ps4 or xbox?

CG Sponsors




fendi606

Fun Poster
Joined
May 6, 2009
Messages
403
Reaction score
0
Points
10
kawan2...

nk tanye..plan nk beli ps4...tp antra ps4 n xbox mana lagi bagus interm of performance n harga?

n kalau nk beli ps4 ape kriteria yg perlu tau?

harap dapat bg pendapat....

thanks....
 
Sponsored Post

tomie

CG Hardcore Club
Joined
Dec 25, 2006
Messages
73,880
Reaction score
8,262
Points
716
ikut minat kita...
itu lah yg terbaik

kalo TT minat PS...PS lah terbaik :D
 

magnesium

Legendary Member
Joined
Apr 18, 2010
Messages
10,544
Reaction score
308
Points
131
Dah tentu la ps4.

Otai cakap, amik game yg kita minat, pastu try main kat ps4 dan xbox one, tgk gambar mana lagi cantik.

Xbox latest xbox one. Harga lebih kurang ps4 gak.

Skang lazada ada promotion ps4 rm1299.
 
Last edited:

Simon Goh

Active Member
Joined
Jun 8, 2015
Messages
1,980
Reaction score
27
Points
30
Saya dah tentu pilih ps4,

tv pilih 64inci HD L.E.D, amplifier guna build in surround home theater, main speaker gunalah cerwin Vega, surround speaker guna bose.

Nak main game pun barulah seronok.

Selalu saya main game dari laptop alienware mesti sambung dengan home theater saya, malangnya alienware saya dah rosak.
 
Last edited:

magnesium

Legendary Member
Joined
Apr 18, 2010
Messages
10,544
Reaction score
308
Points
131
Saya dah tentu pilih ps4,

tv pilih 64inci HD L.E.D, amplifier guna build in surround home theater, main speaker gunalah cerwin Vega, surround speaker guna bose.

Nak main game pun barulah seronok.
Ni high spec system hehe
 

Simon Goh

Active Member
Joined
Jun 8, 2015
Messages
1,980
Reaction score
27
Points
30
Ni high spec system hehe
Game tembak menembak ni kalau tiada Hi end set memang susah nak main, kalau musuh senyap-senyap ikut belakang nak dengar bunyi tapak jalan kaki sudah hilang kesannya apatah lagi bunyi tembak dari belakang.
 

Dss.Net

Super Active Member
Joined
Sep 29, 2013
Messages
6,912
Reaction score
231
Points
83
PS4 pun ok, Suka custom ambik PC. huhu
 

ibnuwafiy

Fun Poster
Joined
Sep 22, 2013
Messages
876
Reaction score
91
Points
20
Sy vote ps4 la TT..!:)paid

Xbox one ni bkn d anak tirikan ke kt msia nih.. Mcm xde support jek..

Ps4 ade winning eleven... Thorbaek..hehe.. Pastu byk game2 nippon.. Sy suke sy suke.haha:))
 

apiz89

Active Member
Joined
Sep 3, 2010
Messages
2,375
Reaction score
9
Points
25
ps4 win

aku dh ade ps4..

grafik terbaikkk..

game byk..komuniti ramai bleh swap2 game
 

antarakasih

Super Active Member
Joined
Jun 4, 2014
Messages
6,313
Reaction score
63
Points
70
kawan2...

nk tanye..plan nk beli ps4...tp antra ps4 n xbox mana lagi bagus interm of performance n harga?

n kalau nk beli ps4 ape kriteria yg perlu tau?

harap dapat bg pendapat....

thanks....
sbnrnya bukan masalah console yg utama,,
tapi kewajipan yg utama adalah game2 yg syok untuk dimainkan,
jika tt suka gta5,,dan suka cd ori,,belilah ps4
original game harga rm100 ke atas

jika nk beli 1 game rm5 sahaja,,maka belilah xbox360
yg boleh di mod ,,hanya dgn rm100,, dah boleh dapat berpuluh cd game.
boleh juga main game2 gta5 dan game2 baru.
cuma grafiknya kurang daripada ps4

atau belilah satu xbox untuk pirate game (xleh main online)
dan satu ps4 untuk ori game (boleh main online)

jika xbox one berbanding ps4 pula,, grafik xbox one lebih tinggi dan lebih detail.
 
Last edited:
Sponsored Post
Top
Log in Register