YB Syed Saddiq ada skandal?

CG Sponsors




AbdulFakar

Fun Poster
Joined
Jun 16, 2019
Messages
189
Reaction score
26
Points
20

Video awek sebelah ketiak Syed Saddiq menyesal tular. Apa yang dia sesalkan? Sebab err...

"I menyesal setting foot in your room!"

"I menyesal for letting yout treat me as a whore!"

"You ada satu karakter disebalik muka seorang yang baik. You may brag to me that yang ramai perempuan minat kat you oh wow! Sampai curi posterU bawak balik. Tapi did they actually know you like I do?"

"I masih terasa sampai sekarang, yang you boleh tuduh I such a thing.







hari ni tersebar gambar yb ni dgn pmpuan tapi edit katanya.

mungkin ada cubaan nak hancurkan carier yb ni
 
Sponsored Post

cek mek molek

CG Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster Of Month
Joined
Jun 3, 2013
Messages
68,077
Reaction score
10,696
Points
1,896
hari ni tersebar gambar yb ni dgn pmpuan tapi edit katanya.

mungkin ada cubaan nak hancurkan carier yb ni
tn AbdulFakar, dia dah no longer in power,
apa agaknya ye motif org nak hancurkan career dia...
 

cek mek molek

CG Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster Of Month
Joined
Jun 3, 2013
Messages
68,077
Reaction score
10,696
Points
1,896
Muhamad Harris Nasril
7 jam ·

Saya malas nak sentuh Hal ini, kerana ia melibatkan gutter politic.

Tapi ada orang tanya saya sebab pengalaman saya dalam bidang Grafik 15 tahun.

Gambar itu sahih atau tidak?

Ada yang mendakwa ia fake kerana ada kecacatan touch up.

Bila saya buka gambar tersebut di Photoshop untuk cari kecacatan 'touchup' itu, saya zoom maksimum, saya dapati memang terdapat beberapa pixel yang lari sedikit dua tiga pixel, random. It's everywhere.

Saya pun musykil, kenapa tukang edit ni buat begini? Sengaja mahu kantoi kan diri sendiri? Tidak mungkin.

Saya kemudian memeriksa aspect ratio imej tersebut, dan apa yang saya dapati menjelaskan apa yang saya sangat risau.

Semua imej yang tular itu, bukan aspect ratio untuk imej kamera. Semuanya adalah beresolusi 750 x 422, iaitu aspect ratio 16:9. Ini adalah resolusi untuk wide-screen, iaitu format untuk video.

Maka penerangan untuk Beberapa pixel lari dua tiga pixel secara random itu adalah kerana video itu dicompress untuk mengecilkan saiz, bukan kerana touch up. Ini kerana compression mengekalkan Kedudukan pixel yang pegun pada video tersebut. Ia akan jadi lebih ketara kepada pixel yang cuba memaparkan objek kecil seperti helaian rambut. Gambar yang tular berkemungkinan adalah screen grab dari video tersebut.

Jadi sekarang bagaimana? Doalah sahaja tiada video yang akan keluar nanti bro. Kalau keluar pun harap tak ada audio. 🤭 Jenuh nak pertahankan nanti. Kami pun muak la politik longkang macam ni tau.

Kemaskini: Gambar menunjukkan aspect ratio. Wajah pelaku ditutup mata supaya tiada siapa kenal bagi menjaga aib.

1585731174479.png





Muhamad Harris Nasril saya dah tutup mata tu. tak ada siapa kenal kan?
 

pemain

Active+ Member
Joined
Jul 10, 2008
Messages
2,551
Reaction score
375
Points
51
SS ada buat police report berkenaan gambar tersebut?
nak tau ketulenan pic tu.
 

cek mek molek

CG Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster Of Month
Joined
Jun 3, 2013
Messages
68,077
Reaction score
10,696
Points
1,896
Skandal Syed Saddiq dah mengaku. Wahai pompuan lawa, janganlah bersedih. Ambik pengalaman perit ni sebagai pengajaran. Perjalanan hidup memang berliku.

Hah, mana dia mereka yang terlampau pandai tu, backup Syed Saddiq kononnya semua foto tu dimanipulasi? Mana "photo manipulation expert" yang ada 20 tahun experience, sekali pandang dah nampak masking tak kemas dan pixelation tak kena tempat??

Takkanlah senyap je kot? Ataupun video ni pun deepfake kot? 20 tahun experience, sekali pandang boleh nampak ni muka CGI, barangkali. Ataupun render yang menggunakan 3D model Aki Ross dari hampir 20 tahun lepas yang telah diubahsuai.

Hanya para pakar photo dan video manipulation boleh menjawab.. demi mem-backup Syed Saddiq..

Jae Senn
 

Jedi

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 15, 2009
Messages
42,754
Reaction score
1,869
Points
201
Kes duit tak settle....kes lain lak keluar.

Skandal~

Korang kawin jer la.



Ke budak pompuan tu sama macam Sepol Bukhari?

Di bayar untuk jadi umpan?
 

Panji hitam putih

Active+ Member
Joined
Nov 6, 2016
Messages
4,110
Reaction score
1,182
Points
111

Video awek sebelah ketiak Syed Saddiq menyesal tular. Apa yang dia sesalkan? Sebab err...

"I menyesal setting foot in your room!"

"I menyesal for letting yout treat me as a whore!"

"You ada satu karakter disebalik muka seorang yang baik. You may brag to me that yang ramai perempuan minat kat you oh wow! Sampai curi posterU bawak balik. Tapi did they actually know you like I do?"

"I masih terasa sampai sekarang, yang you boleh tuduh I such a thing.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register