Penyebaran serial key software secara komersial di Malaysia

Recommended Brokers


Dann

Administrator
Staff member
Joined
Nov 19, 2005
Messages
3,077
Reaction score
1,624
Points
101
Fenomena ni dah lama saya perhatikan dan makin lama org ingat benda ni genuine. Even kita dah bagi bunga bunga dalam pengumuman sebelum ni tapi nampaknya tak ramai yang faham kisah sebenar.

Ada satu hacking tool (tak perlulah saya beritahu sumbernya) yang dah lama ada dan digunakan oleh hacker hacker seluruh dunia untuk curi password & serial number software dalam PC dah berjaya digodam.

So bila dah ada benda ni budak budak (yg perasan hacker) di Malaysia ni yg baru nak mengenali hacking ni pun gunalah untuk buat bisnes. Depa akan dapat bermacam jenis password dan serial number berdaftar. Antivirus, Windows, banking internet etc etc semuanya ada.

Yg paling banyak buat bisnes especially dlm CG ni skrg ialah serial key antivirus (Kaspersky & Windows). So pada mana-mana reseller tak tau apa apa fasal ni hanya tau menjual saja, suka saya jelaskan di sini serial key yang you all semua jual tu mmg betul serial genuine tapi sudah ada empunya nye ye :D. Itu sebab sampai waktu antivirus akan block bila depa detect.:D:D

Therefore, pada yg reseller tu bila dah tau hal ni terpulang pada anda ye :D. Halal haram anda tentukan sendiri. Tapi saya faham ada antara penjual ni dah tau fasal ni cuma buat senyap je :D:D. Sepatutnya buyer ada hak untuk tau asal usul serial key ni.

Pada buyer yang tak tau apa apa jgn fanatik sgt. Jadilah buyer yg berilmu pengetahuan. Jangan main sebat beli wah murahh orii lepas tu bila CG sekat mula nak meradang. Bila dah kena block melolong jugak cari reseller.

Apa yang saya nak tekan di sini bahawa jangan pandai pandai 'legitimate'kan bisnes yg illegal. Dan mencuri hak orang lain tu mmg sangat menyusahkan. Kalau kita kena kita pun akan marah betul tak?

OK salam.
 
Sponsored Post

pajamada

Active+ Member
Joined
Apr 19, 2011
Messages
2,979
Reaction score
1,318
Points
106
hehehe
they do sound fishy.
thanks masta :D
 

hackerz6

Banned
Joined
Mar 6, 2008
Messages
3,815
Reaction score
9
Points
25
yeke? mcm mana nk tau serial tu dah ade tuan empunya?
cer kasi panduan supaya kita sama2 xditipu
 

rey1988

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Mar 25, 2011
Messages
6,258
Reaction score
14
Points
65
wajib sticky ne bos..
 

sp00f3r

Active Member
Joined
Jun 19, 2012
Messages
1,581
Reaction score
80
Points
30
xbaik macam tu.. jual barang curi.. kalau nak meniaga, biarlah yang betul2 ori.
 

faizes

Fun Poster
Joined
May 18, 2012
Messages
645
Reaction score
2
Points
15
perasan hacker... hmhmmm hahhaha!!
 

faizk

Super Active Member
Joined
May 31, 2010
Messages
7,512
Reaction score
26
Points
70
aah,mmg rmi buyer yg dh tkene.pahtu bg serial len lak
 
Sponsored Post
Top
Log in Register