Wanted Rate Translator English - Malay

CG Sponsors




unknownSoul

Fun Poster
Joined
Jan 2, 2012
Messages
122
Reaction score
0
Points
10
Salaam warga CG, :D

Ni post pertama saya, salah dan silap harap maaf ya! :)cgrock

Saya ada dapat offer dari EQHO Communications Ltd untuk position part-time translator English-Malay.

Rate yg derang offer ialah

Translation = 0.07 USD per word
Editing = 0.04 USD per word
TEP = 0.11 USD per word
Hourly rate = 20 USD per hour

So nak tanya warga CG yg berpengalaman dalam bidang translation ni...

1. Rate ni ok ke x? takut kalu rendah sgt kang rosak market plak kan
2. Co ni ok ke x? :-? derang nih ada byk gak iklan kan FB... so far research kat internet, dulu derg ada mslh sket bab pymnt but skang mcm dh ok...

Terima kasih ye!:)cgrock:)cgrock:)cgrock
 
Sponsored Post

Missy^Dreamy

Active+ Member
Joined
Sep 19, 2008
Messages
3,748
Reaction score
109
Points
33
da mahal da rate tu TT. :D

x pnah dgr psl agency ni lg, so tatau lak psl payment prob diorang tu. TT cuba tanya dia ada request guna apa2 software tak sbb kalau company besar dia selalu request Trados atau Wordfast, Idiom etc.
 

unknownSoul

Fun Poster
Joined
Jan 2, 2012
Messages
122
Reaction score
0
Points
10
tq Missy^Dreamy...

derang mmg ada suggest a few softwares... tapi choose 1 jek laa kan... as long as you can do the work... katanyalah... ;)

so rate tu kira ok laa ek... bleh cite sket pasal ur experience as a translator, Missy^Dreamy?

saya budak hingusan dalam bidang ni... heh heh
 

Missy^Dreamy

Active+ Member
Joined
Sep 19, 2008
Messages
3,748
Reaction score
109
Points
33
tq Missy^Dreamy...

derang mmg ada suggest a few softwares... tapi choose 1 jek laa kan... as long as you can do the work... katanyalah... ;)

so rate tu kira ok laa ek... bleh cite sket pasal ur experience as a translator, Missy^Dreamy?

saya budak hingusan dalam bidang ni... heh heh
saya pun budak baru :">
 

unknownSoul

Fun Poster
Joined
Jan 2, 2012
Messages
122
Reaction score
0
Points
10
adoiiyyaaiii... hahahaha

budak baru pun at least dh start kan... ni baru nak agree bab payment rate... :))

translator as a freelancer or attached ngan co?
 

Jeb

CG Top Poster Club
Joined
Jan 2, 2007
Messages
39,505
Reaction score
124
Points
123
Uish trbaik nih.banyak tu.ade kosong x.
 

unknownSoul

Fun Poster
Joined
Jan 2, 2012
Messages
122
Reaction score
0
Points
10
ada sesapa lagi nk komen? perlukan input lg... maciihhh...
 

bob76

Legendary Member
Joined
Jul 7, 2010
Messages
16,283
Reaction score
70
Points
120
da mahal da rate tu TT. :D

x pnah dgr psl agency ni lg, so tatau lak psl payment prob diorang tu. TT cuba tanya dia ada request guna apa2 software tak sbb kalau company besar dia selalu request Trados atau Wordfast, Idiom etc.
missy, software tu kena beli sendiri ek?? Ada pree donlot tak? :">
 
Sponsored Post
Top
Log in Register