Teknik trade mrlan09

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.12915
USD / JPY
109.590
GBP / USD
1.26655
USD / CHF
0.96235
USD / CAD
1.34217
EUR / JPY
123.743
AUD / USD
0.69682

CG Sponsors




Sponsored Post

Mitokondrion

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Nov 25, 2008
Messages
11,838
Reaction score
294
Points
131
Ada master cfu bagi tahu, jangan predict trend, tapi follow je trend.
betul2..
trend, reversal, support, resistance..
support, resistance jgn lupa.
sbb price action akan bertindak pada snr tersebut sama ada nk terus trend atau retrace, ataupun reversal pengakhiran trend
 

wan10

Fun Poster
Joined
Sep 23, 2014
Messages
309
Reaction score
4
Points
25
masta....(bukan pesanan untuk masta...tapi untuk diri kawe...saje bagitau masta ala2 kerja rumah untuk newbie cam kawe present utk masta...kalau salah tolong betulkan ye masta :D)

dalam TRSR, kita telah ditekankan dengan Trend...Reversal/Retrace...Support dan Resistence...kawe detailkan dengan langkah2:

1. Trend
kita sangat perlu kenalpasti Trend sbg langkah pertama. Dalam contoh yang telah diberi oleh mrlan09, dia syorkan kita kenal Trend d Tf yg besar.. ... jangan gagal kenali Trend. :(scam
Selagi kita xdapat kenali Trend jangan gatal2 nak trade.
Dalam contoh yang telah diberi oleh mrlan09, dia syorkan kita kenal Trend d Tf yg besar..
(kawe lihat pd Tfweekly utk TRend dan kekuatan Trend, Tf daily jadi penentu Trend)

2. Reversal/Retrace....
kita juga perlu lihat keadaan price sekarang adakah price sedang Retrace/Reversal
(bagi kawe, tf daily dan tf4 menjadi panduan..)

3. Support/Resistence
Support dan Resistence kita kena kenalpasti setelah kita kenalpasti Trend...tandakan. Lihat price action bila sampai di Support dan Resistence ini.
(kawe tanda pada Tfweekly dan daily.....bila dalam trade...kena allert dengan Support dan Resistence di Tf4 ni...sb tempat2 tu kita akan buat close trade atau tambah lot...)

4. Tut***:(paid
kita akan tunggu price action....lihat contoh mrlan bagi...lihat dan hadam sampai lebam...bab tunggu ni ramai antara kita failed...asal price sampai di Support/Resistence je terus balun...lot gajah pulak tuh....pastu price lawan kita...pastu kita pun senaman jantung...darah pun naik...hahahahaa

cari setup yang betul2 kita kompiden...setup TRSR sentiasa ada...sayangi duit anda. Seminggu dapat amik 2,3 setup dan trade pun dah cukup...trade no lost...🤑🤑
No. 4 tu zone supply and demand ke fu?
 

spekmato

Active Member
Joined
Feb 14, 2008
Messages
1,627
Reaction score
110
Points
33
TRSR...antara swing dan scalp

dalam vid mrlan ada dibgtau...scalp lagi cepat capital grow berbanding swing. Lagipun, scalper xperlu spent masa banyak sprt swinger..ada setup terus jalan..then close...then repeat...tu je.. :D
sesuai dengan diri kawe yang xdan masa nak monitor prcie banyak kali...kekangan kerja, maka sekarang kawe explore TRSR mod scalp.

Apa2 hal nanti kawe report sini...inshaAllah. Bagi masa seminggu dua...kaji dan test.
 

wan10

Fun Poster
Joined
Sep 23, 2014
Messages
309
Reaction score
4
Points
25
TRSR...antara swing dan scalp

dalam vid mrlan ada dibgtau...scalp lagi cepat capital grow berbanding swing. Lagipun, scalper xperlu spent masa banyak sprt swinger..ada setup terus jalan..then close...then repeat...tu je.. :D
sesuai dengan diri kawe yang xdan masa nak monitor prcie banyak kali...kekangan kerja, maka sekarang kawe explore TRSR mod scalp.

Apa2 hal nanti kawe report sini...inshaAllah. Bagi masa seminggu dua...kaji dan test.
terbaik ni.. ambo follow rapat fu.. nk menimba ilmu
 
Sponsored Post
Top
Log in Register