Simbol bateri di indicator kereta

Recommended Brokers


Lisasurirumah123

Fun Poster
Joined
Jul 4, 2016
Messages
121
Reaction score
0
Points
10
Hey guys ! nak tanya.... kalau simbol bateri muncul, maksud dia apa ye ?

sebab i start enjin, simbol tu hilang then jalan macam biasa lama sikit dia timbol.....
bila off radio, dia hilang..... bateri problem ke apa ye ?? mohon tolong....
 
Sponsored Post

stillFX

Super Active Member
Joined
Nov 11, 2016
Messages
6,032
Reaction score
490
Points
81
bateri kena tukar laah? ade org cakap maybe alternator.... tapi I gigih google katanya kalau alternator, enjin mati masa drive.....
ni kereta tak mati langsung
kalo bateri kering.. kat bateri tu ada 3 indicator... kaler hijau tu... bateri ok.. kalo putih tu kena standby nak kena tukar... kalo hitam... memang wajib kena tukar
 

asamboy

Active Member
Joined
Jan 25, 2013
Messages
1,526
Reaction score
132
Points
43
batteri dh bpe lama pkai?
alternator utk cas blk bateri tue..
 

Lisasurirumah123

Fun Poster
Joined
Jul 4, 2016
Messages
121
Reaction score
0
Points
10
kalo bateri kering.. kat bateri tu ada 3 indicator... kaler hijau tu... bateri ok.. kalo putih tu kena standby nak kena tukar... kalo hitam... memang wajib kena tukar
ye ke? I pakai bateri keirng indicator kaler merah yg timbol.... bila off radio je dia padam lampu simbol bateri tu
 

stillFX

Super Active Member
Joined
Nov 11, 2016
Messages
6,032
Reaction score
490
Points
81
ye ke? I pakai bateri keirng indicator kaler merah yg timbol.... bila off radio je dia padam lampu simbol bateri tu
maksud saya.. kat bateri tu... ada tunjuk indicator tu... kat bateri.. bukan kat dashboard.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register