Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.13947
USD / JPY
107.270
GBP / USD
1.25726
USD / CHF
0.94055
USD / CAD
1.36008
EUR / JPY
122.232
AUD / USD
0.69943

CG Sponsors




AkuJaya

Fun Poster
Joined
Apr 7, 2007
Messages
167
Reaction score
5
Points
25
Bro,
Indicator sugarush ada tak bro? kalau ada post lah di sini...!
 
Sponsored Post

matlan

Passed Away
Joined
Apr 11, 2007
Messages
7,279
Reaction score
165
Points
73
Bro,
Indicator sugarush ada tak bro? kalau ada post lah di sini...!
x tahu le ada ke idaknye... satahu saya e-book tu mmg ada le... mungkin org lain boleh bantu...

kalau nk cari koleksi indi... sila masuk ke Tanah Saya...:D :D :D
 

onetarmizi

Elite Member
Platinum Member
Joined
May 30, 2006
Messages
4,154
Reaction score
678
Points
76
Repaint ke indicator ni onetarmizi
Besok boleh test dekat chart samada repaint ke tdk. Rasanya tak repaint. Kalau ada yg test repaint sila inform di sini.

ps: Repaint from my understanding bermaksud histogramnya bertukar color selepas candle dh complete (close), jika candle masih open iaitu tak complete lg dlm tf yg tertentu ia tdk dikira repaint jika ada perubahan color.
Sebagai contoh bila berlaku 5 past histogram bertukar color itu mmg repaint.
 

darkkiller

Super Active Member
Joined
Jun 1, 2007
Messages
8,311
Reaction score
573
Points
111
Besok boleh test dekat chart samada repaint ke tdk. Rasanya tak repaint. Kalau ada yg test repaint sila inform di sini.

ps: Repaint from my understanding bermaksud histogramnya bertukar color selepas candle dh complete (close), jika candle masih open iaitu tak complete lg dlm tf yg tertentu ia tdk dikira repaint jika ada perubahan color.
Sebagai contoh bila berlaku 5 past histogram bertukar color itu mmg repaint.
repaint ketika trading takpe one..macam AC atau AO..masa trading dia berubah..tak risau sangat..yang merisaukan ialah masa tgk historical semua cun Up buy Down sell...tapi masa trading kelam kabut dia..macam indi Solar Wind..apa2 pun nanti kita tgk masa trading day
 

waveVista

Fun Poster
Joined
Oct 27, 2007
Messages
740
Reaction score
4
Points
15
repaint ketika trading takpe one..macam AC atau AO..masa trading dia berubah..tak risau sangat..yang merisaukan ialah masa tgk historical semua cun Up buy Down sell...tapi masa trading kelam kabut dia..macam indi Solar Wind..apa2 pun nanti kita tgk masa trading day
huhu tul la aku tengok yg lepas cam best gak indi nih.. harap harap tak ripin ah.. cam snake force tengok history chart pergh best giler.. skali test.. yg merah 5 bar dah pun leh tukar jadi biru.. huhuh
 

onetarmizi

Elite Member
Platinum Member
Joined
May 30, 2006
Messages
4,154
Reaction score
678
Points
76
Apa2 hal kita tgk esok. Klau repaint sila inform di sini.
 

JohnJenin

Fun Poster
Joined
Feb 27, 2008
Messages
811
Reaction score
7
Points
15
dah test dah....memang repaint pn..fungsi dia mcm snake force..
tapi batfink tu apasal aku dapat rupa lain??
 

onetarmizi

Elite Member
Platinum Member
Joined
May 30, 2006
Messages
4,154
Reaction score
678
Points
76
dah test dah....memang repaint pn..fungsi dia mcm snake force..
tapi batfink tu apasal aku dapat rupa lain??
Rupa lain bat fink tu sbb color jer..tukar setup color jer.

Berkenaan dgn repaint bro dh test masa live trading ker? Sorry sbb saya belum test lagi pd live trading nnt esok saya akan confirmkan samada repaint or not.
 

JohnJenin

Fun Poster
Joined
Feb 27, 2008
Messages
811
Reaction score
7
Points
15
tak..baru test je tadi..pakai software ni...
Dengan software ni korang leh try backtest secara live..takpayah buang masa..
memang sempoiii bendalah ni...
Lagi, function dia macam Srategi Tester untuk test Automated Trading, tapi software ni Strategi Tester untuk test Manual Trading..try la...
 

Attachments

Sponsored Post
Top
Log in Register