Sembang Saham Carigold 2015

CG Sponsors




imdudic

Fun Poster
Joined
Jul 30, 2006
Messages
318
Reaction score
33
Points
20
Salam semua, aku buka topik baru khas geng carigold sembang saham untuk tahun 2015.

Kalau nak belajar asas, dah banyak topik yang ade, pilih dan baca. Kalau tak clear lagi, boleh tanya kat sini sebab topik2 lain tu aku tgk semua dah macam jadi tempat jin bertendang. TT dah hilang. :D

Banyak aku belajar dengan CG ni, kalau hgpa tgk aku sembang2 dari dulu, mmg aku start dengan HYIP kat CG ni. Bila HYIP dah nampak berkubur, aku start forex. Pun dari CG ni. Cuma saham je aku start dengan org luar sbb CG agak kurang bab saham ni masa aku start dulu. Aku pernah nak cari member dalam ni dulu, tapi tak jumpa.

Zaman forex dan hyip dulu banyak member dalam ni, skrg semua dah lost, cuma ade la sorg dua lagi still contact, tu pun thru media sosial je, kat luar tak pernah jumpa dah.

Untuk makluman, aku dah tinggal hyip dan forex. Jangan ade yg pm nak ajak aku berhyip lak. Aku tgk hyip still ade sambutan lagi, pelik gak aku. :-?:-?

Ok la, tu sedikit sebanyak coretan aku sbb aku tengah tunggu saham aku yang kena suspend. Berita baik, jam 10 nanti baru open. Harap open nanti gap terus 100% :D:D

Salam kenalan semua.
 
Sponsored Post

syahays

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Sep 1, 2010
Messages
23,441
Reaction score
49
Points
120
boleh belajar ngan tuan ni pasal stock plak...
 

imdudic

Fun Poster
Joined
Jul 30, 2006
Messages
318
Reaction score
33
Points
20
Ade yg full time trader ke kat sini?
Kalau ade boleh jumpa sembang2 sambil trade.

Banyak soalan asas yang aku terima dari orang yang baru nak trade, contoh broker ape yang bagus, murah dsb.

Btw, berkenaan broker ni aku rasa takyah pening sangat. Ambik je mana2 pun, yang penting kita selesa. Pasal fee tu, kalau kita trade tak tinggi sgt, contoh sekali trade RM 500k, 1M, aku rasa takde issue. Tapi terpulang la.

Cuma kalau nak survey, cuba dapatkan remiser yg bagus. Macam member aku, ade gak la untung tips dari remiser dia. Puluh2 ribu gak la sekali untung.

Remiser aku tak aktif lgsg. Yang dia tau call aku samada nak pick up atau tak je. ~X(
Cuma aku selesa la dengan broker ni. Tu je.
 

imdudic

Fun Poster
Joined
Jul 30, 2006
Messages
318
Reaction score
33
Points
20
boleh belajar ngan tuan ni pasal stock plak...
Tuan dah advance dalam forex, boleh sgt trade saham. Asal pandai tgk overbought, oversold dah boleh trade. Lagipun saham tak perlu trade selalu. Ade peluang boleh masuk.
 

syahays

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Sep 1, 2010
Messages
23,441
Reaction score
49
Points
120
Ade yg full time trader ke kat sini?
Kalau ade boleh jumpa sembang2 sambil trade.

Banyak soalan asas yang aku terima dari orang yang baru nak trade, contoh broker ape yang bagus, murah dsb.

Btw, berkenaan broker ni aku rasa takyah pening sangat. Ambik je mana2 pun, yang penting kita selesa. Pasal fee tu, kalau kita trade tak tinggi sgt, contoh sekali trade RM 500k, 1M, aku rasa takde issue. Tapi terpulang la.

Cuma kalau nak survey, cuba dapatkan remiser yg bagus. Macam member aku, ade gak la untung tips dari remiser dia. Puluh2 ribu gak la sekali untung.

Remiser aku tak aktif lgsg. Yang dia tau call aku samada nak pick up atau tak je. ~X(
Cuma aku selesa la dengan broker ni. Tu je.

yg aku bold tu mmg menarik..:D:D
 

imdudic

Fun Poster
Joined
Jul 30, 2006
Messages
318
Reaction score
33
Points
20
aku suka gune osk pnye charting..:))
Yup, OSK ni mmg chart ok. Dulu2 sebelum aku guna bursa station, aku pun guna OSK.

Cuma bab platform akaun dia je aku tak berkenan. Slow, sbb internet aku slow sama kut. Lepas tu history trade kita pun ade limitation. Sampai satu tahap xleh tgk semua.

Tak tau la skrg. Aku pun dah lama tinggal OSK.
 

addin_islamic

Fun Poster
Joined
Sep 3, 2012
Messages
166
Reaction score
1
Points
15
Yup, OSK ni mmg chart ok. Dulu2 sebelum aku guna bursa station, aku pun guna OSK.

Cuma bab platform akaun dia je aku tak berkenan. Slow, sbb internet aku slow sama kut. Lepas tu history trade kita pun ade limitation. Sampai satu tahap xleh tgk semua.

Tak tau la skrg. Aku pun dah lama tinggal OSK.
ooo, bursa station brbayar kn?
 

imdudic

Fun Poster
Joined
Jul 30, 2006
Messages
318
Reaction score
33
Points
20
ooo, bursa station brbayar kn?
Yup, berbayar. Cuma bagus sbb kita boleh asing2 portfolio, chart dia pun ok, dsb. Memang bagus la compare dgn free chart. Mana2 pun mcm tu kalau free dan berbayo kan. :D

Btw, OSK pun ade chart yang berbayar kan.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register