• Forum searching, newly uploaded avatar and existing gif avatar currently not working properly. We are working on it.

Want To Buy Setting Astro Signal Area Terengganu

Recommended Brokers


Latest Threads

afiqnan

Fun Poster
Joined
Oct 9, 2007
Messages
455
Reaction score
0
Points
0
Salam.

Seperti tajuk diatas, sapa kat sini yg pandai setting untuk mencari signal astro.

Saya dah pasang semua astro dish kat atas atap semua tu. Tapi bab nak cari signal ni mmg susah sikit kot.

Sape2 yang pandai dalam bab2 ni boleh tak datang kat umah untuk set semua benda ni. Just cari signal je kot. Panjat2 tu xpayah dah.:D

Area Bukit Payong, Marang.

Yang berdekatan tu harap2 dapat la bantu yer.
 
Sponsored Post

mbpuser

Active+ Member
Joined
Sep 10, 2012
Messages
3,795
Reaction score
0
Points
0
Tuan beli dish & pasang sendiri ke?
 

afiqnan

Fun Poster
Joined
Oct 9, 2007
Messages
455
Reaction score
0
Points
0
Tuan beli dish & pasang sendiri ke?
yap. semua dah set ikut cam jiran pnye.

pastu bab cari signal nie dah blank. masuk dah astro pnye setting. x paham langsung.

kat skybox plak dapat 45% je singal. tyme alih2 piring tu x berubah signal langung. pelik2.
 

afiqnan

Fun Poster
Joined
Oct 9, 2007
Messages
455
Reaction score
0
Points
0
up lagi. xde yang terer2 ke kat area ganung ni. huhu
 

selipar2010

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Aug 24, 2010
Messages
18,869
Reaction score
1
Points
0
call org psg astro je. tgk iklan tepi jln kn byk
 

H20

Freshie
Joined
Jun 25, 2012
Messages
32
Reaction score
0
Points
0
Nak Senang ..bawak turun piring tu..pastu pusing slow2 tiru rumah jiran..bila dpt signal.tandala tempat tu dengan pensel..baru pasang kat atas rumah...senang sikit
 

Pak Awang

Fun Poster
Joined
May 20, 2013
Messages
416
Reaction score
0
Points
0
bro punya masalah sama dengan aku... tp aku dah berjaya!.. dari pagi sampai petang aku duk ejas piring astrok nih... letih tu mmg tak yah ckap la.. campur ngn panas pulak duk atas atap.. .. last2 aku g pinjam dekoder astrok pondok pak gat.. baru boleh.. kalau nak cari sgnal pakai dekoder skybox f5 mmg susah bgai aku la.. pakai astrok punya senang skit.. ..

test la wat gane2 pun.. smoga sukses sokmo
 
Sponsored Post
Top
Log in Register