Blog PERCUMA Cincai Boleh Buat Duit Online atau SEO tak?

CG Sponsors




Siapa Yang Lebih Berpotensi Untuk Berjaya - Blog Percuma @ Blog Dot Com

  • Blog Percuma

    Votes: 4 40.0%
  • Blog Dot Com dan Seangkatannya

    Votes: 5 50.0%
  • FB, Insta dan Seangkatanya

    Votes: 5 50.0%

  • Total voters
    10
  • This poll will close: .

MrDisc

Active Member
Joined
Dec 22, 2016
Messages
2,154
Reaction score
210
Points
38
Assalamualaikum semua.

Straight to the point.... Sapa2 ada input sharing pasal perkara ini boleh kongsikan disini.

Tujuan saya adalah nak buang stigma - BLOG PERCUMA adalah sampah DAN tak boleh berjaya.... 🙏

Sapa bloggers dot com amatlah dialu-alukan utk jadi panel bertauliah utk thread ini.

Diakhir perbincangan ilmiah ini, saya mengharapkan :

  1. Blogger baru dapat mengetahui potensi yang ada pada blog percuma
  2. Blogger baru dapat mencipta reputasi kecil-kecilan melalui blog percuma
  3. Membina hubungan mesra & boleh bertukar-tukar pandangan sesama blogger blog percuma dan blogger dot com
  4. Dapat mencari RM1 yang pertama dari BLOG PERCUMA (ini matlamat utama saya)
  5. Mengelakkan sebarang kesalahan yang sering dilakukan oleh blogger dot com!
  6. ATAU APA SAHAJA YANG MEMBERIKAN MANAFAAT KEPADA THREAD INI. (AKAN DIKEMASKINI)


p/s: Meraikan Perbezaan & Mencari titik persamaan - Buat Duit Online
 
Last edited:
Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Mar 15, 2010
Messages
280,468
Reaction score
11,438
Points
2,376
Assalamualaikum semua.

Straight to the point.... Sapa2 ada input sharing pasal perkara ini boleh kongsikan disini.

Tujuan saya adalah nak buang stigma - BLOG PERCUMA adalah sampah DAN tak boleh berjaya.... 🙏

Sapa bloggers dot com amatlah dialu-alukan utk jadi panel bertauliah utk thread ini.

p/s: Meraikan Perbezaan & Mencari titik persamaan - Buat Duit Online
Waalaikummussalam
Teman pakai blog percuma jugak
Tapi tak dapat la income besar
Sebulan dapat la 1-2 hengget
 

MrDisc

Active Member
Joined
Dec 22, 2016
Messages
2,154
Reaction score
210
Points
38
DISKUSI BLOG PERCUMA vs BLOG DOT COM DLLL

BLOGGER BOLEH JADI JUTAWAN...SAMADA DECLARE ATAU UNDERGROUND SAHAJA! ANDA RASA SAYA KATEGORI ITU TAK... 🙏 😅

belajar-buat-blog-percuma-blogger-jadi-jutawan.jpg



HASIL KOMISEN AFFILIATE DARI BLOG PERCUMA CINCAI DARI MrDisc :

buat-duit-online-dari-blog-percuma-cincai-komisen-affiliate-cbmethod.png


kerja-part-time-dari-rumah-blog-percuma-hasil-komisen-onpay-img1.png


kerja-part-time-dari-rumah-dengan-blog-percuma-hasil-komisen-affliate-klikjer-img1.png


kerja-part-time-dari-rumah-dengan-blog-percuma-hasil-komisen-affliate-klikjer-img2.png


kerja-part-time-dari-rumah-hasil-komisen-klikjer-APR2020-img1.png


buat-blog-percuma-contoh-hasil-komisen-affiliate-tempatan-jobdirumah.png


#1 Cerita Dongeng - CONTEST SEO BELAJAR BUAT BLOG 2017

buat-blog-online-percuma-contest-seo-2017-belajar-buat-blog-img1.png


#2 Cerita Dongeng Contest SEO Kerja Dari Rumah Dengan iLancee

buat-blog-online-percuma-contest-seo-2017-kerja-dari-rumah-dengan-ilancee-img3.png
 

Attachments

Last edited:

MrDisc

Active Member
Joined
Dec 22, 2016
Messages
2,154
Reaction score
210
Points
38
BINCANG CINCAI BLOG PERCUMA VS BLOG DOT COM

Topik Bincang Cincai Punya :

#1 Hasil Komisen Dari Traffik Menipu? - In Progress (20%)

#2 Surat Jualan Membunuh Idea Copywritting Menipu? - Next phase!

#3 Testimonial Pembeli Pon Kelentong ke? - Next phase!

Ada topik menarik?Kasik post sini kita bincang gaisss!



#1 Case Study Blog - AffiliateXUSD

buat-blog-percuma-kerja-part-time-produk-affiliatexusd.png


#2 Case Study Blog -
BisnesOnPay
- Selesai setup pada 6/5/2020
- Tunggu results SEO

( Akan dimaklumkan )


#3 Case Study Blog -
DuitAppsGames
- Selesai setup pada 5/5/2020
- Kedudukan ranking setakat 22/2/2020


buat-blog-percuma-kerja-part-time-dari-rumah-niche-apps-games-ranking-seo-mei2020.png




#3 Case Study Blog - EASBayarCukai
- Selesai setup pada 6/5/2020

buat-blog-percuma-cincai-ranking-seo-affiliate-EAS-TAX-EDITION-img1.png



#4 Case Study Blog - CBMethod
- Selesai setup pada 7/5/2020
- Results image dalam Google setakat 30/5/2020

buit-duit-dari-blog-percuma-cincai-affiliate-cbmethod-img5.png



#5 Case Study Blog - Bisnes Makanan
- Selesai setup pada 7/5/2020
- Results SEO setakat 12/5/2020
- Done! Kurang 1 minggu sahaja. Alhamdulillah. Bai Bai ya blog 🙏 :p


buat-blog-percuma-kerja-part-time-dari-rumah-case-study-klikjer-bisnes-makan-delivery-img2.png


LATEST RESULTS :
buat-blog-percuma-cincai-affliate-klikjer-bisnes-makanan-delivery.png


#6 Case Study Blog -
JualanPRO
- Selesai setup pada 15/5/2020
- Tunggu results SEO

( Akan dimaklumkan )


#7 Case Study Blog -
Surat Perjanjian
- Selesai setup pada 19/5/2020
- Tunggu results SEO


( Akan dimaklumkan )


#8 Case Study Blog -
OrderSini
- Selesai setup pada 20/5/2020
- Tunggu results SEO


( Akan dimaklumkan )


#9 Case Study Blog - BISNESEBAY
- Selesai setup pada 10/5/2020
- Ranking setakat 28/5/2020
- IN PROGRESS! Alhamdulillah...
buat-blog-percuma-dari-rumah-case-study-bisnes-ebay-ranking-seo-img7.png




EBOOK PERCUMA - SILA DOWNLOAD DIBAWAH INI :

ebook-percuma-download-sekarang.png


1- EBOOK PERCUMA V1.0 DISINI - LIST BLOG COMMENTS PERCUMA

2- EBOOK PERCUMA V1.1 DISINI - AKAN DATANG


KOLEKSI BINCANG CINCAI KEDAI KOPI PAK BELALANG!

dloanman

pengalaman den 2008 bljr buek duit dgn blog ;
- blajar buat blog percuma target 1 niche shj
- beri info percuma utk 1 niche shj
- sentiasa update artikel weekly
- link kan blog tu dgn web 2.0 yg lain utk trafik & seo
- buat backlink utk seo
- target keyword utk seo
- etc

RESULTS - boleh jana pendapatan dpd adsense/affiliate bulanan

syarat ;
- kerja keras tanpa henti utk update blog dgn artikel yg fresh
- elakkan beli traffik @ jgn main adsense arbitrage sbb dgn 4-5 acc adsense den kena tutup bila google mengamuk

ekekeekekeke

dloanman
Keyword longtail antara yg mudah utk rank blog ke 1st page Google. Blogspot n WordPress antara free blog yg power.


dloanman
tapi blog percuma ni ada masalah spt dibawah;
- google boleh remove/delete jika ada org komplen
- alamat blog yg di remove tak boleh digunakan lagi (dlm masa tertentu)
- mgkin jika slps setahun baru alamat tu bleh diguna

dibandingkan dgn 5-10 thn lalu ;
- skrg agak susah nk rank blog percuma ke 1st page google sbb algorithm serp yg berubah2,
- kecuali kita bertemu dgn niche yg amat sikit skali carian dlm internet & kita dpt dominasi niche tu
- video sites lbh bnyk dpt trafik skg

Baik... den nak share pengalaman test utk dptkan trafik sampah ke blog+video+produk affiliate

Ingat zaman video seks anwar? den nk test keyword 'video seks anwar' adakah akan dapek bnyk trafik

apo yg den buat;

1. buat blog atas keyword 'video seks anwar ibrahim'
2. copy smua artikel terkini ttg video seks dkt paper online & paste ke blog tu, update hari hari
3. buat video simple pakai windows movimaker & upload ke youtube/dailymotion/metacafe berita ttg anwar
4. share link blog & video ke semua web2.0

hasil testing dlm seminggu den semak dgn googletrends;
- ribuan trafik ke blog termasuk komen
- puluhan ribu trafik dkt video

tapi dpd puluhan ribu trafik tu, sales produk affiliate tak sampai 3% pun (den promote produk klikjer)

jadi lps test seminggu, den tutup akaun video & delete blog tu sebab;
- tujuan nya hanya nk test trafik keyword 'video seks anwar ibrahim'
- lbh banyak keburukan, trafik banyak tapi komen2 jahat, nanti dosa aku yg tanggung

itulah ajo yg buleh den kongsi

AKHIR2 INI DEN NAMPAK;
- banyak org amik kesempatan buek vlog tanpa pedulikan info tu [email protected]@fitnah
- copy paste berita isu2 panas & upload ke youtube
- tujuan utk dapek trafik yg banyak utk view+klik iklan
- dgn harapan dapek income adsense yg banyak giler di ujung bulan

hubaya2 sekalian, berhati2lah dgn income internet yg banyak masyuk$$ dari youtube, tapi diragui status duit tu, takut2 kito dapek duit tu atas berita jahat yg kito sebarkan

dloanman
# TEKNIK TRAFFIK VIA VLOG @ YOUTUBE DAN LAIN-LAIN

tak dinafikan, utk tarik trafik produk ubat kuat, ramai yg buat ;
- iklan lucah video+blog
- blog lucah utk tarik trafik
- video lucah utk tarik trafik

memang boleh dapek sales riban2 USD tapi duit tu tak berkat jang

yg paling elok den tengok ado org buek ;
- buek video/blog & kasi info/tips percuma ttg mslh seks/rmhtangga,
- tumpukan pd keywords2 niche mslh seks/rmhtangga yg berkaitan yg slalu org search
- tak tunjuk gambar2 lucah dlm video/blog mslh seks/rmhtangga

style ni den tabik spring

yg ni agak lebih baik



santes

- #1 TOPIK - HASIL KOMISEN DARI TRAFFIK MENIPU


Halal dan Haram.. Whitehat dan Blackhat.. Greyhat dan sebagainya telah dibincangkan oleh TT dan sahabat2 kita yg lain dalam thread ni (boleh rujuk semula previous page). Menurut intipati yg boleh saya kaitkan dari perbincangan tersebut, kesalahan itu bukan hanya meletakkan content2 berunsur lucah dalam blog untuk meraih trafik. Sebenarnya antara kesalahan yg acapkali kita buat (ataupun mungkin saya sorang yg pernah buat) ialah mengambil content dari laman lain. Tidak kira sama ada berbentuk teks mahupun imej, video dan sebagainya. Itupun dianggap sebagai kesalahan. Dalam bahasa melayunya disebut sebagai Mencuri. Dah nama mencuri tentulah satu kesalahan. Itu baru bercerita tentang kandungan yg terbuka. Apatah lagi kalau curi gambar dlm laman yg "No Right Click", atau bertindak memadam ataupun Crop bahagian yg ada nama pemilik. Dlm ertikata lain kandungan yg terang2 kita boleh anggap pemilik tak beri izin utk diambil.

Ada dari kalangan kami yang menyatakan bahawa mereka meletakkan kredit pada setiap gambar (sebagai contoh) yg mereka curi sama ada dari Google mahupun terus dari laman web lain. Maka diterangkan dalam perbincangan itu cara sebenar meletakkan kredit seperti berikut:
1- anda melihat satu gambar yg sangat menarik dari sebuah laman web.
2- anda menghubungi pemilik laman web berkenaan untuk meminta izin meletakkan gambar tersebut di blog anda.
3- pemilik tersebut memberi keizinan kepada anda/ ataupun terdapat pemilik yang agak 'berkira' memberi keizinan kepada anda berserta syarat anda meletakkan kredit kepada beliau.

Itulah cara yg bersih, suci & halal yg dikatakan.

Bukannya cara seperti berikut. (cara yg selalu orang amalkan)
1. anda melihat satu gambar yg sangat menarik dari sebuah laman web.
2. anda meletakkan gambar tersebut di blog anda dan meletakkan kredit pemilik dibawah gambar tersebut. Tindakan meletakkan kredit ini adalah disebabkan anda bimbang jika satu masa nnt pemilik tersebut terjumpa blog anda dan mempertikaikan tindakan anda tersebut. Buat dulu, minta izin kemudian. Dalam bahasa yg mudah faham: prepare siap2 sebelum kena bambu dgn pemilik sebenar. Pernah berlaku kepada seorang sahabat saya. Tiba2 owner gambar tulis kat ruangan komen "Gambar ambik kat mana? Kredit??" :ROFLMAO:

Apabila berlaku kemasukan sumber2 yg tidak halal begini, maka boleh juga dikaitkan dgn topik yg dibuka oleh TT iaitu Hasil Komisen Dari Sumber Trafik Menipu. Sebab itulah wujudnya istilah copyright, copyscape, copysusu & copy pak belalang dan sebagainya pada semua kandungan dlm internet ni.

Itu baru cerita gambar. Belum video.. belum line streaming.. belum link siaran Astr* yg kita curi lps tu trafik dtg menderu setiap Jumaat mlm Sabtu.


NEXT INPUT DARI ANDA AMATLAH DIPERLUKAN!
 
Last edited:

MrDisc

Active Member
Joined
Dec 22, 2016
Messages
2,154
Reaction score
210
Points
38
Sebelum cerita sambung lagi jauh, saya perlu kan input bos :

- blog percuma buat apa? blog jual ubat kuat ker? ini cth bukan sebenar ya bos 🙏

- brapa traffik masuk blog percuma? ini input yg kena study sbnrnya

- traffik local atau oversea? mana tau jual buku memanah abg lid bahasa omputih..traffik masyuk masuk :D

- Apa2 input kena sharing dulu bos baru sama2 kita diskus. (y)


Waalaikummussalam
Teman pakai blog percuma jugak
Tapi tak dapat la income besar
Sebulan dapat la 1-2 hengget
 

dloanman

Legendary Member
Joined
Apr 15, 2012
Messages
19,440
Reaction score
1,464
Points
206
pengalaman den 2008 bljr buek duit dgn blog ;
- blajar buat blog percuma target 1 niche shj
- beri info percuma utk 1 niche shj
- sentiasa update artikel weekly
- link kan blog tu dgn web 2.0 yg lain utk trafik & seo
- buat backlink utk seo
- target keyword utk seo
- etc

RESULTS - boleh jana pendapatan dpd adsense/affiliate bulanan

syarat ;
- kerja keras tanpa henti utk update blog dgn artikel yg fresh
- elakkan beli traffik @ jgn main adsense arbitrage sbb dgn 4-5 acc adsense den kena tutup bila google mengamuk

ekekeekekeke
 

MrDisc

Active Member
Joined
Dec 22, 2016
Messages
2,154
Reaction score
210
Points
38
Ya taiko sudah mali...alo abam taiko... tanya sket :

- itu blog ada lagi? bikin niche apa bro...
- apa sebab update weekly? bukan bikin scheduled 1 bulan terus ker bos... 🙏 😅
- buat backlink pakai apa? manual or software?
- kalo sudi share hasil yg penah dapat pon syok juga... (y)


p/s: dulu ada bos servis ini..sekali picit terus ratus2 usd masuk..sekali lupa picit close terus jahanam acc...

p/s: dulu meletop servis buat acc adsense ni..skrg dah takde...betul ker?

pengalaman den 2008 bljr buek duit dgn blog ;
- blajar buat blog percuma target 1 niche shj
- beri info percuma utk 1 niche shj
- sentiasa update artikel weekly
- link kan blog tu dgn web 2.0 yg lain utk trafik & seo
- buat backlink utk seo
- target keyword utk seo
- etc

RESULTS - boleh jana pendapatan dpd adsense/affiliate bulanan

syarat ;
- kerja keras tanpa henti utk update blog dgn artikel yg fresh
- elakkan beli traffik @ jgn main adsense arbitrage sbb dgn 4-5 acc adsense den kena tutup bila google mengamuk

ekekeekekeke
 

MrDisc

Active Member
Joined
Dec 22, 2016
Messages
2,154
Reaction score
210
Points
38
REZAB THIS POST!
Input BLOG PERCUMA vs Blog DOT COM Berbayar :

pengalaman den 2008 bljr buek duit dgn blog ;
- blajar buat blog percuma target 1 niche shj
- beri info percuma utk 1 niche shj
- sentiasa update artikel weekly
- link kan blog tu dgn web 2.0 yg lain utk trafik & seo
- buat backlink utk seo
- target keyword utk seo
- etc

RESULTS - boleh jana pendapatan dpd adsense/affiliate bulanan

syarat ;
- kerja keras tanpa henti utk update blog dgn artikel yg fresh
- elakkan beli traffik @ jgn main adsense arbitrage sbb dgn 4-5 acc adsense den kena tutup bila google mengamuk

ekekeekekeke
 

MrDisc

Active Member
Joined
Dec 22, 2016
Messages
2,154
Reaction score
210
Points
38
Keputusan masa lalu memang tak berpihak pada saya sebab saya masuk contest itu suka2 sahaja...

Sbb mmg tau xkan menang nak LAWAN geng2 blog dot com...

Cuma yg saya heran skrg adalah result HARI INI...

buat-blog-online-percuma-contest-seo-2017-belajar-buat-blog-img4.png


Ini sahaja yg saya mampu kongsikan....

Buat anda yang baru nak jinak dengan blogging...jangan risau potensi blog percuma...cuma mitos org yg xfaham erti blog percuma sahaja akan sangkal cerita dongeng saya ini... 🙏



Saya start dengan cerita dongeng yang 1st ini....

View attachment 227929

Pernah dengar tak contest ini? Ini contest dulu mmg lejen... :p

Saya antara yang masuk contest ini....
Saya start dengan cerita dongeng yang 1st ini....

View attachment 227929

Pernah dengar tak contest ini? Ini contest dulu mmg lejen... :p

Saya antara yang masuk contest ini....
 
Sponsored Post
Top
Log in Register