Teknik scalping UD5

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.16609
USD / JPY
105.342
GBP / USD
1.27252
USD / CHF
0.92392
USD / CAD
1.33843
EUR / JPY
122.838
AUD / USD
0.70741

CG Sponsors




azriff

Permanently Banned - , Multiple Accounts Cytokines
Joined
Jul 31, 2008
Messages
4,789
Reaction score
473
Points
46
Salam semua warga CG.. Kat sini aku ada satu teknik untuk dikongsi dan dibincangkan bersama.. Konsep teknik ni adalah berdasarkan pergerakan minimum turun dan naik sesuatu pair dalam waktu yang tertentu.. Hmm macam mana nak start eh. Aku bab nak menerang ni bukan reti sangat.. Harap masta2 CG tak kisah nubie ni nak share idea.. Kalau elok kita bincangkan kalau tak elok kita recyclebinkan :p:p

So straight to the point jelah.. Teknik ni simple je.. Kalau korang peratikan bebetul chart bagi setiap pair pada setiap hari korang akan dapati bahawa pada waktu tertentu akan berlaku sideways/ ranging/ chanelling pada kesemua pair dimana price akan turun dan naik dalam julat pips yang kecil.. Jadi kesimpulannya pada time dia ranging ni aku just execute sell dan buy secara manual (kalau boleh jari mau cepat supaya beza sell and buy price tak lari jauh sangat).

Kalau sempat, korang terus setkan TP dalam 5 pips bagi kedua-dua sell dan buy tadi. Kalau tak sempat jugak boleh sell and buy dulu dan letakkan TP and SL kemudian.

TP kecil kerana price range masa sideways jugak tak banyak, tapi insyaallah lebih daripada cukup untuk cover lebih kurang 16 pips atas bawah termasuk spread.

Ni contoh SS..

 
Last edited:
Sponsored Post

azriff

Permanently Banned - , Multiple Accounts Cytokines
Joined
Jul 31, 2008
Messages
4,789
Reaction score
473
Points
46
Satu pair 10 pips hijau so kalau korang buat kat 4 pair dalam sehari dah 40 pips hijau dah boleh dapat.. Huhu.. Yoyo'an jek aku ni...

Oh lupa nak bagitau setakat ni aku try kat 4 pair jek yang cun iaitu pair GU, EU, EJ ngan UJ. Dan biasanya pair2 ni akan start ranging dalam jam 2pm waktu kita. So dalam pukul 1.55pm tu aku dah open chart dan tengok samada diaorang dah stop trending atau belum. Kalau dah stop leh la execute buy and stop immediately. Kadang pukul 1pm pun diaorang dah start ranging so kena rajin2 jenguk chart lah eh.

So aku harap sangat geng CG dapat bagi komen tentang teknik ni. Mana2 yang boleh diperbaiki harap dapat share sesama. Maaf kalau teknik ni tak seberapa. Almaklumlah nubie.. huhuhu..
 
Last edited:

azriff

Permanently Banned - , Multiple Accounts Cytokines
Joined
Jul 31, 2008
Messages
4,789
Reaction score
473
Points
46
ni contoh bagi pair UJ plak..

 
Last edited:

azriff

Permanently Banned - , Multiple Accounts Cytokines
Joined
Jul 31, 2008
Messages
4,789
Reaction score
473
Points
46
Rasanya setakat nak turun naik dalam 20 pips waktu ranging ni takde masalah kot.. Aku dah test seminggu lebih kat real acc and so far tak mengecewakan.. Mungkin daripada 8 sell and buy order tu 7 akan TP dan satu akan loss.. tapi overall still profit insya-allah.. Ke guane.. Huhu.. Takut aku SS jek ni.. (syiok sendiri..) :D Ehem.. kalau rasa thread ni useful klik la thanks kat bawah tu.. hehehe..
 
Last edited:

mr an

Freshie
Joined
Dec 20, 2009
Messages
42
Reaction score
1
Points
11
sblm ni trade rugi berkoyan2..smpai cm nk gila meroyan...:Dtp bla da stat pki cara ni,stkt ni alhmdllh la..x la skit jntung asik loss..ude gak untung seketul dua..huhu..

:)cgrock
 

azriff

Permanently Banned - , Multiple Accounts Cytokines
Joined
Jul 31, 2008
Messages
4,789
Reaction score
473
Points
46
Wahh.. Mr an pun pakai teknik ni gak ker?? Ingatkan aku sowang jerk.. setakat ni ok tak mr an??.. Cadangan aku kalau modal 100usd bukak lot 10sen jerk.. so sesapa yang ada 1000usd tu leh la bukak lot 1usd.. insyallah selamat sebab TP kecik ni cepat sampai.. :D
 

azriff

Permanently Banned - , Multiple Accounts Cytokines
Joined
Jul 31, 2008
Messages
4,789
Reaction score
473
Points
46
Currently Active Users Viewing This Thread: 5 (3 members and 2 guests)
azriff, mr an, azam575

Wahh ader masta azam la kat sini.. Leh la upah buat EA ni.. huhu..
 

graynicolls

Active+ Member
Joined
Jan 25, 2009
Messages
3,757
Reaction score
37
Points
30
pakai broker apa bro yg blh set tp 5pip?rekemen sket.aku pakai fxopen minimum tp 10pip.aku penggemar scalping jugak tapi disebabkan minimum tp ni aku jd byk loss.naik 8pip turun 20pip.xkne tp.cess...stoploss untuk teknik ni bro pakai brape?
 

ahmad139

Fun Poster
Joined
Dec 15, 2008
Messages
811
Reaction score
0
Points
15
nk tnya tt dia kira sekali ke degan sprate pip tuh..
kalo ltk tp 5pips,setahu saya
cth uj sprate 3pips jd total pft 3pip la ?
betul ke cmtu
 
Sponsored Post
Top
Log in Register