system perkumuhan, ginjal, hati , pankreas dll...sebab tu angin dlm badan, .....masalah angin dlm badan terjadi setelah umur meningkat dan aktiviti pergerakan keluar peloh semakin kurang,....
 
Last edited:
tgk cholestrol jahat tinggi.. LDL

kne cut gula.. cut jenis2 junk food.. cut caffeine..

badan kita secara zahir mungkin nmpk sihat..
tp badan akan bg tanda jika ada masalah..

terpulang kita nk ubah ke tak..

selain daripada itu..

boleh cuba evoo ( extra virgin olive oil )

gi cari kt shoppe.. klo ada duit lebih beli yg mahal..
sbb bnyk yg palsu..
Apa tips nak kenal yang palsu?
 
Den dah try mcm2 tukang urut..baru minggu lps jmpa sorg yg urut den kat mydin mutiara rini skudai.., dan den kuar angin (sendawa) .. dia urut mcm tukang urut lain gak hat sakit2 tu..

Tp badan den masih x lega lg..mcm x puas kne urut..

Nak cari tukang urut yg bleh kuar kan semua angin ni x jmpa lg huhu
Kena pergi tempat urut yg gambar kaki tu kot baru jadi 😂
 
71968511_2811943492162602_8073175568738156544_n.jpg

.
buang angin dgn batu ajaib....rendam dan minum airnya 🤭 🤭 ...berjalan atas batu ni ..macam kita pegi urut tapok kaki ar lebih kurang,...kalu tapak kaki rasa sakit bila pijak batu reflek ni...maknanya system dlm tuboh kita dah ada yg problem..macam system perkumuhan, ginjal, hati , pankreas dll...sebab tu angin dlm badan, .....masalah angin dlm badan terjadi setelah umur meningkat dan aktiviti pergerakan keluar peloh semakin kurang,....

teori ni ada kebenaran nya..

Reflexology-Char.png
 
Kena cari tukang urut yang serasi. tukang urut ada mcm2. ada urut kuat sangat. ada urut saraf, ada urut urat. kena cari sampai jumpa yang serasi. dah jumpa yg serasi, kena kekalkan yg serasi. jangan campur2. nanti badan tak selesa.

sebab ada tukang urut dia urut kuat sangat, ada urut, tembak point.

tukang urut lelaki ni memang susah nak cari, sebab ada yang celup, ada dsri jalansn, ada yg formal,.

cari therapist yang jenis kalau dia urut, dia cerita masalah sakit, lepas tu dia bagi tips mcm mna supaya nak maintain kesihatan.

jangan cari tukang urut yang pesan mcm ni. "nanti kena datang lagi 3x kali urut...bla blaba" itu memang cekau duit ja.
tuh la masih belum ketemu lagi tukang urut yg serasi yg dpt buang angin ni..

takde lagi jmpa yg mintak dtg berkali2 tu hihi..kalo ado mmg tak dtg doh..

tp yg sakit sgt penah la jmpa.. abis merah2 badan den.. dia mintak review.. den review jujur trus dia senyap lak hahaha.. cam harom nok review yg molek2 je

utk bini den mmg dah jmpa yg serasi.. full time mengurut akak tu.. siap ado makjun...lps urut dia bagi free 3 biji makjun tu, takut badan terkejut sakit
 
tgk cholestrol jahat tinggi.. LDL

kne cut gula.. cut jenis2 junk food.. cut caffeine..

badan kita secara zahir mungkin nmpk sihat..
tp badan akan bg tanda jika ada masalah..

terpulang kita nk ubah ke tak..

selain daripada itu..

boleh cuba evoo ( extra virgin olive oil )

gi cari kt shoppe.. klo ada duit lebih beli yg mahal..
sbb bnyk yg palsu..
junk food tarak la den bedal sokmo.. sbln skali ada la telan beger..

kopi mmg ado bedal.. kene kurangkan la pasni..

evoo tu mmg takde jual kat pasaraya ke camne.. ke kat pasaraya pon hok palsu gak?
 
71968511_2811943492162602_8073175568738156544_n.jpg

.
buang angin dgn batu ajaib....rendam dan minum airnya 🤭 🤭 ...berjalan atas batu ni ..macam kita pegi urut tapok kaki ar lebih kurang,...kalu tapak kaki rasa sakit bila pijak batu reflek ni...maknanya system dlm tuboh kita dah ada yg problem..macam system perkumuhan, ginjal, hati , pankreas dll...sebab tu angin dlm badan, .....masalah angin dlm badan terjadi setelah umur meningkat dan aktiviti pergerakan keluar peloh semakin kurang,....
ada ke org tak rasa sakit kalo pijak batu ni.. setau den kecuali yg ada kencing manis je tak rasa sakit.. 🤭 🤭
 
Sponsored Post

Back
Top
Log in Register