BTC USD 32,635.7 Gold USD 1,785.18
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Senarai 'tools' wajib ada dlm MT4 anda..

Akulascalper

Active+ Member
Joined
Dec 19, 2008
Messages
2,812
Reaction score
1,514
Points
111
Salam semua fxtrader.

Thread ni aku buka khas kepada trader2 pro menyenaraikan nama2 tools yang ada dalam MT4 anda.

Sekurang2nya boleh menjadi panduan berguna kepada newbies untuk setup sistem mereka sendiri nanti.

Anda digalakkan share(jika mau le) tools tersebut dlm thread ini dan juga sedikit penerangan atau kegunaan tools yang tersebut.


Sekian dan diucapkan terima kasih.
Akulascalper a.k.a Powerfx
 
Last edited:
Sponsored Post

wanqie

Active Member
Joined
Mar 21, 2007
Messages
2,126
Reaction score
73
Points
30
aku wajib kena ader stochastik, kalau takde boleh mereng aku trade huhuhuh..
 

sureheboh.com

Passed Away
Platinum Member
Joined
Jan 17, 2007
Messages
18,961
Reaction score
309
Points
131
Saya wajib ada PSR (pivot support resistance)
 

JohnJenin

Fun Poster
Joined
Feb 27, 2008
Messages
811
Reaction score
7
Points
15
khas kepada trader2 pro? aku tak pro, so takleh bagi komen..:p
 

tomie

CG Hardcore Club
Joined
Dec 25, 2006
Messages
73,886
Reaction score
8,267
Points
716
clock = jam :D




** tool nubie :">
 

ismandi76

Active Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
1,837
Reaction score
125
Points
33
sy guna teknik hedging..kena ada horizontal line jer..teknik hedging sy dah modified dan sy namakan 2WAY HEDGING.kena buka 2 akaun dan post buy n sell berlainan akaun..CONFIRM price terperangkap hahahahaha
 

chrome76

Active+ Member
Joined
Dec 25, 2005
Messages
3,752
Reaction score
25
Points
30
tuan TT takmo share setup sendrik ker?? dh bukak thread kena ler letak dulu tak gitu? boleh kami semua tumpang belajar...
 

-pojie-

Well-Known, Member, XM Official, Representative
Joined
Oct 29, 2008
Messages
20,951
Reaction score
50
Points
120
meter currency maybe..
 

manisan

Active Member
Joined
Jun 2, 2009
Messages
1,677
Reaction score
197
Points
33
momentum indicators (combination of macd/ma/rsi/stoch) 2 max, SnR auto drawn.
 

S.Y.E.D

Banned
Joined
Jun 6, 2008
Messages
18,685
Reaction score
588
Points
161
aku kena pekena teh tarik trenline dulu.. kalau xder mmg x ngam.. hehehe
 
Sponsored Post

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.19067
USD / JPY
110.259
GBP / USD
1.39069
USD / CHF
0.91906
USD / CAD
1.23780
EUR / JPY
131.282
AUD / USD
0.75227

CG Sponsors




Top
Log in Register