Permalinks - Wordpress v3.8

Recommended Brokers


Latest Threads

tajul

Fun Poster
Joined
Jun 15, 2007
Messages
118
Reaction score
7
Points
15
bro rwx tqvm....may be awak terror dengan wp ni, bantu saya bro, dah letih tgk benda permalink ni...:) kalau awak tak sampai 5 minit dah sattle.
 
Sponsored Post

tajul

Fun Poster
Joined
Jun 15, 2007
Messages
118
Reaction score
7
Points
15
hahaha..xpe tt..pelan2.. dlu2 ambe pun dh pnah kne prob mcmni slepas update wordpress core.

TQVM rwx, saya pasti bro ni memang pakar dengan blog WP...:D
saya dah penat asyik mengodek godek wp ni...macam tu jugak.
tolong bro tolong teropong jap WP saya tu? :)
 

ninjacat

Freshie
Joined
Apr 20, 2014
Messages
4
Reaction score
0
Points
3
Huuummmm.... Contoh - kalau buat page PROFILE katankan
jadi bila kita tekan permalink (post name) dia akan jadi http://www.namadomain.com/PROFILE
Tapi bila saya tekan permalink ----> (post name) dia akan keluar
Error 404 -URL not Found.

Tapi bila saya simpan Default dia ok pulak
tapi dia akan jadi ---> http://www.namadomain.com.my/?pg_id=206

begitulah lebih kurang...:D
saya pun pernah kena, dah serik jugak dgn wordpress permalinks ni..

backup database dulu sebelum nak fix.

biasanya steps yg biasa nak troubleshoot ni, disable semua plugins, clear all cache, refresh site.

kalau sama jugak tukar htaccess pada default:
Code:
# BEGIN WordPress
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^index\.php$ - [L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME** !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME** !-d
RewriteRule . /index.php [L]
</IfModule>
# END WordPress
kalau sama jugak pakai je la default links tu pastu redirect 301 pada permalinks baru.
 

anjangman

Freshie
Joined
Apr 7, 2012
Messages
38
Reaction score
3
Points
11
Salam semua warga CG, dah lama pakcik tak melawat CG ni.
Ok disini pakcik ada problem dgn blog pakcik berkenaan Permalink -ERROR 404 -URL NOT FOUND :">
Pakcik dah adjust sana, adjust sini ....but still problem tu ada juga...ERROR 404,

Ni pakcik paste gambar nya, harap warga CG yang pandai berkenaan WP v3.8 bantu pakcik ..:D

View attachment 150273
Dah settle ke pakcik..login guna filezilla, cari fail .htaccess dalam folder 'public_html' . File .htaccess tu upload dulu kat komputer. Lepas tu cuba buka blog pak cik. File .htaccess ini nanti akan di create baru secara automatik. kalau dah ok, boleh delete je file .htaccess yyg di upload tadi. OK. harap membantu.
 

ithaarizapril

Freshie
Joined
Sep 12, 2017
Messages
21
Reaction score
0
Points
3
saya kira itu karna url nya gak ada. jadi not foundlah

cek di web ada gak laman/post itu :D
 

Deanna

Junior Member
Joined
Feb 19, 2019
Messages
64
Reaction score
6
Points
11
Have you solved the probleam already ? As for me it's really easy especially in new versions of WordPress, so many times past so you could do it really just in settings of WordPress, yes, directly in permalinks, just reinstall whole WordPress again once again.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register