Window 7,resolution problem

CG Sponsors




polong

Active+ Member
Joined
May 22, 2008
Messages
3,818
Reaction score
17
Points
25
aku ada install window 7 ultimate 32-bit utk pc,

ni spec ringkas dier
display dier nividia GeForce 8500 GT(driver dh update)
monitor crt 15

problemnya skrng screen resolution monitor aku hnya detect 800*600 jer,
so,ada cara nk tmbh resolution dgn spec yg aku ada skrng nie?
 
Sponsored Post

degaOne

Active+ Member
Joined
Sep 18, 2007
Messages
3,458
Reaction score
15
Points
25
bro... mana ko dapat win7 tu ? huhu
 

polong

Active+ Member
Joined
May 22, 2008
Messages
3,818
Reaction score
17
Points
25
bro prgi kt syok.org..
okay,prob setel,kena install driver nividia dlm window 7 rupenya..
 

eishen

Active+ Member
Joined
Nov 26, 2007
Messages
3,545
Reaction score
82
Points
30
aku dlu cmtu gak..lps 2 aku update window..kira die update driver..
lps 2 ok je smpai skg..
 

polong

Active+ Member
Joined
May 22, 2008
Messages
3,818
Reaction score
17
Points
25
okay gak care tue eishen,sebelum nie aku try,

1)nividia custom resolution,hasilnya tak bape mnarik,jdi blurr la,pastue ada limit resolution..
2)merge/extend resolution yg sedia ada,skjap jer jadi..kecewa btul!

dh jadi nie,mmg cun la window 7 ku..:)
 

eishen

Active+ Member
Joined
Nov 26, 2007
Messages
3,545
Reaction score
82
Points
30
okay gak care tue eishen,sebelum nie aku try,

1)nividia custom resolution,hasilnya tak bape mnarik,jdi blurr la,pastue ada limit resolution..
2)merge/extend resolution yg sedia ada,skjap jer jadi..kecewa btul!

dh jadi nie,mmg cun la window 7 ku..:)
da settle ek...
 

polong

Active+ Member
Joined
May 22, 2008
Messages
3,818
Reaction score
17
Points
25
da settle ek...
dh settle gna driver nividia vista 32 bit,directX 10 baru lar merasa resolution mantap!
kalu gna nividia update,directX11,resolution kekal cmtue lar..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register