Taobao Service Review

CG Sponsors




dan50

Super Active Member
Joined
Aug 22, 2010
Messages
6,425
Reaction score
104
Points
73
mcm ter minat lak nak beli kt taobao ni, nak cari bedside yg stail, 90RM je kat taobao, selalu dengan kos kurier semua berapa tt, berminat nak blaja ni
 
Sponsored Post

belam

Super Active Member
Joined
Jul 29, 2013
Messages
5,778
Reaction score
222
Points
73
mcm ter minat lak nak beli kt taobao ni, nak cari bedside yg stail, 90RM je kat taobao, selalu dengan kos kurier semua berapa tt, berminat nak blaja ni
bedside tu mende boss?
aku order brg kecik2 ja...spare part keta biasanya..
time nak beli tu kita ley pilih courier mn kita nak..and boleh estimate brapa postage dia
kdg bila smpi kat warehouse(refer pic kat fes page) tu dorg akan msg kita brapa postage..so ada 2 transaksi nt
ada yg free postage
 

shah_ae

Legendary Member
Joined
Oct 27, 2008
Messages
14,663
Reaction score
383
Points
131
bedside tu mende boss?
aku order brg kecik2 ja...spare part keta biasanya..
time nak beli tu kita ley pilih courier mn kita nak..and boleh estimate brapa postage dia
kdg bila smpi kat warehouse(refer pic kat fes page) tu dorg akan msg kita brapa postage..so ada 2 transaksi nt
ada yg free postage
aduh brg tak sampai2 plak... order 20-22/12/17...
msj seller tak reply plak...
msj taobao tak hape2 merapu tak paham aku...
 

dausbiz

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Apr 27, 2015
Messages
51,201
Reaction score
1,537
Points
596
Tak besa

Best ka
 

[email protected]

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Nov 12, 2008
Messages
16,642
Reaction score
82
Points
125
Minta id wechat mudah sembang. Depa pon senang nk translate english
 

rayz

Legendary Member
Joined
Jun 5, 2007
Messages
12,938
Reaction score
726
Points
161
aku nak tanya. aku beli barang dr seller shopee 2 unit. seller hantar 1 sahaja. aku pun mesage dlm shopee bgtau seller.pastu dia kata staff dia silap dan nk pos lagi 1 barang tu. aku fb mesage

shoppe pulak, shopee suh aku klik refund jer. barang yg aku dpt tu aku jual ler aku ingat seller nak pos. pastu aku tunggu 3 hr xdapat lagi barang lagi 1 pastu aku mesage seller dia tak balas2.

lepas tu shopee suruh aku return pulak, barang aku dah jual dah. pastu seller tak hantar barang pun sampai tempoh refund aku return tu habis. duit pun dilepaskan kepada seller. ni aku tak

dapat barang lagi 1 camana.. adoiii seller ni apasal masa jawab mesage aku cakap nak pos lagi satu..suh aku return terus xpayah aku jual. adoii susah beli barang jual barang pulak ni jadi

mcm ni.pastu fb shopee pulak kata xleh wat per diorg kata seller dh minta aku return sebelum tu. kejadah apa seller kata nk pos lagi 1 barang bukan suh aku return yg 1 tu. apa salah nya pos

jer lah 1 lagi tu duit dh dapat dh.
 
Last edited:

rayz

Legendary Member
Joined
Jun 5, 2007
Messages
12,938
Reaction score
726
Points
161
aku nak tanya pernah tak korang beli barang dgn shopee semasa klik payment semasa proses byr tu fpx tu keluar error apa tah. selepas itu semak bank akaun duit dlm acc dh kluar tolah jumlah belian tu tetapi kat status barang yg beli tu status belum bayar. camana nak buat yer..
1572836390738.png

1572836488761.png
 
Last edited:

otaida00taj

Legendary Member
Joined
Apr 4, 2007
Messages
10,452
Reaction score
54
Points
120
aku nak tanya pernah tak korang beli barang dgn shopee semasa klik payment semasa proses byr tu fpx tu keluar error apa tah. selepas itu semak bank akaun duit dlm acc dh kluar tolah jumlah belian tu tetapi kat status barang yg beli tu status belum bayar. camana nak buat yer..
View attachment 209690
View attachment 209691
semak dengan Shopee, kalau belum terima bayaran, call service center bank...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register