Teknik highway

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.13115
USD / JPY
107.39
GBP / USD
1.25010
USD / CHF
0.94253
USD / CAD
1.35491
EUR / JPY
121.474
AUD / USD
0.69648

CG Sponsors




MAIDIN

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Feb 21, 2008
Messages
8,164
Reaction score
446
Points
81
Assalamualaikum :D

Sekadar utk berkongsi bersama salah satu teknik trading yg sedang di kaji . bagi yg berminat , bolehlah join mengkaji dan test bersama . dan sama sama kita pertingkatkan keberkesanannya .

Cara kerja :

Buy stop
Sell stop
Jarak 20 pips

10 level = buy stop
10 level = sell stop
Close = ikut berapa banyak korang nak . klu aku , aku target 100 usd ke atas utk starting lot 0.10
Timeframe = tak perlu
Indicator = tak perlu


Bentuk pending order buy stop dan sell stop seperti di bawah ini :





Bentuk garisan garisan yg terhasil di chart seperti di bawah ini :





Hasil trading menggunakan teknik Highway seperti di bawah ini :






:)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock


ps : pakat pakat sumbang idea dan test ye .. mana tau boleh buat profit utk kita semua ke nanti .

klu ada yg nak sumbang tenaga buat script atau EA supaya open and close full auto pun dialu alukan . :D
 
Sponsored Post

-pojie-

Well-Known, Member, XM Official, Representative
Joined
Oct 29, 2008
Messages
20,949
Reaction score
50
Points
120
time kaseh masta..:)cgrock
 

mygolang

Fun Poster
Joined
Nov 17, 2007
Messages
364
Reaction score
4
Points
15
pernah develop sistem yg lebih kurang camni..PO kat psycho level..memang roinya memberansangkan tapi for longterm system aku kalah dgn ketidak tentuan market..mungkin aku bukan system developer kot..he.he.
 

Light

Banned
Joined
May 27, 2008
Messages
2,315
Reaction score
5
Points
25
dah mcm system grid jer...
 

Actifast

Super Active Member
Joined
Sep 11, 2008
Messages
5,965
Reaction score
121
Points
73
banyak nya open... takut kelih
 

mave

Fun Poster
Joined
Feb 17, 2009
Messages
632
Reaction score
8
Points
15
menarik2!!!
subscribe dulu
 

MAIDIN

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Feb 21, 2008
Messages
8,164
Reaction score
446
Points
81
masih perlu di tambah baikkan . setakat ni baru sampai ke tahap ni .
 

NEMO

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Jan 13, 2007
Messages
109,165
Reaction score
1,041
Points
1,101
teknik ni penah dibincangkan...hedging dengan kenaikan lot
 

mydetox

Super Active Member
Joined
Mar 27, 2010
Messages
5,326
Reaction score
28
Points
70
teknik ni ade dlm ea aku huhu..
 

aleng_8088

Fun Poster
Joined
Jul 28, 2009
Messages
226
Reaction score
0
Points
10
:eek:seram benor tngk po bnyak2
margin kene besar ni..
betul x tt?:)cgrock:)cgrock

kene try ni..macam bes je..
tq TT
 
Sponsored Post
Top
Log in Register