Recommended Brokers


Forex Chart

onetarmizi

Elite Member
Platinum Member
Joined
May 30, 2006
Messages
4,155
Reaction score
678
Points
76
Mungkin someone boleh develop kat seksyen forex development technique dgn menggabungkan indicator lain untuk melengkapkan satu trading sistem. Hopefully someone:)cgrock
 
Sponsored Post

darkkiller

Super Active Member
Joined
Jun 1, 2007
Messages
8,311
Reaction score
571
Points
111
agaknya apalah coding untuk dapatkan 8 hour ni ye
 

onetarmizi

Elite Member
Platinum Member
Joined
May 30, 2006
Messages
4,155
Reaction score
678
Points
76
agaknya apalah coding untuk dapatkan 8 hour ni ye
Author mmg tak share mq4 source. Aku rasa pengiraannya berdasarkan purata data lapan jam yg lepas utk membentuk garis current 8 jam pivot.

Indicatornya akn calculate average/purata data setiap 8 jam berdasarkan option HL/2, HLC/3 atau HLCC/4.
 

fatguy

Permanently Banned
Joined
Dec 9, 2006
Messages
2,018
Reaction score
0
Points
20
korang semua ni mmg dasyat...pening aku..bilah2 bahasa yg digunakan menunjukkan korang ni mmg pakar..aku masih dok baca lg,tp x paham2 jugak...
aku didlm situasi yg sama mama..langsung x paham..bab coding-mengoding...:((
 

onetarmizi

Elite Member
Platinum Member
Joined
May 30, 2006
Messages
4,155
Reaction score
678
Points
76
Update - Goen Pivot with alert.

Indicator ini akn show 3 pivot utk 4H, 8H dan 12H dgn mempunyai option input MODE 0=HL/2 1=HLC/3 2=HLOC/4 3=HLCC/4.

Alert apabila price cross up/down these lines.

 

Attachments

darkkiller

Super Active Member
Joined
Jun 1, 2007
Messages
8,311
Reaction score
571
Points
111
Author mmg tak share mq4 source. Aku rasa pengiraannya berdasarkan purata data lapan jam yg lepas utk membentuk garis current 8 jam pivot.

Indicatornya akn calculate average/purata data setiap 8 jam berdasarkan option HL/2, HLC/3 atau HLCC/4.
faham mengenai purata,tapi code dia yg tak tahu tu,boleh buat macam-macam level lain

le..kat mt4 pun boleh le 8hours..
tak tau ke...?
boleh berikan contoh coding dia tak?aku betul2 tak tahu ni,harap boleh membantu sebab yang aku tau takat ni ialah
1,5,15,30,60,240,1440,10080,43200
atau
M1,W1,D1,H4,H1,M30,M15,M5,M1
jadi kalau dalam coding cuma letak code-code ni,so aku akan dapat level-level berdasarkan coding yg aku tahu ni je

aku pernah try nak dapatkan 2 jam je..so aku 60x2=120 aku letaklah nombor 120 dalam code,tapi tak menjadi

harap cino boleh bantu

thanks
 
Last edited:
Sponsored Post
Top
Log in Register