BTC USD 32,179.3 Gold USD 1,802.71
Time now: Jun 1, 12:00 AM

For Sale Toyata Avanza Murah Untuk Dijual Tiptop

Scottlarson

Freshie
Joined
Jan 28, 2011
Messages
27
Reaction score
0
Points
3
ada kan avanza model baru tu..not bad dia punya design apa..walapun mpv masih offer 1.3cc so maintenance agk boleh dikawal..
tulah susah la nak cari mpv yg 1.3 sbb mostly mmg 1.5 pling rendah, so dari sini sapa yg perlu seat bnyk tapi masih mmpu jimat dari segi perbelanjaan kos minyak and roadtax,insurans apa
 
Sponsored Post

samy

Freshie
Joined
Oct 29, 2013
Messages
36
Reaction score
0
Points
6
ada kan avanza model baru tu..not bad dia punya design apa..walapun mpv masih offer 1.3cc so maintenance agk boleh dikawal..
haah skrg ni ada jugk yg model lama2 dh upgrade mcm saga tu pon ok jgk penah naik. bagi aku tangki minyak tu penting and security kereta tu. pasal design tu xde apa sgt pon
 

yewtff

Freshie
Joined
May 23, 2013
Messages
9
Reaction score
0
Points
3
innova mcm lebih sesuai yg keluar besar tapi kalau ikut design xpander ni lagi cantik
yepp antara 2 tu mmg cntik. tpi asal keselamatan terjaga ok or driving assistance tu so lagi senang nk guide kan. paling penting klu nk pkai lama better elakkan la beli second
 

fuhrer_69

Active Member
Joined
Sep 18, 2013
Messages
2,114
Reaction score
260
Points
51
avanza nak selesa maximum ahli keluarga 5 orang = 2 dewasa 3 kanak-kanak.

kalau anak-anak dah besar, selesa dalam kereta tu 4 orang.

semua yang aku cakap sebelum ni kalau nak travel jauh la.

cakap melalui pengalaman kereta bapak aku.

sekian.
 

Scottlarson

Freshie
Joined
Jan 28, 2011
Messages
27
Reaction score
0
Points
3
s
yepp antara 2 tu mmg cntik. tpi asal keselamatan terjaga ok or driving assistance tu so lagi senang nk guide kan. paling penting klu nk pkai lama better elakkan la beli second
setuju, jika masih mampu beli yg baru instead of second. tapi nak beli second pun takda masalah kalau pandai cari yang elok
 

doraexp

Freshie
Joined
Aug 5, 2019
Messages
20
Reaction score
1
Points
8
tulah susah la nak cari mpv yg 1.3 sbb mostly mmg 1.5 pling rendah, so dari sini sapa yg perlu seat bnyk tapi masih mmpu jimat dari segi perbelanjaan kos minyak and roadtax,insurans apa
abah i guna ni manual 1.3 mmg jimat minyak dari myvi i tapi after tukar enjin 1.5 sebab ada prob sebelm ni. then skrg minyak agk tinggi dari dulu.
 

samy

Freshie
Joined
Oct 29, 2013
Messages
36
Reaction score
0
Points
6
abah i guna ni manual 1.3 mmg jimat minyak dari myvi i tapi after tukar enjin 1.5 sebab ada prob sebelm ni. then skrg minyak agk tinggi dari dulu.
try guna shell la bro and tgk perubahan dia cmne. dulu aku jnis mmg ada mslh kewangan kn nak byr tu byr ni minyak pulak kelaut lah. bila dah tukar ni mmg jimat banyak and terkawal lgi financial aku
 

yewtff

Freshie
Joined
May 23, 2013
Messages
9
Reaction score
0
Points
3
s

setuju, jika masih mampu beli yg baru instead of second. tapi nak beli second pun takda masalah kalau pandai cari yang elok
betul. kne cari mana yg paling latest modify and so on cuma beli second ni kena teliti lebih la sbb skrg ni zmn bnyk scammer, murah2 byr pon duit kita tu. yg penting minyak shell x scam haha
 

doraexp

Freshie
Joined
Aug 5, 2019
Messages
20
Reaction score
1
Points
8
betul. kne cari mana yg paling latest modify and so on cuma beli second ni kena teliti lebih la sbb skrg ni zmn bnyk scammer, murah2 byr pon duit kita tu. yg penting minyak shell x scam haha
shell eh i ni x prnh guna bkn apa sbb tak ada kereta moto sndiri tp baru nk bawa kluar kereta awal jun ni. elok la tu i cuba
 

shamazar

Freshie
Joined
Aug 5, 2019
Messages
19
Reaction score
0
Points
3
try guna shell la bro and tgk perubahan dia cmne. dulu aku jnis mmg ada mslh kewangan kn nak byr tu byr ni minyak pulak kelaut lah. bila dah tukar ni mmg jimat banyak and terkawal lgi financial aku
mcm banyak juga dapat jimat tu bunyi dia..bisnes pun sangkut la dgn kes covid mendadak ni..klau dpt jimat minyak pun syukur sangat..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register