BTC USD 23,587.5 Gold USD 1,769.78
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Kebenaran wujudnyer Mushaf Fatimah & fitnah syiah terhdp Ahlul Bayt...

post #263

Syiah mengatakan Al-Quran tidak lengkap dan wahyu juga diturunkan kepada Saidatina Fatimah, anak baginda Nabi SAW ( kesiyalan pada syiah yg memfitnah anakanda Baginda Nabi SAW!!)

3. Al Quran yang sekarang sudah tidak asli.
Mereka juga mengatakan bahwa Al-Quran yang ada ditangan kaum Muslimin dari zaman shahabat sampai hari ini tidak asli lagi. Kecuali Al-Quran mereka yang tiga kali lebih besar dari Kitabullah yang mereka namakan mushaf Fatimah yang akan dibawa oleh Imam Mahdi. (ibid)
Al-Kusyi pula berkata: Tidak sedikitpun isi kandungan di dalam al-Quran (yang digunakan oleh Ahli Sunnah wal-Jamaah sekarang, Pent.) yang boleh kita jadikan pegangan.[ Lihat: As-Safi. (1/33)]
selama ini geng2 syiah dlm CG nih menafikan kewujudan Mushaf Fatimah, tp kali nih kiter bongkar takiyyah mrk dari kitab2 mrk sendiri...

mlh lbh teruk lg dlm takiyyah mrk spt hadis yg dipetik di bwh kiter lihat bgimana mrk menggunakan nama Ahlul Bayt dlm takiyyah mrk...

mrk mendakwa kununnyer pd Mushaf Fatimah tercatat nama semua Utusan qjjl SWT & pemerintah di muka bumi ini...

tp bandingkan hadis tersebut dgn Al-Baqarah, 159 yg sy petik di bwh yg menafikan dakwaan syiah terkutuk ini...

2_159.png


"Sesungguhnya orang-orang yang menyembunyikan apa yang telah Kami turunkan dari keterangan-keterangan dan petunjuk hidayat,
sesudah Kami menerangkannya kepada manusia di dalam Kitab Suci, mereka itu dilaknat oleh Allah dan dilaknat oleh sekalian makhluk."
,

jd kitab maner yg sedara2 percayai, kitab Al-Quran yg dijamin oleh qjjl SWT akan terpelihara sehingga hari kiamat...

atau Mushaf Fatimah yg dikaterkan benar oleh syiah terkutuk tp msh tersembunyi hingga ke hari ini...

Al-Kulaini, Al-Kafi, jilid 1, hlm. 242...

alkafi_j1_p242_zpscae7f6c5.jpg


hadis di atas adalah hadis hasan berdsrkan penilaian Baqir Al-Majlisi spt ulasan beliau dlm Miratul Uqul, jilid 3, hlm. 60...

miratuluqul_j3_p60_zps6117558c.jpg


~~~~~~~~~~~~~~~~~~

skrg kiter lihat plak takiyyah geng2 syiah dlm CG nih, mmg kaum yg x tau malu...

Syiah Kedah serah memorandum bantahan

Agensi Berita Ahlul Bait (ABNA.co) - Kerajaan Negeri Kedah Darulaman sekali lagi membuat kesilapan besar apabila membazirkan wang pada bulan lalu dengan menganjurkan seminar anti Syiah bertajuk Ajaran Syiah dan Penguatkuasaan Undang-Undang Di Negeri Kedah Darulaman. Seminar ini menampilkan ekstrimis-ekstrimis agama seperti Dr. Aziz Hanafi, Ahmad Nasim dan Dr. Ismail untuk memberi ucapan tentang Syiah menurut pandangan mereka sendiri tanpa memberikan fakta yang sahih dan berilmiyah.

Rombongan yang mewakili komuniti Syiah Imamiyah atau mazhab Jafari di seluruh negeri Kedah tampil pagi kelmarin menyerahkan memorandum yang ditujukan kepada kerajaan Negeri Kedah yang berada di bawah pemerintahan Parti Islam Malaysia. Ketua rombongan tersebut disambut oleh wakil pejabat Menteri Besar Kedah dan berjanji akan memberi perhatian terhadap bantahan ini.

Antara kandungan bantahan tersebut ialah, seminar tersebut boleh merosakkan keharmonian hidup umat Islam dengan memanipulasi isu-isu untuk memfitnah Syiah. Selain itu individu-individu yang cuba menerangkan isu Syiah di seluruh Kedah didapati bertindak di luar batas adab ketamadunan manusia, memaki hamun dan mengejek supaya menimbulkan tanggapan negatif masyarakat terhadap mazhab Syiah Imamiyah.

Selain itu, rombongan ini berpendapat terdapat pihak yang cuba memainkan isu polemik Sunni-Syiah dengan hasrat ingin menjatuhkan kerajaan yang dipimpin oleh Parti Islam Semalaysia. Tambahan pula terdapat gerakan zionis sedunia hari ini yang ingin meluaskan pertumpahan darah di kalangan umat Islam dengan memainkan isu mazhab dan fanatik dalam amalan agama.

Seminar anti-Syiah pada 25 Oktober 2011 lalu telah dianjurkan Kerajaan Negeri Kedah di Dewan Seri Negeri, Wisma Darulaman dengan tidak membenarkan wakil Syiah masuk ke dalamnya. Beberapa orang yang hadir mendakwa antara tuduhan tidak berasas yang dibuat oleh Dr Ismail ialah: Rakyat Syria dan Iraq bangkit untuk menjatuhkan presiden Bashar Al-Assad dan Nuri Maliki. Kalimah Iran diterjemah oleh beliau secara terbalik iaitu Nari yang bermaksud api yang dikaitkan dengan penyembah api oleh penduduk Iran yang beragama Majusi. Beliau turut mendakwa terdapat 2000 syarikat Amerika dan Zionis yang sedang membuat pelaburan di Iran! Selain itu Ahmadi Nejad dikatakan sedang berlakon melawan Amerika dan Israel, hakikatnya presiden Iran ini sedang melawan Islam. Sementara itu Dr. Aziz Hanafi turut menyerang Syiah dengan mengatakan kononnya Al-Quran masih turun kepada Fatimah selepas kewafatan Nabi dan Syiah mempunyai Al-Quran lain yang dinamakan mushaf Fatimah, setelah kewafatan Rasulullah (s.a.w) semua sahabat murtad kecuali 4 orang. Aziz Hanafi dikatakan turut mengugut: Sekiranya tidak dapat menundukkan Syiah dengan Al-Quran kami akan menggunakan ketenteraan!.

Sehubungan dengan itu, rombongan ini mendesak kerajaan Negeri Kedah mengkaji semula tindakannya itu untuk mengelak kejadian yang boleh mengancam keselamatan negara dan kesejahteraan masyarakat.

Menteri Besar Kedah Dato Seri Azizan sebelum ini dikesan pernah melancarkan buku yang penuh dengan fakta palsu berjudul Kenapa Aku Meninggalkan Syiah dan ianya diedarkan secara percuma di beberapa tempat.

Sumber : http://abna.co/data.asp?lang=15&id=280197

p/s: View or download better scanned images, Al-Kafi [1/242] and Miratul Uqul [3/60]

Comments

There are no comments to display.

Blog entry information

Author
jumatmajid
Views
228
Last update

More entries in Others

More entries from jumatmajid

Top
Log in Register