MLM Chat Siapa yang masih percaya dengan bisnes Multi Level Marketing atau MLM?

Recommended Brokers


nonoo1

Super Active Member
Joined
Oct 24, 2010
Messages
5,801
Reaction score
282
Points
81
terima kasih atas perkongsian ... :geek::geek:

mungkin ada betul, dan ada juga x betul ... buat bisnes apa pon, kene ada knowledge,

x adil jika kita judge 1 bahagian yg x bagus, kita label semuanya sama ... saya juga pernah berada di level pemikiran sebegini,

tapi saya cuba openminded & bagi peluang utk diri saya, mendengar dan study apa yg di sembang atas kertas tu ...

balik umah, kaji punya kaji, ada logik dengan kaedah marketing yang telah di sembang2kan tu ... 😋😋

so, saya pon try jela ... set dalam hati, x miskin pon klu modalkan RM100 ... xmo tamak2 ... hihihi
biasa la kalau dengar ayat,
aku dah try macam2 mlm, tapi kat sini rezeki aku
takda sapa nak ubah kehidupan kita kalau kita sendiri tak mula
tak teringin ka nak hantar mak ayah pergi haji
sistem ni adalah terbaik
modal 100 takkan jadi miskin
niat nak bantu kawan2
taknak berjaya sorang2
jangan nanti bila dah berjaya korang cakap aku tak kongsi
sistem ni bukan piramid
tapi trend sekarang banyak yang berkongsi cerita kejayaan

sebenarnya, semua tu dah di brainwash oleh leader2.. di copy paste oleh downline2 ke target2, dari turun kemurun dan ayat tu masih laku..
kalau ko buka minda dan hati untuk dengar cerita dari semua kawan2 ko yang cuba ajak untuk join mlm,
ko akan perasan, semua apa yang keluar dari mulut depa ni adalah ayat2 manis yang sama dengan tahap konfiden yang tinggi..
yang terjebak dalam mlm ni yang bagusnya mereka sentiasa positif yang depa bakal dapat income macam dalam kertas..
sebab depa sentiasa di brainwash oleh leader2...

aku terbuka untuk dengar kawan2 yang ajak aku masuk mlm sebab aku suka tahap konfiden yang tinggi bila cari prospek dengan ayat2 manis depa..
byk juga kawan2 yang berlayar ke laut bersama mimpi2 jadi jutawan dan pengakhiran yang merosakkan diri sendiri..

kalau ko dalam mlm yang mana takda mana2 leader atau sapa2 yang dlm mlm tu bergambar dengan kereta2 mewah dan duit berkepuk2,
mungkin mlm tu masih dalam landasan yang baik..
kalau ada, tu la antara SOP standart macam mlm yang lain2 beroperasi.

my2cent
 
Sponsored Post

dausbiz

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Apr 27, 2015
Messages
51,032
Reaction score
1,510
Points
596
terus terang la

saya dah bertahun biz

ada meletup

ada melingkup

tapi yang bertahan lama trading produk jual beli

setakat saya ambik contoh yang terus terang depan mata

ada satu mlm begitu gah satu masa dulu

pernah dengar uptrend

saya pun terjebak

susun kaki dan beli pakej best

memang best time tue

tapi masalah mlm

ada leader musibat ahli haramjaddah

curi downline ambik duit group ambik duit orang join

sampai runtuh uptrend

yang buat betul pun kene tempias

terus orang pun sakit hati

sumpah seranah

lingkup terus uptrend

bukan nak kondem mlm

tapi kadang kita ikut sistem

tapi ada group musibat nanti
cuba create haramjaddah punya
plan lain pada plan marketing syarikat

terus collapse

tue pengalaman dengan mlm

kadang kita gerak elok

ahli lain leader lain buat benda musibat haramjaddah

kita kena chop sekali
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Mar 15, 2010
Messages
259,850
Reaction score
8,749
Points
2,226
terus terang la

saya dah bertahun biz

ada meletup

ada melingkup

tapi yang bertahan lama trading produk jual beli

setakat saya ambik contoh yang terus terang depan mata

ada satu mlm begitu gah satu masa dulu

pernah dengar uptrend

saya pun terjebak

susun kaki dan beli pakej best

memang best time tue

tapi masalah mlm

ada leader musibat ahli haramjaddah

curi downline ambik duit group ambik duit orang join

sampai runtuh uptrend

yang buat betul pun kene tempias

terus orang pun sakit hati

sumpah seranah

lingkup terus uptrend

bukan nak kondem mlm

tapi kadang kita ikut sistem

tapi ada group musibat nanti
cuba create haramjaddah punya
plan lain pada plan marketing syarikat

terus collapse

tue pengalaman dengan mlm

kadang kita gerak elok

ahli lain leader lain buat benda musibat haramjaddah

kita kena chop sekali
MLM ni cara cpt dpt income klu cpt dapat cari orang
Selain dari cepat dpt dapat jual produk sebab harga barang MLM selalunya mahal²
Tu yg ada sesetengah leader cepat rambang mata tengok duit byk
 

LiveCell NK

Junior Member
Joined
Oct 5, 2019
Messages
63
Reaction score
2
Points
11
terus terang la

saya dah bertahun biz

ada meletup

ada melingkup

tapi yang bertahan lama trading produk jual beli

setakat saya ambik contoh yang terus terang depan mata

ada satu mlm begitu gah satu masa dulu

pernah dengar uptrend

saya pun terjebak

susun kaki dan beli pakej best

memang best time tue

tapi masalah mlm

ada leader musibat ahli haramjaddah

curi downline ambik duit group ambik duit orang join

sampai runtuh uptrend

yang buat betul pun kene tempias

terus orang pun sakit hati

sumpah seranah

lingkup terus uptrend

bukan nak kondem mlm

tapi kadang kita ikut sistem

tapi ada group musibat nanti
cuba create haramjaddah punya
plan lain pada plan marketing syarikat

terus collapse

tue pengalaman dengan mlm

kadang kita gerak elok

ahli lain leader lain buat benda musibat haramjaddah

kita kena chop sekali
setuju ....
 

satsepit

Active+ Member
Joined
Dec 29, 2007
Messages
3,572
Reaction score
154
Points
33
pakej penipuan paling lengkap pada aku
ialah skim kopi pak belalang.
semua ada, bila kata skim diputarnya kata ada produk, cakap pasif diputar cakap untung jual beli dll

mlm
skim - ada produk
pasif income - untung jual beli
buyback - sykt tolong jual
islamic - wakalah, nama2 dlm bahasa arab

pada aku bapak segala putar alam ada kat skim ini. leader2 terdiri ustaz, imam, bilal n yg ada background agama .
 

DreamCatcher

CG Top Poster Club
Joined
Jan 11, 2008
Messages
23,658
Reaction score
893
Points
166
den lepas dgn jnssb tu mmg da ttp hati mem el mem ni
 
Sponsored Post
Top
Log in Register