BTC USD 48,123.3 Gold USD 1,843.90
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Wanted Runner untuk tukar nama motorsikal

SeeZ

Active+ Member
Joined
Mar 23, 2010
Messages
3,531
Reaction score
8
Points
25
Sesiapa ada buat untuk tukar nama ni? Bape charge? utk motor je.. nak buat sendiri masa ada, tapi pembeli pulak xleh nak datang... ada cdgn or pndgn or sesapa nak offer? kalau jd,esk trus.. :D
 
Sponsored Post

TT

CG Super Hardcore Club
Joined
Jan 13, 2009
Messages
154,658
Reaction score
21,174
Points
1,671
pg jla kedai moto
 

akeyrasta

Super Active Member
Joined
Nov 25, 2011
Messages
5,940
Reaction score
6
Points
65
Owner lama siapa? Klu pembeli xdpt dtg mintak je pesuruhanjaya sumpah cop kn awal2 kat borang tukar nama tu.. Cas tak sampai rm5 cop sign tu.

Skrng dgr dua2 pihak kena dtg..
Tp aku bru wat kn utk org rmh 2mggu lepas.
Dia xdpt dtg aku je wakil jumpa owner kete.
Borang lengkap xde mslh.
 

SeeZ

Active+ Member
Joined
Mar 23, 2010
Messages
3,531
Reaction score
8
Points
25
Owner lama siapa? Klu pembeli xdpt dtg mintak je pesuruhanjaya sumpah cop kn awal2 kat borang tukar nama tu.. Cas tak sampai rm5 cop sign tu.

Skrng dgr dua2 pihak kena dtg..
Tp aku bru wat kn utk org rmh 2mggu lepas.
Dia xdpt dtg aku je wakil jumpa owner kete.
Borang lengkap xde mslh.

thanks bro... owner den.. yg nak beli tu kawan den, tp letak nama ayah dia.. copy ic ada, no problem.. tp dgr dua2 nk kna dtg tu mslh skit.. thanks bro for ur info..:)cgrock
 

akeyrasta

Super Active Member
Joined
Nov 25, 2011
Messages
5,940
Reaction score
6
Points
65
thanks bro... owner den.. yg nak beli tu kawan den, tp letak nama ayah dia.. copy ic ada, no problem.. tp dgr dua2 nk kna dtg tu mslh skit.. thanks bro for ur info..:)cgrock

Senanya yg leceh kat pesuruhanjaya sumpah..
Bro cari pesuruhanjaya yang jenis tak banyak songeh banyak soalan.
Klu boleh cari makcik2 singh diaorg faham klu kita terangkn.
Kalau pakcik2 ni byk sgt soalan hehe.

Dptkn je cop n sign bro da leh submited kat jpj tukar nama wat rodtax terus, sblm tu wat la insuran dulu hehehe.
 

SeeZ

Active+ Member
Joined
Mar 23, 2010
Messages
3,531
Reaction score
8
Points
25
Senanya yg leceh kat pesuruhanjaya sumpah..
Bro cari pesuruhanjaya yang jenis tak banyak songeh banyak soalan.
Klu boleh cari makcik2 singh diaorg faham klu kita terangkn.
Kalau pakcik2 ni byk sgt soalan hehe.

Dptkn je cop n sign bro da leh submited kat jpj tukar nama wat rodtax terus, sblm tu wat la insuran dulu hehehe.

wokeh bro,dah da tmpt psruhjaya sumpah yg ok, mmber ada bgtau.. 1lg bro, insurans nk kna buat lain ke? sbb den punya mtor feb 2013 bru hbs.. mksdnya nk kna mintk duit kt owner baru la utk insuran? rugila duit insurans kita yg dh byr utk setahun tu? kira mcm tu ke? atau insuran tu leh tukar nama? hehehe
 

akeyrasta

Super Active Member
Joined
Nov 25, 2011
Messages
5,940
Reaction score
6
Points
65
wokeh bro,dah da tmpt psruhjaya sumpah yg ok, mmber ada bgtau.. 1lg bro, insurans nk kna buat lain ke? sbb den punya mtor feb 2013 bru hbs.. mksdnya nk kna mintk duit kt owner baru la utk insuran? rugila duit insurans kita yg dh byr utk setahun tu? kira mcm tu ke? atau insuran tu leh tukar nama? hehehe

Pasal insuran rodtax sapa nk baya itu antara persetujuan korang berdua.
Kalau dia yg bayar insuran rodtax baik buat sekali je, owner baru pun xpening kepala.
Moto ni insuran rasa murah je rodtax pun murah mahal lagi rokok dunhill hehe:D

Da setel semua form da lengkap, beli la insuran da setel amek no policy just fill je kat form tukar nama tu nama insuran, valid bila sampai bila then submit je la kat kaunter.

Kat kaunter jpj tu kerani yg setelkn semua, insuran semua online. So nnt ada pembayaran tukar nama la, klu kete rm100 klu motor ntah la cuba cek form yg depan rasa rm40 kot hehe.

Harap membantu... Buat je sendri broo, nnt ada pengalaman n save money..
Lain la kalau kita nya kenderaan/dokumen mmg prblm engine ketuk la apa la itu mmg underwater la kena wat hehe:D
 

SeeZ

Active+ Member
Joined
Mar 23, 2010
Messages
3,531
Reaction score
8
Points
25
Pasal insuran rodtax sapa nk baya itu antara persetujuan korang berdua.
Kalau dia yg bayar insuran rodtax baik buat sekali je, owner baru pun xpening kepala.
Moto ni insuran rasa murah je rodtax pun murah mahal lagi rokok dunhill hehe:D

Da setel semua form da lengkap, beli la insuran da setel amek no policy just fill je kat form tukar nama tu nama insuran, valid bila sampai bila then submit je la kat kaunter.

Kat kaunter jpj tu kerani yg setelkn semua, insuran semua online. So nnt ada pembayaran tukar nama la, klu kete rm100 klu motor ntah la cuba cek form yg depan rasa rm40 kot hehe.

Harap membantu... Buat je sendri broo, nnt ada pengalaman n save money..
Lain la kalau kita nya kenderaan/dokumen mmg prblm engine ketuk la apa la itu mmg underwater la kena wat hehe:D

ooo..nmpknya kna bt insurans baru la jgk..:(( kena bncg blk ngn buyer.. ingtkn leh smbg trus yg lama.. dkt 2rtus jgk insurans...

mmg nk buat sndiri bro, dh nmpk jlnnya...:D thx so much bro..:)cgrock
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register