Investor Chat ada duit cash 70k tapi tak tau nk melabur kt mana..ada cadangan tak?

CG Sponsors




abeInc

Active+ Member
Joined
Sep 12, 2009
Messages
2,656
Reaction score
8
Points
30
as salam.

Kawan saya ada 70k Cash dalam tangan skrg ni..

dia suruh sy tanya kt mana nk simpan duit tu untk pulangan dividen yg brbaloi2 dgn keadaan politik dan ekonomi kt msia ni yg tak berapa stabil ni.

Boleh cadang tak yg jenis low risk dan high risk

MLM pegi main jejauh dia ckp :">
 
Sponsored Post

silvermaddness

Legendary Member
Joined
Oct 6, 2007
Messages
11,475
Reaction score
39
Points
120
as salam.

Kawan saya ada 70k Cash dalam tangan skrg ni..

dia suruh sy tanya kt mana nk simpan duit tu untk pulangan dividen yg brbaloi2 dgn keadaan politik dan ekonomi kt msia ni yg tak berapa stabil ni.

Boleh cadang tak yg jenis low risk dan high risk

MLM pegi main jejauh dia ckp :">
beli je btc ka..eth ka..ripple ka :)paid
 

marvelous

Legendary Member
Joined
Aug 21, 2006
Messages
16,887
Reaction score
2,782
Points
201
amik yang low risk...dan low return....sebulan return target 2% pun ok...setahun dah 24%
 

Lobey

Active+ Member
Joined
Feb 25, 2008
Messages
4,102
Reaction score
63
Points
30
beli tanah yg ada potensi utk pembangunan.
 

syamsoulcc

Super Active Member
Joined
Apr 30, 2014
Messages
9,328
Reaction score
2,062
Points
141
kalau aku, kalau ada duit sbanyak tu,,
aku beli crypto sikit...eth sikit....
asb....

tak berani main high-risk...nanti takut menyesal..sbb aku dah pernah rasa menyesal disebabkan PERASAAN TAMAK HALOBA..

so, jgn tamak haloba.....untung sikit2 dah kira ok dah sekadar duit sampingan...
 
Last edited:

ooz

Active+ Member
Joined
May 24, 2008
Messages
2,762
Reaction score
282
Points
41
pesan kat kawan tu,
kalau ada cash,
senyap2 sudah.
langau2 scammer pasti segera hurung.
simpan diam2 dalam asb sudah.
pelahan2 explore mana2 bidang setahun dua.
benda takkan buat terus menjadi boombastik.
 

jaws_am

Legendary Member
Joined
May 29, 2008
Messages
10,224
Reaction score
1,568
Points
191
jenis2 x tau nak buat apa..
elok letak kt asb, th..

hujung tahun makan hibah je lah..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register