Tak Boleh Nak Renew Domain. SAPA BOLEH TOLONG?

CG Sponsors




KIOS

Legendary Member
Joined
Oct 24, 2008
Messages
15,888
Reaction score
93
Points
120
Assalamualaikum.

Saya ada beli 1 domain ni dah 2 tahun. domain ni sy link ke blog under blogspot.com

masalahnya, saya dapat notis domain ni akan expired. bila cuba renew tapi tak boleh. walaupun log in dengan acc gmail (admin) yg saya mula2 daftar blog tu dulu...

semalam tgk blog sy tak boleh bukak dah.

mcm mana nak buat utk dapatkan domain tu balik?

:(:)(:)((
 
Sponsored Post

magzfree

Fun Poster
Joined
Oct 10, 2013
Messages
335
Reaction score
5
Points
15
Company mana bro? Kalo susah sangat request jer EPP code pastu renew kat company lain. senang.
 

myroadtax.com

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 12, 2014
Messages
25,906
Reaction score
581
Points
161
Assalamualaikum.

Saya ada beli 1 domain ni dah 2 tahun. domain ni sy link ke blog under blogspot.com

masalahnya, saya dapat notis domain ni akan expired. bila cuba renew tapi tak boleh. walaupun log in dengan acc gmail (admin) yg saya mula2 daftar blog tu dulu...

semalam tgk blog sy tak boleh bukak dah.

mcm mana nak buat utk dapatkan domain tu balik?

:(:)(:)((
Lain kali bila daftar domain guna maklumat betul.

Nama, alamat, nombor telefon dan alamat e-mail.

Kalau maklumat tipu susah sikit nak dapatkan bantuan daripada myNIC atau NIC bila domain reseller buat hal.

Kena hubungi mereka dan beri bukti bil utiliti daripada alamat sama bahawa TT adalah pemilik yang sah.
 

myroadtax.com

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 12, 2014
Messages
25,906
Reaction score
581
Points
161
Company mana bro? Kalo susah sangat request jer EPP code pastu renew kat company lain. senang.
Biasanya domain reseller ni takkan beri pelangan akses kepada control panel. Kenapa? Kerana dia risau pelangan lari bila dah habis kontrak.

Kalau ada dah tentu TT dah lama buat kan?
 

KIOS

Legendary Member
Joined
Oct 24, 2008
Messages
15,888
Reaction score
93
Points
120
Company mana bro? Kalo susah sangat request jer EPP code pastu renew kat company lain. senang.
masa beli dulu tu guna cmpany yg google rekomen. kalo tak silap eNom.
 

KIOS

Legendary Member
Joined
Oct 24, 2008
Messages
15,888
Reaction score
93
Points
120
Lain kali bila daftar domain guna maklumat betul.

Nama, alamat, nombor telefon dan alamat e-mail.

Kalau maklumat tipu susah sikit nak dapatkan bantuan daripada myNIC atau NIC bila domain reseller buat hal.

Kena hubungi mereka dan beri bukti bil utiliti daripada alamat sama bahawa TT adalah pemilik yang sah.
semua maklumat masih ingat & betul.
sy tak boleh access google account pun guna email mula2 register dulu.

depa suruh register google apps for business. tapi bila register depa suruh beli domain baru. walaupun dh ikut step by step yg depa suruh utk renew.

dh mintak beberapa org sahabat2 dlm bidang IT, masih tak boleh.

sekarang sy masih berurusan dgn eNom pulak.

tgk sekarang domain tu depa dah open USD209. tunggu je la harga jatuh lagi. harap2 org tak ambik domain tu... :((
 

KIOS

Legendary Member
Joined
Oct 24, 2008
Messages
15,888
Reaction score
93
Points
120
walau mcmmana pun, biz kene terus.
domain baru telah didaftarkan. web baru pun dah dibangunkan.
cuma kn start dari awal... #:-S

www.mozfotografi.com.my
 

pcbase

Active Member
Joined
Aug 1, 2008
Messages
1,892
Reaction score
25
Points
30
terbaik lah bro. sokonglah produk tempatan. sokonglah .MY ccTLD

MYNIC domain expire mereka tak terus padam begitu saja.

domain antarabangsa .com net org ni leceh bila jadi masalah macam tt.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register