Anak kucing baru lahir

Recommended Brokers


___KIPITOP___

Active Member
Joined
Jun 2, 2011
Messages
2,429
Reaction score
10
Points
25
Assalamualaikum...
Aku ada 3 ekor anak kucing baru lahir...
Masalahnya induk kucing tu x mau jaga anak dia...
Dia buat x tau je hampeh betul...
Sekarang ni aku bagi anak kucing ni susu je...
Tp macam nak x nak je minum...
Pastu ada sekor anak kucing ni plak mcm sakit je sebab aku tgk tahinya mcm x mau stop keluar...
Korang tau x camne nak buat ngan anak2 kucing ni?
Aku igt nk hantar tempat yg boleh uruskan anak2 kucing ni sampai sihat...
Tau x mana2 tempat yg ada buat service mcm ni area seremban dan kl?
Plisss aku kesian tgk baby2 kucing ni walaupon depa ni bukan kucing aku pon pasal dia punya induk main beranak je kat rumah aku...
Malang betul lah baby2 kucing ni sebab dpt induk x bertanggungjawab...rasa nak lempang je...
 
Sponsored Post

mamaimran

Super Active Member
Joined
Jun 14, 2009
Messages
6,048
Reaction score
146
Points
73
Kekadang ibu kucing tu dah tau bahawa anak2 dia ader penyakit dan tak leh idup lama, sbb itu dia tak nak jaga dan tak nak bagi susu..itu mmg lumrah haiwan..ini ape yg vet pernah cite kat saya.
 

___KIPITOP___

Active Member
Joined
Jun 2, 2011
Messages
2,429
Reaction score
10
Points
25
Kekadang ibu kucing tu dah tau bahawa anak2 dia ader penyakit dan tak leh idup lama, sbb itu dia tak nak jaga dan tak nak bagi susu..itu mmg lumrah haiwan..ini ape yg vet pernah cite kat saya.
Camtu plak...
Tapi aku tgk anak kucing ni yg lain2 sihat je...sekor ni je cam problem sket...
Abis skang nak buat camne? Nak biarkan je ke?
 

regr8

Junior Member
Joined
Jan 4, 2011
Messages
94
Reaction score
0
Points
6
Dulu pernah gak bela anak kucing yang yatim piatu, so just bagi kitten replacement milk (KRM) beli dekat kedai pet.

Kalau tt serius nak jaga, lebih baik bawa dengan vet kucing yang sakit tu dan dapatkan nasihat vet untuk langkah-langkah penjagaan anak kucing.

Kucing meme takleh minum susu lembu, sebab ada laktos.

So, beli susu yang takde laktos seperti KRM & susu kambing.
 

___KIPITOP___

Active Member
Joined
Jun 2, 2011
Messages
2,429
Reaction score
10
Points
25
Dulu pernah gak bela anak kucing yang yatim piatu, so just bagi kitten replacement milk (KRM) beli dekat kedai pet.

Kalau tt serius nak jaga, lebih baik bawa dengan vet kucing yang sakit tu dan dapatkan nasihat vet untuk langkah-langkah penjagaan anak kucing.

Kucing meme takleh minum susu lembu, sebab ada laktos.

So, beli susu yang takde laktos seperti KRM & susu kambing.
Aku x serius nk jaga anak kucing ni sebab aku jarang2 ada kat umah...Haha...
So aku igt nak hantar baby cats ni ke tempat yg bleh jaga...
Cuma xtahu di mana...
Aku ada susu utk pet...
Tp x pasti bancuhan yg terbaik utk baby cat camne...
Tapi aku rasa anak2 kucing ni mcm xde harapan je...
 

SmileAlways

Super Active Member
Joined
Aug 11, 2014
Messages
9,108
Reaction score
378
Points
81
utk mereka yg ada kes yg sama
catswonderland.my/panduan-lengkap-menjaga-anak-kucing-yang-kehilangan-ibu
 
Sponsored Post
Top
Log in Register