Penyebaran serial key software secara komersial di Malaysia

Recommended Brokers


theblur

Super Active Member
Joined
Apr 15, 2012
Messages
6,228
Reaction score
397
Points
81
akunye pc biasenye, window konpom ori
lain2 freeware je
kecuali office
dulu ori, tapi entah apa aku buat dulu. ada problem, aku repair guna restore point. sekali terus tak activate pula haha.. try cari2 kat box, belakang laptop, takde pula serial key.

dah malas nak pikir, biar je. stakat browsing, tgk youtube/movie je pun kat laptop ni.

bro try la WPS Office tu, free. takde problem nak buka .docx , .xlsx, dan .pptx . sapot multi tabs lagi.

LibreOffice tak best walaupun FOSS.
 
Sponsored Post

jagajaga

Active Member
Joined
Jul 7, 2009
Messages
1,319
Reaction score
48
Points
30
Bezanya...anda format dekstop atau komputer...dah tak boleh pakai lagi dah keynya...tapi oklah dgn harga RM5 ajer
Ooo
Tp sepanjang tempoh kita guna sebelum format
Die akan sentiasa detect software tu ori la kan?
 

Duan82

Super Active Member
Joined
Dec 9, 2011
Messages
5,811
Reaction score
670
Points
111
Ooo
Tp sepanjang tempoh kita guna sebelum format
Die akan sentiasa detect software tu ori la kan?
Yaa...cuma kalau komputer tu rosak kaa apa..dan format balik..key tu, tak leh guna dah. Kalau beli yg berkotak tu, mcm karpersky RM80 siap ada CD tu...boleh guna berulang kali key dia, untuk 1 komputer sama. Tapi tak kisah lah...harga beli yg key tu, baru rm5 ajer...3 kali format pun..baru RM15..kekekekke. komputer bukan setiap bulan format
 

otaida00taj

Legendary Member
Joined
Apr 4, 2007
Messages
10,446
Reaction score
53
Points
120
aku dah tak berminat bab2 camni ..

Windows 8 aku pun sampai sekarang tak activate lagi (dah 4 tahun) , setiap 30 minit akan keluar notifikasi biru suruh activate, aku cancel je.

memang aku tau risk dia banyak security patches aku tak donlod. entah2 dah ada backdoor dalam laptop ni.

lantak la, sebab aku tgh kumpul duit nak beli laptop baru. nak guna fully Linux (kemungkinan besar guna Debian 10) . bye bye Windows.

MS Office pun aku dah tak pakai. sebab takde kepentingan pun dalam pekerjaan. guna WPS Office je.

cuma satu je la yang aku masih guna crack, iaitu IDM hahaha. sebab takde download manager sebagus IDM ni. aku nak beli lesen ori, tapi disebabkan aku akan guna Linux nanti, so tak beli la.

sebab tu aku x boleh hadam budak2 yg PC/laptop dia PENUH dengan benda2 illegal ni. diorang tak risau ke hahahahaha..

Windows illegal, MS Office illegal, Photoshop crack, autoCAD crack, Antivirus pun nak crack (free pun dah cukup bagus), games2 semua pun crack.


entah la.. hati2 je la tak kena ransomware. jangan nangis pula ye.
saya masih pakai yang illegal, semuanya illegal. tapi antivirus dah lama tak pakai. komputer tanpa antivirus. kita mesti tahu limit kita sebagai pengguna illegal. cuma perlu lebih berhati-hati ketika "click" di browser...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register