BTC USD 22,815.5 Gold USD 1,915.51
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Ask/Help Tolong! Telegram saya kene hack

jaws_am

CG Top Poster Club
gemgem
Messages
23,427
Joined
May 29, 2008
Messages
23,427
Reaction score
10,192
Points
631
Awards
1
salah satu cara jgn ScreenShot msg kita kt telegram tu.. lg2 bila ada msg telegram bg PIN number utk log in acc. Tu scammer minta dr acc kita sebenarnya.. sy diorang ada try.. tp sy dh buat 2 step verification...

betul dh tu..
2 step verification penting..
 
Sponsored Post

lats840

Active+ Member
gem
Messages
4,026
Joined
Mar 15, 2009
Messages
4,026
Reaction score
1,338
Points
111
Byk kes telegram kena hack..
Bulan lopeh, tiba2 den dpt text telegram dari mmber lamo...
Elok je dio bg salam....
Terkejut den, mmber tu org india....
Dah masuk islam ke....
🤣🤣🤣🤣

Den pun wasap dia....
Dio pun koba, telegram dio kene hack...
Bahaya btul....
Hehhehe...
 

xerocracker

Active+ Member
Messages
3,245
Joined
Oct 3, 2007
Messages
3,245
Reaction score
147
Points
43
Byk kes telegram kena hack..
Bulan lopeh, tiba2 den dpt text telegram dari mmber lamo...
Elok je dio bg salam....
Terkejut den, mmber tu org india....
Dah masuk islam ke....
🤣🤣🤣🤣

Den pun wasap dia....
Dio pun koba, telegram dio kene hack...
Bahaya btul....
Hehhehe...
mak cik den kena hack.. dia minta tlg duit nak bg anak2 makan.. so tanya balik.. sejak bila mak cik ada anak2.. bkn duk sorang je ke.. hahaha...
 

lats840

Active+ Member
gem
Messages
4,026
Joined
Mar 15, 2009
Messages
4,026
Reaction score
1,338
Points
111
masalahnya andartu umur dah 50 lebih dah.. terkejut den kalau tiber nikoh..

Jodoh tak konal usio bro...
Mana tau dpt pak cik baru hujung tahun ni...
Hahhaha
🤣🤣🤣

Dah2... Ter off topic dah ni....
Apo2 pun btul tuan koba...
2nd verification tu mmg penting...
Supayo tak jd hal mcm ni...
 

TXT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgemgemgem
Messages
395,102
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
395,102
Reaction score
26,692
Points
2,836
Awards
2
Ok..

Banyak dah tok selesaikan.. pengerasnya kepci.. hahaha


Proses dia mengambil masa antara 3-5 hari.. digalakkan gunakan hp lain

1. Masukkan semula nombor hp kita pada telegram... Nanti dia akan tanya akan minta verifikasi yang dihantar dlm telegam.. mrmang tak dpt la sbb dia tak hantar sms..

2. Buat lagi smp dia tulis too many attempt.. dia akan suruh buat dlm 19 - 24 jam lebih gitula masanya.. tunggu lepas masa yang diberi login lagi.. pastu tunggu lagi.. sehingga la dia sehingga dia bagi sms

3. Lepas masuk verifikasi code diq akan tanya two step verifikasi.. jawab forget password.. pada ketika ini dia minta utk reset telegram.. maknanya selepas ini semua data/ maklumat / group dlm telegram akan hilang ye..

4.. dah boleh guna semula telegram tu..

5. Pastu buatla two step verifikasi kat telegram..

SELAMAT MENCUBA DAN JANGAN GELOJOH.. PERLU MASA BEBERAPA HARI..

Perkongsian bagus ni tok
Saya dah lama aplikasikan Two Step Verification ni sebagai langkah keselamatan
Kuranglah sikit risiko Telegram kena godam
 
Sponsored Post

Top
Log in Register