BTC USD 59,801.9 Gold USD 1,733.81
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Wanted Timing Belt untuk BLM

qarm

Active Member
Joined
Dec 31, 2009
Messages
1,640
Reaction score
17
Points
25
Salam semua

nak mencari set timing belt sebab blm aku dh jejak 80ribu km perjalanan. Sesape ada jual, yg ori proton atau yg bagus pny, meh bgtau. Aku xlarat nk gi sc sbb 3 jam perjalanan. Kedai sparepart kt tmpt aku plak xde yg jual, klu ada pun jenama ntah apa2 plak.
 
Sponsored Post

skafever69

Active+ Member
Joined
Jun 9, 2008
Messages
4,427
Reaction score
20
Points
25
Salam semua

nak mencari set timing belt sebab blm aku dh jejak 80ribu km perjalanan. Sesape ada jual, yg ori proton atau yg bagus pny, meh bgtau. Aku xlarat nk gi sc sbb 3 jam perjalanan. Kedai sparepart kt tmpt aku plak xde yg jual, klu ada pun jenama ntah apa2 plak.

Jauhnya tt sc.. apa2 bump utk tt.. kalau nk spare part blm aku ada stok. Tp xbyk la.. brg2 yg ada je la
 

qarm

Active Member
Joined
Dec 31, 2009
Messages
1,640
Reaction score
17
Points
25
memang jauh, 3 jam drive, jalan pun xelok sgt. tu sbb nk beli online je
 

skafever69

Active+ Member
Joined
Jun 9, 2008
Messages
4,427
Reaction score
20
Points
25
memang jauh, 3 jam drive, jalan pun xelok sgt. tu sbb nk beli online je

tt duk mana..
timing belt je ke? ke skali dgn water pump..
baik tt tukar skali dgn water pump...
 

qarm

Active Member
Joined
Dec 31, 2009
Messages
1,640
Reaction score
17
Points
25
tt duk mana..
timing belt je ke? ke skali dgn water pump..
baik tt tukar skali dgn water pump...

dok sabah, klu sekali dgn water pump berapa ek kos
 

skafever69

Active+ Member
Joined
Jun 9, 2008
Messages
4,427
Reaction score
20
Points
25
dok sabah, klu sekali dgn water pump berapa ek kos

Xtau pulak. Sbb aku service persona major dan timing belt dan water pump dlm 1100 la.. aku rasa xsampai 500 kot. Mcm ni tt. Aku tolong ko. Belikan benda2 tu kat proton. Proton kat opis aku je.. aku tanya esok. Nanti aku bg tau harga nya. Nanti ko setuju. Bank in aku. Aku pos kat ko. Ok?
 

qarm

Active Member
Joined
Dec 31, 2009
Messages
1,640
Reaction score
17
Points
25
Xtau pulak. Sbb aku service persona major dan timing belt dan water pump dlm 1100 la.. aku rasa xsampai 500 kot. Mcm ni tt. Aku tolong ko. Belikan benda2 tu kat proton. Proton kat opis aku je.. aku tanya esok. Nanti aku bg tau harga nya. Nanti ko setuju. Bank in aku. Aku pos kat ko. Ok?

ok, boleh tuan, terima aksih sebab sudi membantu
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register