syiah

  1. jumatmajid

    Tafsir syirik khomeini ke atas Ar-Ra'd, 2...

    post #301 satu lg pendedahan ajaran sesat & syirik oleh si khomeini kpd penganut agama syiah... penganut agama syiah blh shj mengatakan kiter memfitnah agama mrk, itu perkara biasa, krn berdusta dibls dgn pahala dlm agama mrk... tp penafian mrk bkn ler penghlg utk kiter terus mendedahkan...
  2. jumatmajid

    Syirik wilayah Ali = Syirik kpd qjjl SWT

    post #297 pengenalan... dlm post kali nih dua perkara akan dibuktikan & spt biasa ia adalah dr kitab ulama syiah sendiri.... syirik bg syiah bkn hanya menyekutukan qjjl SWT,ttp jg bermaksud menolak kepimpinan Sayidina Ali RA... berkait rpt dgn perkara pertama, iaitu jika menolak kepimpinan...
  3. jumatmajid

    Bab menuhankan Ali bin Abi Thalib RA

    post #226 Biharul Anwar, jilid 26, hlm. 325... p/s: Click to view or download from this link for better quality of Biharul Anwar [25/325] scanned page.
  4. jumatmajid

    Kebenaran wujudnyer Mushaf Fatimah & fitnah syiah terhdp Ahlul Bayt...

    post #263 selama ini geng2 syiah dlm CG nih menafikan kewujudan Mushaf Fatimah, tp kali nih kiter bongkar takiyyah mrk dari kitab2 mrk sendiri... mlh lbh teruk lg dlm takiyyah mrk spt hadis yg dipetik di bwh kiter lihat bgimana mrk menggunakan nama Ahlul Bayt dlm takiyyah mrk... mrk mendakwa...
  5. jumatmajid

    Syiah Kafir Pd Pendpt Para Ulama, Bhg. 3

    post #310 21. Imam Umar bin Syahin rahimahulllh (W. 385 H) Beliau berkata, "Sesungguhnya, sebaik-baik manusia selepas Rasulullah shallallhu 'alaihi wa sallam adalah Abu Bakr, Umar, Uthman, dan Ali' alaihimus salam, serta sesungguhnya seluruh sahabat Rasulullah shallallhu 'alaihi wa sallam...
  6. jumatmajid

    Syiah Kafir Pd Pendpt Para Ulama, Bhg. 2

    post #310 11. Imam Yazid bin Harun rahimahulllh (W. 206 H) Beliau berkata, يكتب عن كل صاحب بدعة إذا لم يكن داعية إلا الرافضة فإنهم يكذبون "Boleh mencatat (hadis) dari setiap penganut bid'ah yang menyeru kepada bid'ahnya, kecuali (Syi'ah) Rafidhah kerana mereka sering berdusta." [Diriwayatkan...
  7. jumatmajid

    Syiah Kafir Pd Pendpt Para Ulama, Bhg. 1

    post #310 sdr berhak utk mempyi pendpt sendiri ttg syiah, ttp di bwh sy berikan pendpt para ulama ttg syiah rafidhah yg jls murtad pd pandangan mrk... so aperbiler ader yg berpendpt bhw syiah aderlah kafir [termasuk sy], itu bknlah pendpt peribadi, tp pendpt yg disandarkan pd para ulama...
  8. jumatmajid

    Bab Al-Quran tidak lengkap dan wahyu juga diturunkan kepada Saidatina Fatimah

    post #239 bbrp ayat dlm kitab Tafsir As-Shafi, jilid 1, hlm. 41 menyatakan bhw Al-Quran yg ader skrg ini dah diubah & x blh diyakini sepenuhnyer... ~~~~~~~~~~~~ Sayyid Hasyim Al-Husaini Al-Bahrani dlm kitab Al-Burhan fi Tafsir Al-Quran, jilid 1, hlm. 4 jg mengatakan perkara yg sama spt dlm...
  9. jumatmajid

    Bab Al-Quran tidak lengkap/asli/berubah

    post #3850 takder pekdah nyer kami nak simpan Al-Quran versi korang tuh sedara Narga, menyesatkan ajer... lg pon spt sedara Tab kater, takdernyer korang nak tunjuk Al-Quran versi korang sbb confirm kantoi nyer, susah ler nak bertaqiyyah lg... klu nko pandai bhs Arab baca aper yg tertulis dlm...
  10. jumatmajid

    Bab Allah tidak mengetahui sesuatu yg belum berlaku

    post #219 hadis2 yg menrgkan ttg sifat البدء qjjl SWT ini jg dicatatkan di dlm dua kitab di bwh... Syarah Usul Al-Kafi, Jilid 4, hlm. 240... Al-Khasyiah 'ala Usul Al-Kafi, hlm. 475... p/s: Click to view or download from these links for better quality of Syarah Usul al-Kafi (4/240) and...
  11. jumatmajid

    fatwa ayatollah khomeini yg membenarkan pertukaran jantina...

    post #242 fatwa ayatollah khomeini yg membenarkan pertukaran jantina...
  12. jumatmajid

    Bab wanita yg tak rela di mutaah

    post #180
  13. PCK6444

    Ustaz Maulana Asri-Membongkar kesesatan syiah

    http://www.youtube.com/watch?v=QyxfxjhIing&playnext=1&list=PL6B16A8B6B959F106 http://www.youtube.com/watch?v=FNzLjziNJic&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=szHU8sjsipM&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=NfRbyxU7uTI&feature=related...
  14. P

    Syiah Di malaysia

    Salam semua..sila rujuk link di bawah utk ketahui apa yg mereka syaih lakukan di malaysia.. http://www.shia-explained.com/my/
  15. A

    GEMPAR..!! Bongkar Kesesatan dan Bahaya SYIAH

    Sila ambil masa untuk menonton video ini. Tentang membongkar kesesatan syiah dan bahaya syiah. video yang sangat ilmiah dan patut ditonton dan disebarkan demi keselamatan kita sekeluarga. video hampir satu jam. harap dapat menonton sehingga tamat dan kamu semua akan kenal siapa itu syiah..
  16. ompiku

    Betulkah ahli pas ni dlm gambar ni orang syiah

    salam otai2 cg... sy nak tahu pasal ABDUL GHANI SHAMSUDIN seperti dlm gambar ,betul ke dia orang syiah ???? ,tjumpa benda ni dlm fb member...harap otai2 yg kenal dia ni boleh bg pencerahan.saja nak tahu...
  17. nasiayampedas2005

    Syiah di dalam PAS !!!

    Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada semua pengunjung-pengunjung CG sekalian... Mungkin kebanyakan PAS supporter tidak tahu akan hal ini... Apapun mari kita sama-sama hayati apa yang dikatakan sebagai PAS ITU SYIAH! Kita mulakan dulu dengan video dibawah.. krHFI0kEh-k&embed=1 Aku...
Top
Log in Register