BTC USD 34,452.2 Gold USD 1,802.30
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Perceraian dan prosedur

Sponsored Post

RuthlessFairy

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
May 15, 2009
Messages
27,508
Reaction score
118
Points
128
klu ada surat yg menyatakan suami/isteri berhak sekian2 amaun,so mahkamah akan ikut je perjanjian tu.klu xde mahkamah akn tentukan tp rumit sket la prosesnya.

Wut is mutaah sebenarnye?
 
Last edited:

RuthlessFairy

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
May 15, 2009
Messages
27,508
Reaction score
118
Points
128
sebenarnya boleh je gugel maklumat smua tuh.

aku sbenarnya musykil.dia tanya soalan untuk diri sendiri ke?:-?:-?:-?

Dah gugel tp tak faham.
Tak faham kene tanya.. kang salah plak.
Sbb aku perlu strong fact untuk aku kaji.
kalau kat google tak boleh tanya lebih lanjut..
 

jejaka

Banned
Joined
Jun 16, 2013
Messages
1,709
Reaction score
1
Points
25
belum kahwin dah nak tau pasal prosedur cerai? negative betul pemikiran
 

RuthlessFairy

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
May 15, 2009
Messages
27,508
Reaction score
118
Points
128
Kena tanya orang Syiah
Orang Syiah paling expert hal2 mutaah

Tadi ada mamat tu kata mutaah tu bayar kat iateri kalau bpbercerai tanpa sebab.

Tapi kalau takde sebab,kenapa nak bercerai.
 

RuthlessFairy

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
May 15, 2009
Messages
27,508
Reaction score
118
Points
128
belum kahwin dah nak tau pasal prosedur cerai? negative betul pemikiran

Aku yg negatif ke engkau??

Ilmu and pengetahuan tak mengenal status dooooohhhhh!
 

mynameis

Super Active Member
Joined
May 2, 2012
Messages
6,942
Reaction score
253
Points
81
Wut is mutaah sebenarnye?

mutaah si isteri boleh tuntut klu dia diceraikan tanpa sebab.kira laki balik kerja,belum sempat cium tangan trus laki jatuh talak.dapatla dia tuntut nafkah mutaah.
kalu isteri mintak cerai pasal x sanggup bermadu pun boleh tuntut.mutaah ni kira saguhati la dr pihak bekas suami sbg menghargai jasa2 isteri selama hidup berumahtangga.
tp klu nak isteri kena tuntutla.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register