legal service

  1. mzuhairi

    Wanted Diperlukan Segera Khidmat Guaman Beli Rumah

    Assalamualaikum Wrh Wbt CGrians Saya dalam proses membeli sebuah rumah baru yang masih dlm pembinaan di area Bertam, Pulau Pinang. Jika ada lawyer yang bagus2 & berkualiti yang CGrians boleh cadang, silaaaa silaaa. Tqvm
  2. Deen27

    Wanted Mencari Peguam Civil

    Assalam. Dalam ni ada tak lawyer untuk civil right? Kalau boleh, nak mintak pandangan sikit. Saya ada satu isu yang mana memerlukan bantuan perundangan dalam memahami hak saya dan melindungi laporan tidak berasas keatas saya. Harap ada yang sudi membantu. Tq.
  3. jodin

    Wanted Mencari peguam dan kontraktor bina rumah guna pinjaman kerajaan

    Salam warga CG, Saya sedang mencari i) peguam yang biasa buat pinjaman perumahan kerajaan untuk buat rumah di tanah sendiri. ii) kontraktor bina rumah yang ada lesen CIDB untuk buat rumah guna pinjaman perumahan kerajaan. Ada cadangan tak? kot2 ada warga CG yang pernah buat rumah atas tanah...
  4. ctyaue

    Wanted U R G E N T !! Mencari peguam hartanah

    Sy Nak beli rumah. Geran dah ada.. Now nak cari peguam untuk S&P. Sy tinggal di cheras KL. ( hukm ) Hubungi 012 3627796 / 019 3318681 Need suggestion peguam yg baik dan berpatutan.. Thanks. Ct ayue
  5. K

    Wanted Suggest Firma Guaman Hartanah

    Salam pada semua CG semua...mohon sesiapa yang berpengalaman membeli rumah/tahu firma guaman yang terbaik: ~ area melaka tengah (dalam proses beli rumah subsales di ayer keroh) ~ Effisyen dan pantas membuat kerja. ~ Mesra pelanggan Mohon cadangan dan bimbingan... Tq forumer CG :)
  6. pecintanya

    Wanted Mencari yang pandai membuat dokumen perjanjian

    Salam tuan2.. Saya mencari sesiapa yang pandai membuat dokumen perjanjian profesional bagi pihak kontraktor dan pihak tuan rumah. Boleh pm saya terus dan bagitau chargenya.kasi no. Fon terus dan saya akan hubungi secepat mungkin. Tq cg
  7. CTA - Kamal

    Wanted Mencari peguam dalam CG

    salam ada tak lawyer dalam cg yg boleh buatkan contract agreement kereta sambung bayar? kalau ada mohon pm kos dan lokasi. terima kasih.
  8. bleachTreader

    Wanted Memerlukan Khidmat Lawyer di Pulalu Pinang

    Salam wrga CG, saya ingin mendapatkan khidmat Lawyer yang bertauliah di pulau pinang. boleh tolong recomendkan lwyer Firm mana yang bagus n benar2 jujur.. nak urus berkaitan saman from sarawak TQ..
  9. T

    Wanted Servis guaman utk buat Agreement Pinjaman

    Assalamualaikum.. Saya sedang mencari peguam yg boleh uruskan perjanjian pinjaman dengan bercagarkan sebuah rumah apartment. Harap ada yg dpt bantu. Kalau ada area Shah Alam lg bagus.
  10. ocean gurl80

    Wanted Mencari lawyer wanita kt CG

    salam semua, aku tgh mencari sorang lawyer wanita kt CG ni..aritu dia ada bukak thread untuk tlg org yg bermasalah.. dah puas selak dan search, tp tk jumpa. kot kot ada yg blh bg link dia kt sini, blh la tepek kt sini ye tqqqqq semuaa
  11. matttiya88

    Wanted Mencari Lawyer yang boleh uruskan Loan Agreement Rumah panel dgn bank OCBC

    Salam, Sy nak bertanya.ada sapa2 kat sini yg kenal mana2 lawyer (panel dgn bank OCBC) untuk uruskan Loan Agreement(LA). harga rumah 85k.. brapa legal fee untuk LA dan SNP.. ada sapa2 boleh tolong calculate kan.. =) :)cgrock
  12. Pittrich

    Wanted Khidmat Peguam Diperlukan, saman berjumlah RM2 JUTA

    Salam dan selamat sejahtera warga CG Jika ada di antara kalian yang bekerja dengan peguam ataupun yang ada link dengan firma guaman,saya memerlukan kerjasama dari anda. Saya akan membuka kes untuk memfailkan saman ke atas seorang individu dan sebuah syarikat di Kuala Lumpur. Justeru itu,saya...
  13. eddie80

    Wanted Sykt Peguam Yg Menjalankan Khidmat Tuntutan Hutang Dicari

    salam kpd warga CG.. syarikat saya sdg mencari agensi pemungut hutang yg berdaftar, bagi menjalankan kerja2 tuntutan hutang daripada pelanggan2 kami ... Klu boleh biarlah di kalangan syarikat peguam.... Sykt kami berpengkalan di IPoh perak.. Nyatakan t&c yang dikenakan ke email...
  14. Jumbo

    Wanted Mencari Agen-Agen Hartanah di Lembah Klang Untuk Usahasama

    Salam semua property agent di lembah Klang, Kami adalah sebuah firma guaman kecil yg beroperasi di Kuala Lumpur. Kalau ada agen2 hartanah di sekitar lembah klang ini yang sudi nak bekerjasama dengan kami dalam urusan penyediaan S&P (Perjanjian Jual Beli Hartanah), boleh lah PM...
  15. silverchair959

    Wanted [NAK BUAT] Sales and Purchase Agreement

    Salam warga cg, Ada tak sesiapa yang buat servis SPA ni atau kenal mereka2 yg buat servis ni. Kalau ada boleh lah bagitau saya Terima kasih
  16. farizhelmi

    Wanted Mencari Lawyer untuk urusan Jual Beli Rumah

    Salam Ramdhan warga CG..kt sini ade x sape2 kenal lawyer2 bg urusan pemjualan dan pembelian rumah??sbb aku ingat aku nk beli uma ni..klu ade PM aku..tq:D
  17. eboss

    Wanted Khidmat guaman dikehendaki

    Saya memerlukan khidmat nasihat PEGUAM yang biasa atau boleh handle kes kes HAK CIPTA atau berkaitan HAK MILIK atau dalam isu berkaitan dengan segera. Kalau boleh opis biar ler di KL/SELANGOR nie..kalau area Kajang/Bangi lagi cun...sila hubungi saya di no kat siggy tu :D
  18. Mr Giant

    Ask/Help Nak tanya rate perkhidmatan peguam syariah area Kuala Lumpur

    salam semua, saya nak tanya kot2 ader warga2 CG sekalian yg tahu berapa rate perkhidmatan peguam2 syariah kat Kuala Lumpur nie.... saya benar2 ingin mengetahuinya sebagai langkah berjaga2 dari pihak2 yg ingin mengambil kesempatan seperti contoh macam call man towtruck time eksiden.... bantuan...
  19. emo|less

    Ask/Help Minta tolong cgrian carikan alamat & contact number lawyer

    salam n selamat sejahtera cgrianz... hamba ni tgh mencari alamat n kontek number lawyer rumah hamba. detail seperti dibawah. tp tatau la skang ni ada lagi ke tak... tgk dlm resit tahun 1987. IDRIS AZMAN & ASSOCIATES 8-B, TINGKAT 2, JALAN TENGAH, 46200 PETALING JAYA, SELANGOR. 03-7552010...
  20. niedzal

    Wanted Mencari Khidmat Peguam [URGENT]

    Salam CG!! Aku cume nak tolong kawan aku ni. Dia memerlukan seorang peguam untuk membantu dan mengambil tindakan undang ke atas sebuah badan yang memungkiri janji. Kawan aku ni seorang pengusaha kolam. Jadi ada sebuah badan yang agak terkenal dalam bantuan kemanusiaan ni iaitu mXXXX (tak perlu...
Top
Log in Register