Tolong jagakan Mak aku jap

CG Sponsors




zifu90

Fun Poster
Joined
Apr 26, 2011
Messages
115
Reaction score
5
Points
15
Credits
0
Sy tak tau pon ada byk rupanya kerje parttimer mcm ni..
sy ada adik baru nak habis belalar, dia amik pendidikan khas. Boleh suggest dia buat benda ni dulu sambil cari kerja. Kalau tak mesti dia duduk rumah je x function langusung. At least dia boleh tolong memana yang patut.
Ha kalau dia ada bg doctor ke,nurse ke, try la apply kt situ. Skng cari kerja punya susah. (Merujuk diri sndiri yg masih menonggeng kt rumah ni ha) Tah2 diorang nk pakai orang ke.
 
Sponsored Post

zifu90

Fun Poster
Joined
Apr 26, 2011
Messages
115
Reaction score
5
Points
15
Credits
0
Amik nurse yang berpengalaman.

Atau sesiapa yang pakar.

Hati² pilih.

Bimbang dapat yang jenis nak duit jer.
Yg nk duit tp buat kerja okay takpe bang. Ni yg kalau dah bayo tp tak reti ikut guidelines2 yg ditetapkan utk jaga pesakit tu ha. Yg tu mmg susah skit ler
 

suriababes

Freshie
Joined
Mar 17, 2011
Messages
21
Reaction score
0
Points
3
Credits
0
sorry i tenggelam timbul ni sbb tak de masa nak masuk forum. thanks sbb ada tolong recommend caregiver tu.. Saya sibuk dok tgk website diorang laa. macam elok dah. boleh tgk experience and background freelancer tu. nak book pon senang. tp before book nak jumpa dulu org yang nak jaga tu. takut mak ayah tak sesuai, boleh amik yang diorang selesa.
 

Jedi

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 15, 2009
Messages
42,753
Reaction score
1,869
Points
201
Credits
0
Kalau risau mereka tidak dijaga dengan baik, leh pasang CCTV.

Ada wifi.

Leh monitor dari pejabat.

Skang canggih.

sorry i tenggelam timbul ni sbb tak de masa nak masuk forum. thanks sbb ada tolong recommend caregiver tu.. Saya sibuk dok tgk website diorang laa. macam elok dah. boleh tgk experience and background freelancer tu. nak book pon senang. tp before book nak jumpa dulu org yang nak jaga tu. takut mak ayah tak sesuai, boleh amik yang diorang selesa.
 

EDMaster

Freshie
Joined
Dec 27, 2017
Messages
29
Reaction score
0
Points
3
Credits
0
Amboi abam ni. Ada qualification/experience ke hehe. Bukan apa la, skang bnyk kes makin menjadi2. Setiap bulan ada je
Aku pun takutlah perkara2 mcm ni berlaku kat ahli keluarga ku, jadi aku pun letak anak ku yg masih kecil kat rumah mertua ku masa pergi kerja, lepas kerja tu baru jemput dia pulang rumah, rasa lebih selesa hatilah kalau dijaga oleh org yg kita kenali.
 

EDMaster

Freshie
Joined
Dec 27, 2017
Messages
29
Reaction score
0
Points
3
Credits
0
Kalau risau mereka tidak dijaga dengan baik, leh pasang CCTV.

Ada wifi.

Leh monitor dari pejabat.

Skang canggih.
Tapi pasang CCTV kat dlm rumah ni mcm agak pelik juga, dan setahu aku bukannya murahkan kalau mau pasang CCTV skrg? Sekurang2 pun perlu seribu ke atas kalau yg connect wifi punya tu.
 

Hakim123

Junior Member
Joined
Dec 26, 2017
Messages
54
Reaction score
0
Points
6
Credits
0
sorry i tenggelam timbul ni sbb tak de masa nak masuk forum. thanks sbb ada tolong recommend caregiver tu.. Saya sibuk dok tgk website diorang laa. macam elok dah. boleh tgk experience and background freelancer tu. nak book pon senang. tp before book nak jumpa dulu org yang nak jaga tu. takut mak ayah tak sesuai, boleh amik yang diorang selesa.
Hmm sesiapa pun boleh jadi freelancer ke kat website mrk tu? Adik aku yg berniat utk jadi jururawat ni kini tengah sedang duduki SPM, lepas SPM tu ada pulak masa yg agak panjang sebelum mendapat keputusan peperiksaannya, x tau boleh ke dia buat part time kat situ.
 

Hakim123

Junior Member
Joined
Dec 26, 2017
Messages
54
Reaction score
0
Points
6
Credits
0
Tapi pasang CCTV kat dlm rumah ni mcm agak pelik juga, dan setahu aku bukannya murahkan kalau mau pasang CCTV skrg? Sekurang2 pun perlu seribu ke atas kalau yg connect wifi punya tu.
Kalau pasang CCTV utk memerhati pergerakan pengasuh tu agak susah juga kerana kita x dpt nak fokus ketika waktu kerja tu, kalau sibuk dgn kerja kita juga x dptlah tengok CCTV setiap masa, jadi lebih baik cari org yg boleh dipercayai punya.
 

JoJoMomok

Freshie
Joined
Dec 28, 2017
Messages
42
Reaction score
0
Points
6
Credits
0
Hmm sesiapa pun boleh jadi freelancer ke kat website mrk tu? Adik aku yg berniat utk jadi jururawat ni kini tengah sedang duduki SPM, lepas SPM tu ada pulak masa yg agak panjang sebelum mendapat keputusan peperiksaannya, x tau boleh ke dia buat part time kat situ.
Kalau adik anda mmg berminat boleh je hubungi pihak mrk tu utk interview, biasanya kalau mula2 buat hanyalah sbg intern tapi kalau lepas ada pengalaman sikit boleh apply utk jadi pekerja mrk yg sah, perlu buat secara step by step tapi ia mmg satu platform yg bagus utk mulakan career dlm bidang ini.
 

JoJoMomok

Freshie
Joined
Dec 28, 2017
Messages
42
Reaction score
0
Points
6
Credits
0
Aku pun takutlah perkara2 mcm ni berlaku kat ahli keluarga ku, jadi aku pun letak anak ku yg masih kecil kat rumah mertua ku masa pergi kerja, lepas kerja tu baru jemput dia pulang rumah, rasa lebih selesa hatilah kalau dijaga oleh org yg kita kenali.
Boleh je cuba website Caregiverasia ini, semua pekerja mrk mahir dlm melayan kerenah anak2 kecil dan tau mcm mana hendak memujuk mrk kalau menangis, anak aku pun sgt suka dgn pengasuh yg aku upah dr situ, setiap hari pulang ke rumah pun tengok dia main dgn gembira.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register