yustaiping2
Active+ Member
- Messages
- 2,670
- Joined
- Apr 7, 2008
- Messages
- 2,670
- Reaction score
- 42
- Points
- 40
apakah pernah keputusan upsr, pmr, spm dan stpm menunjukkan penurunan prestasi secara keseluruhan berbanding tahun-tahun sebelumnya?
Budaya 'curve bending', jika diibaratkan seperti daki, aku rasa menteri pendidikan kita daki dia dah macam lumpur kering.
Perasan atau tidak, taman-taman perumahan baru juga semakin banyak menggunakan nama inggeris. Begitu juga dengan papan tanda, tulisan bahasa melayu semakin mengecil jika dibanding dengan tulisan cina dan inggeris, jawi pula semakin pupus kecuali di terengganu dan kelantan. Di mana penguatkuasaan? Peruntukan undang-undang sudah ada.
Menteri-menteri pula dah tak reti cakap melayu. Wartawan cinanya pula kurang ajar belaka, kenyataan diberi dalam bahasa melayu, mereka soal semula dalam bahasa inggeris.
Taik, merdeka apa macam ni?
Anak melayu nak masuk universiti harus ambil ujian bahasa inggeris? Kenapa univerisiti tidak cukup buku rujukan bahasa melayu? Jelas-jelas jumlah penerbitan universiti sangat kurang.
Ppsmi? Projek pembangsatan bangsa.
ini pun aku sokong
