BTC USD 75,561.0 Gold USD 4,359.74
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Pengalaman menyeramkan dengan bayangan hitam di bilik lama

PenglipurLara

Fun Poster
Messages
681
Joined
Jan 14, 2025
Messages
681
Reaction score
29
Points
30
pf%2BXLDwpJQ0KeP8UhwhgGEMWbxlAsks%3D.jpg


Sebelum cerita ni bermula, nak bagitau sikit latar belakang. Rumah yang kami duduk dulu tu sebenarnya ada satu bilik lama yang terbiar bertahun-tahun. Bila ada perombakan dan pembinaan bahagian atas rumah, bilik tu akhirnya jadi sebahagian dari tingkat yang kami duduki. Tapi bilik tu selalu rasa seram dan pelik semacam.

Jadi, malam tu kira macam malam biasa je. Masa tu aku baru 12 tahun. Satu hari, keluarga aku pergi ke pusat beli-belah. Aku masa tu tengah tidur di bilik lama tu sebab bilik aku sedang tengah direnovasi. Lepas tu, aku terbangun dengar bunyi macam ramai orang tengah borak kat ruang tamu. Aku pun jerit la, "Beli apa-apa kat aku tak?" Terus je rumah jadi sunyi sepi. Serius cuak gila... aku maju ke ruang tamu, tapi takde siapa pun. Aku ingat aku berkhayal ke apa, jadi aku balik tidur.

Tak lama lepas tu, aku rasa macam ada yang perhati. Aku jeling ke arah pintu bilik. Nampak bayang hitam tinggi tengah menjenguk. Cemas, aku tenung je bayang tu... tiba-tiba hilang. Aku cepat-cepat tutup muka dengan bantal, cuba tidur balik biar lega.

Beberapa minit berlalu, aku rasa ada sentuhan sejuk. Terus aku terjaga, nampak lagi bayang hitam tu betul-betul depan muka aku. Aku tutup mata dan sorok bawah bantal, lari ke bilik lain, kunci pintu sampai keluarga aku balik.

Lepas beberapa bulan, ada orang ajar satu benda dalam agama aku ni — bukan Kristian, ya — yang boleh tolong halau benda-benda halus. Lepas buat, aku dengar bunyi dalam rumah kuat sangat kata "Aku lebih kuat, aku lebih kuat". Pintu kena ketuk kuat… pastu ada suara lembut pulak kata, "Kau akan pergi, kau akan pergi. Dengan nama Allah kau akan pergi."

Seram betul bila figura tu macam sahut balik dari jauh, "Aku takkan pergi, aku takkan tinggalkan dia. Aku yang terkuat."
 
Back
Top
Log in Register