BTC USD 75,701.6 Gold USD 4,338.70
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Viral ‘Housemate’ aku sebenarnya ‘monyet’ jelmaan manusia

hiduprakyat

CG Top Poster Club
gem
Messages
27,486
Joined
Dec 6, 2010
Messages
27,486
Reaction score
1,681
Points
201
385911-385911.jpg


‘Housemate’ aku sebenarnya ‘monyet’ jelmaan manusia


PETALING JAYA – Seorang wanita terpaksa berhadapan dengan tabiat buruk rakan serumahnya yang tidak bertanggungjawab dalam menjaga kebersihan di dalam rumah.



“Aku rasa housemate (rakan serumah) aku sebenarnya monyet tapi jelmaan manusia lah,” katanya.

Menurutnya, dia letih kerana terpaksa menjadi individu tunggal yang membersihkan kekotoran di rumah sedangkan punca masalah datang daripada ahli rumah yang lain.

“Saya penat bebel dalam group (kumpulan). Dapur tak bersih, lantai kotor, tak basuh bilik air tapi tiada siapa peduli,” tambahnya lagi.

Rata-rata pengguna berseloroh mengenai situasi tersebut, selain ada yang turut berkongsi pengalaman yang sama apabila melibatkan rakan serumah pengotor.

“Saya dulu kemas-kemas jumpa rambutan seikat dalam kabinet dapur dah hitam,” jelas Maroonbestie.

“Rakan serumah saya suka peram juga sampai berulat. Selagi orang lain tak buang, mungkin jadi rama rama ulat tu,” kata Wahiyy.Wahidah98 pula.

Ada pengguna turut mencadangkan agar makanan berkulat itu diletakkan terus di atas tempat tidur pelaku agar mereka sedar akan kesilapan tersebut.

“Senang je, kau letak atas tilam dia. InsyaAllah gaduh tak gaduh tu nombor dua tapi memang dia akan buang,” ujar .Mochiichom..

Artikel : Kosmo Online
 
Back
Top
Log in Register