BTC USD 38,928.8 Gold USD 1,874.68
Time now: Jun 1, 12:00 AM

[[ Tutorial ]] Mari belajar ebay!!!

zaimi2

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Mar 21, 2008
Messages
15,045
Reaction score
390
Points
131
pi forum sebelah....DIARI MANSUR BERHINGUS...ada 1000+++ pages...mmg best..full of info dan rahsia
 
Sponsored Post

dr_zool

Legendary Member
Joined
May 26, 2009
Messages
13,409
Reaction score
59
Points
120
ako masih tak paham dengan pay pall.
register satu acc, kite boleh jual beli guna pay pall. kan?
kalu gune debit card, tetiap kali kite beli, duit tolak. kalau org bagi duit, dlm acc bank kite betambah la duit kan???

abis kalu gune CC, camane ? kite beli jadi outstanding,,kalu org lain beli??
duit tuh masok dlm acc CC ke? ke camane? camane nak amik duit dr CC tuh??

sorii,,ako bkn tak google..dah buat, tp tak paham..hahahaha

paypal ni cm bank antarabangse la
kt msia,cth maybank,sume urusan gune bank tu
tp utk global,mostly prefer paypal

so,syarat nk bukak pp nh,kene ade kredit card or debit kad
untuk ape?
untuk memastikan akaun tuh dibuke oleh manusie.mksdnye,korng kene verify akaun tersebut dgn memasukkan number kad korng

ok.bile dah verify,automatik akaun da boleh jlnkn transaksi
cth,paypal ko ade usd10.ble ko berusrus niage d ebay,pembeli akan bayar gnue paypal.xkn gune mayban kot
so,ko bg emel paypal ko,dy akan baya kt stu

joseph beli jam dari list ko,10usd.dy baya gne paypal.so,ble ko cek kt paypal,ade la 10 usd tuh.and 10usd tu ko bley withdraw ke bank tempatan(cth maybank)
or jual kpd orng yg nk gune usd.ikut rate semase

pnjg tol...haha
clear x?
 

fazlee

Fun Poster
Joined
Nov 21, 2008
Messages
655
Reaction score
16
Points
15

paypal ni cm bank antarabangse la
kt msia,cth maybank,sume urusan gune bank tu
tp utk global,mostly prefer paypal

so,syarat nk bukak pp nh,kene ade kredit card or debit kad
untuk ape?
untuk memastikan akaun tuh dibuke oleh manusie.mksdnye,korng kene verify akaun tersebut dgn memasukkan number kad korng

ok.bile dah verify,automatik akaun da boleh jlnkn transaksi
cth,paypal ko ade usd10.ble ko berusrus niage d ebay,pembeli akan bayar gnue paypal.xkn gune mayban kot
so,ko bg emel paypal ko,dy akan baya kt stu

joseph beli jam dari list ko,10usd.dy baya gne paypal.so,ble ko cek kt paypal,ade la 10 usd tuh.and 10usd tu ko bley withdraw ke bank tempatan(cth maybank)
or jual kpd orng yg nk gune usd.ikut rate semase

pnjg tol...haha
clear x?

memang clear bro.. semoga allah memberi kamu rezeki yang melimpah:)cgrock
 

habiburrahman

Super Active Member
Joined
Feb 1, 2009
Messages
7,016
Reaction score
193
Points
78
pakai vcc je bro senang, tak sampai 10menet setel :D

Salam bro...ok, kalau aku guna VCC, nanti dapat verify paypal. Skang ni aku nak tanya pulak mcmana kalau aku dapat fund from paypal, aku nak keluarkan cash duit dari paypal tu?

Terima kasih.
 

mohdridzuan®

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Oct 16, 2008
Messages
11,852
Reaction score
40
Points
130
Salam bro...ok, kalau aku guna VCC, nanti dapat verify paypal. Skang ni aku nak tanya pulak mcmana kalau aku dapat fund from paypal, aku nak keluarkan cash duit dari paypal tu?

Terima kasih.

boleh jual kat orang atau transfer masuk dalam akaun bank,
biase kalau transfer masuk dlam akaun bank bawah rm400 kene cas, tak ingat lak bpe casnye, atas rm400 free je.
 

habiburrahman

Super Active Member
Joined
Feb 1, 2009
Messages
7,016
Reaction score
193
Points
78
boleh jual kat orang atau transfer masuk dalam akaun bank,
biase kalau transfer masuk dlam akaun bank bawah rm400 kene cas, tak ingat lak bpe casnye, atas rm400 free je.

Owh..mcm tu ek? Bagaimana pula kalau kita ada kad debit, then paypal kita penuh dengan duit...so, adakah duit tu kita transfer dalam akaun bank atau kad debit? Kalau kad debit, boleh keluarkan cash ke? Mohon pencerahan disini :D
 

RizMa

Active+ Member
Platinum Member
Joined
Apr 29, 2007
Messages
4,475
Reaction score
112
Points
38
Owh..mcm tu ek? Bagaimana pula kalau kita ada kad debit, then paypal kita penuh dengan duit...so, adakah duit tu kita transfer dalam akaun bank atau kad debit? Kalau kad debit, boleh keluarkan cash ke? Mohon pencerahan disini :D

selalunya duit paypal kite jual or transfer ke bank yg kite nak.nak masukkan ke dlm debit kan pun boleh tapi jarang org buat.takut xtau nk beza duit modal ngan duit untung..
caj sila rujuk dlm paypal itu

selain paypal, boleh cuba guna moneybooker, skang ni dh available ngan ebay dh...konsep mcm paypal gak.

tapi elok pakai paypal dulu, snang nk bayor kat Dropshipper.
 

habiburrahman

Super Active Member
Joined
Feb 1, 2009
Messages
7,016
Reaction score
193
Points
78
Wah..tq2 bro RizMa...

Lagi satu, ada pernah dengar auctiva.com ? ada sesiapa boleh bagi review disini?
 

abu85

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
May 31, 2008
Messages
30,147
Reaction score
453
Points
131
so brp minimum utk buka akaun paypall..

aku ader debit kat maybank.. byk ckp tak leh..

yang ader cumer public eon dan tak ingat.. dah..

so leh terang kan tak.
 

dr_zool

Legendary Member
Joined
May 26, 2009
Messages
13,409
Reaction score
59
Points
120
so brp minimum utk buka akaun paypall..

aku ader debit kat maybank.. byk ckp tak leh..

yang ader cumer public eon dan tak ingat.. dah..

so leh terang kan tak.

xd min bro
ok,skng ni ko da kad debit maybank
apply jek.ak apply lpas.xd mslh.make sure ade duit dlm akaun maybank ko tuh sebb dy aka tolak usd 1.90(lebih kurng) and then masukkan balek

sebab pe dy tolak?nk make sure kad tu balis.jgn risau dy akan pulngkn balek
ni tutorial cmne nk linkkan debit maybank dgn paypal


http://blog.lankapo.com/paypal/cash-out-your-money-from-paypal-using-maybank-debit-card/

ni melayu pnye


http://www.rohaizad.com/2009/08/06/langkah-mengeluarkan-duit-dari-paypal-menggunakan-maybank-visa-debit-card/
 
Last edited:
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register