ada duit cash 70k tapi tak tau nk melabur kt mana..ada cadangan tak?

Recommended Brokers


abeInc

Active+ Member
Joined
Sep 12, 2009
Messages
2,656
Reaction score
8
Points
30
as salam.

Kawan saya ada 70k Cash dalam tangan skrg ni..

dia suruh sy tanya kt mana nk simpan duit tu untk pulangan dividen yg brbaloi2 dgn keadaan politik dan ekonomi kt msia ni yg tak berapa stabil ni.

Boleh cadang tak yg jenis low risk dan high risk

MLM pegi main jejauh dia ckp :">
 
Sponsored Post

silvermaddness

Legendary Member
Joined
Oct 6, 2007
Messages
11,461
Reaction score
36
Points
120
as salam.

Kawan saya ada 70k Cash dalam tangan skrg ni..

dia suruh sy tanya kt mana nk simpan duit tu untk pulangan dividen yg brbaloi2 dgn keadaan politik dan ekonomi kt msia ni yg tak berapa stabil ni.

Boleh cadang tak yg jenis low risk dan high risk

MLM pegi main jejauh dia ckp :">
beli je btc ka..eth ka..ripple ka :)paid
 

Lobey

Active+ Member
Joined
Feb 25, 2008
Messages
4,082
Reaction score
58
Points
30
beli tanah yg ada potensi utk pembangunan.
 

syamsoulcc

Super Active Member
Joined
Apr 30, 2014
Messages
8,610
Reaction score
1,777
Points
141
kalau aku, kalau ada duit sbanyak tu,,
aku beli crypto sikit...eth sikit....
asb....

tak berani main high-risk...nanti takut menyesal..sbb aku dah pernah rasa menyesal disebabkan PERASAAN TAMAK HALOBA..

so, jgn tamak haloba.....untung sikit2 dah kira ok dah sekadar duit sampingan...
 
Last edited:

ooz

Active+ Member
Joined
May 24, 2008
Messages
2,752
Reaction score
279
Points
41
pesan kat kawan tu,
kalau ada cash,
senyap2 sudah.
langau2 scammer pasti segera hurung.
simpan diam2 dalam asb sudah.
pelahan2 explore mana2 bidang setahun dua.
benda takkan buat terus menjadi boombastik.
 

jaws_am

Super Active Member
Joined
May 29, 2008
Messages
9,972
Reaction score
1,431
Points
141
jenis2 x tau nak buat apa..
elok letak kt asb, th..

hujung tahun makan hibah je lah..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register