BTC USD 49,187.4 Gold USD 1,785.82
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Windows 11 Related Discussions - Perbincangan Windows 11

Xploit Machine

CG Top Poster Club
Messages
33,493
Joined
Nov 23, 2012
Messages
33,493
Reaction score
4,298
Points
236
Microsoft Mengacah Windows 11 Dengan Bunyi Permulaan Windows Sepanjang 11 Minit;

Microsoft sedia menjadualkan 24 Jun 2021 untuk mengumumkan sesuatu berkenaan generasi baharu Windows. Selari dengannya, gergasi perkomputeran berkenaan kini turut memaparkan latar sokongan Windows 10 sehingga 2025 sahaja – memberikan lebih petanda pengenalan Windows 11.

Kini, saluran rasmi Windows juga turut telah memuat-naik sebuah video khusus yang menyertakan koleksi bunyi permulaan Windows 95, Windows XP dan Windows 7 yang diperlahankan kepada kadar 4000% – sekaligus membawa kepada bunyi yang “menenangkan”.

Video berkenaan sendiri adalah sepanjang 11-minit, seperti lebih memberikan petanda pengenalan Windows 11. Apa pun, sama-sama kita nantikan 24 Jun 2021 ini untuk melihat sendiri kejutan yang disediakan oleh Microsoft melalui Windows generasi baharu mereka.

 
Sponsored Post

Xploit Machine

CG Top Poster Club
Messages
33,493
Joined
Nov 23, 2012
Messages
33,493
Reaction score
4,298
Points
236
Artikel Sebelum

Windows Akan Datang Dikenali Dengan Nama Windows 11?

Microsoft sedia memperkenalkan Windows 10 sejak tahun 2015 yang lepas, dan mengemaskininya dengan kemaskini baharu hampir setiap 6 bulan, dan mengekalkan penjenamaan Windows 10 sehingga kini.

Namun, dengan Microsoft menjadualkan perkongsian berkenaan dengan kemaskini sistem operasi baharu Windows pada bulan ini, kini hadir desas-desus mengatakan Microsoft akhirnya akan memperkenalkan Windows 11.

Untuk makluman, sebelum ini telah memperkenalkan Windows 7 pada 2009, dan mengemaskininya dengan Windows 8 pada 2012, sebelum memperkenalkan Windows 10 pada 2015. Maka, kemaskini angka versi berkenaan telah kekal untuk tempoh yang lama – malah Microsoft sendiri telah mencapai sasaran melangkaui lebih 1 bilion peranti menggunakan Windows 10.

Buat masa ini, antara desas-desus yang diperkatakan adalah termasuk kemaskini pada antaramuka, selain pembaharuan dan lebih kebebasan pada kedai aplikasi.

Seperti biasa, sama-sama kita nantikan 24 Jun 2021 ini untuk melihat sama ada benar ia akan dikemaskini kepada Windows 11, atau akan terus kekal menggunakan penjenamaan Windows 10.

 

dell

Super Active Member
Messages
8,295
Joined
Apr 29, 2007
Messages
8,295
Reaction score
141
Points
83
tak habsi2 dgn OS baru....semua nya nak suruh orang beli la tu
 

jaws_am

Legendary Member
Messages
17,836
Joined
May 29, 2008
Messages
17,836
Reaction score
7,217
Points
321
Kisahnya begini..

Bila xde windows baru, maka xde la orang IT leh cari makan..

Cuba bayangkan kalau windows XP kekal sbgi windows yang dikemaskini selamanya..

Bank2 x upgrade dah..
System2 x upgrade dah..

So orang IT akan rugi.. xde job

Done backup microsoft..
 

nokia3210

Active+ Member
Messages
3,088
Joined
Sep 6, 2012
Messages
3,088
Reaction score
576
Points
86
dh nak up ke 11 ke? win10 pun tak pakai lg ..dok pakai 7 lg :(
 

Xploit Machine

CG Top Poster Club
Messages
33,493
Joined
Nov 23, 2012
Messages
33,493
Reaction score
4,298
Points
236
Imej Awal Windows 11 - Menu, Bunyi & Beberapa Ciri Baru

Dalam Windows 11 ini, keseluruhan antara mukanya tampil lebih segar dengan sudut bulat kelihatan seakan Windows 10X. Boleh dikatakan Microsoft akan menggunakan mengambil ciri-ciri pada 10X yang dibatalkan itu. Selain itu, perubahan paling ketara dapat dilihat pada "taskbar" yang lebih kemas dimana ikon aplikasi diletakkan ditengah dengan butang Start dan menu yang baru.

Tambahan lagi, ia juga mempunyai ciri "snap" baharu dimana pengguna boleh mengawalnya melalui butang "maximize" di semua aplikasi. Dalam gif yang dikongsi, ciri ini kelihatan sangat kemas dan mudah digunakan untuk mengatur windows mengikut bahagian di komputer pengguna.

Walaupun begitu, ini hanyalah versi tertiris sahaja. Sama-sama kita nantikan kemas kini rasmi oleh Microsoft dalam masa terdekat.

 

Xploit Machine

CG Top Poster Club
Messages
33,493
Joined
Nov 23, 2012
Messages
33,493
Reaction score
4,298
Points
236
Ramai Pengguna Windows 7 Berminat Dengan Windows 11

Tinggal beberapa jam sahaja lagi sebelum Microsoft mengumumkan sistem operasi baharu mereka, iaitu Windows 11. Bersempena kehadirannya, Windows Report telah menjalankan kaji selidik untuk mengetahui pendapat orang ramai mengenainya. Kaji selidik yang dilakukan itu meliputi 6000 responden dimana 31% daripada Amerika Syarikat dan terdapat 152 negara yang menyertainya.

Mereka mendapati dimana kebanyakan pengguna Windows 7 teruja dengan Windows 11 yang mana 65% daripadanya ingin menaik taraf sistem operasi baharu itu. Namun, masih terdapat sebahagian yang takut untuk berbuat demikian kerana ketika Windows 10 dahulu, ada isu dimana ia memadam fail pengguna. Apa yang menariknya, 23% daripada keseluruhan responden itu tidak mengetahui sedikit pun tentang kehadiran Windows 11.

Jadi anda yang menggunakan komputer, adakah anda ingin menaik taraf Windows 11? Memang tidak dapat dinafikan bahawa Windows 7 antara yang terbaik dalam sistem operasi Windows. Akan tetapi Windows 7 sudah mencapai jangka hayatnya. Malah, NVIDIA juga akan menamatkan sokongan ke atas Windows 7 dan Windows 8/8.1.

Selain itu, beberapa pengguna yang telah mencuba Windows 11 mengatakan sistem operasi tersebut sangat lancar digunakan dan memberikan prestasi yang baik dalam permainan video.

1624527810011.png

Sumber asal https://windowsreport.com/research/exclusive-windows-11-survey-research/
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register