BTC USD 41,972.3 Gold USD 1,774.89
Time now: Jun 1, 12:00 AM

SEMUA MLM scam / haram???????

AkuHenjutJer

Super Active Member
Joined
Mar 4, 2010
Messages
6,895
Reaction score
83
Points
70
apapun...usaha mau kaya mesti terus.xde istilah duk saja duit mari kecuali anda sudah ada duit @ sistem yg bekerja utk anda.

merompak pun kena usaha jg...
plan jln mana mau masuk...jln mana mau lari,
beratur dpn kedai ekor pun usaha jg...
so...usaha mcmana hang maksud kn.
 
Sponsored Post

scammer

Banned
Joined
Sep 4, 2007
Messages
897
Reaction score
4
Points
15
aidid ni bong0k.. mlm dgn ponzi xtau beza. sume dia ckp mlm.. podah.

setupid.. sape kenal aidid ni kirim slm maut kt dia. cakap terimakasih kerana TELAH MENCEMARKN NAMA BAIK MLM YG BENAR2 MLM.
 

jomiang

Freshie
Joined
Nov 12, 2010
Messages
23
Reaction score
0
Points
3
korang boleh terima ker org yang kaki pompang2 hentam haram sana haram sini tapi satu pun takde merujuk kpd dalil quran mahupun
hadis... pada aku org camni toksah layan langsung... aku yg jahil ni pun tahu menilai ni kan pulak korang yg ada pendidikan islam yg
luas
 

PinguSpy

Super Active Member
Joined
Jan 15, 2007
Messages
8,141
Reaction score
114
Points
73
sesuka hati dia je ckp affiliate haram???

affiliate join FREE... tolong promut product..
1 brg terjual 50% komision kasi dkt affiliate...

dan pembeli plak dpt product yg sama nilai dgn apa yg dia byr sebab dia nk product tu.. xde unsur menindas pun.. suruh owner blog tu pegi kaji baca buku banyak2 dulu...

jangan main ikut cara mudah tau nk hukum je


akhir zaman.. yg halal jd haram..
yg haram jadi halal
 

roBUST

Banned
Joined
Oct 13, 2008
Messages
12,406
Reaction score
136
Points
123
kalau betul..letak lah/arrange kn blog anda dgn bertauliah tutur kata..begini kah cara nya?jgn baling batu sembunyi tgn je..x sokong mana2
 

bakhtiarb

Fun Poster
Joined
Apr 8, 2010
Messages
712
Reaction score
2
Points
15
dari dulu kini dan selamanya, say no to MLM. lansung tak berminat aku dgn program2 MLM ni. mula2 ajak kuar minum, lepak2 kat kedai mamak, pastu terus bukak citer MLM. terus aku angkat punggung.. malas nak dengar.
 

302

Legendary Member
Joined
Apr 30, 2009
Messages
10,841
Reaction score
65
Points
125
aku join cni..tp x aktif..gune produk jerp..mlm gak 2
 

ejalmlk

Legendary Member
Paid Membership
Joined
Aug 8, 2008
Messages
10,529
Reaction score
43
Points
120
kalau skim Piramid sokong la HARAM , Tapi MLM tak semua ... tgk yang kukuh n tak ada masalah sejak wujud sampai sekarang ... AMWAY contohnya .. MLM sah tueee n tak pernah scam dyit orang .... 30 tahun lebih dah kat malaysia .... cuma orang Melayu jer tak nak buat ... itu jer...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register