Pak_malau7777
Fun Poster
- Messages
- 957
- Joined
- Oct 17, 2024
- Messages
- 957
- Reaction score
- 317
- Points
- 31
Kamu crlah sendiriDalil zikir monyet mana?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Kamu crlah sendiriDalil zikir monyet mana?

Kamu crlah sendiri
Teruskan saudara dengan perkataan monyet tu....aku cari x jumpa..ko y pertahankan zikir monyet..ko bagi la aku ape dalilnya
![]()

Org y x reti hormat nabi..x de keperluan utk aku hormat dia.Teruskan saudara dengan perkataan monyet tu

Kamu crlah sendiri
Kali pertama dgr org zikir mcm ni...
Manusia kalau dia dah perkenal nama dia contoh "nama saya Halim bin Sulaiman, tuan boleh panggil saya Halim @ Angah Halim" pastu kau panggil "Kau kau", "dia dia" atau "hoi hoi" mesti dia marah kan... sebab orang tu dah bagi tahu nama dia. tu dengan manusia dah kira tak beradab "Kurang ajar".
Dengan Allah selamba Badak je kau panggil "dia....dia", padahal Allah dah bagi tahu dah cara nak sebut nama dia, cara nak berzikir pada dia![]()

Setuju.....bab zikir ni, antara empunya diri dan Sang Pencipta je....kalau dah rakam macam ni, dapat pulak ke public, apa motif pun tak tahu la...Kali pertama dgr org zikir mcm ni...
Ingatkan khabar angin, fitnah je...
Rupenye ade betoi ye...
Diorg buat sorg2, sembunyi2 je kot...
Yg ni tah mcm mane bleh rakam plak...

Ade...siap ade buat kitab lg puak ni semata nk sebar zikir monyet nihKali pertama dgr org zikir mcm ni...
Ingatkan khabar angin, fitnah je...
Rupenye ade betoi ye...
Diorg buat sorg2, sembunyi2 je kot...
Yg ni tah mcm mane bleh rakam plak...
Selamba bagi ajaran sesat.Berkata Allamah Ibnul Qayyim Rahimahullah:
Sebahagian mereka menyusun bahawa zikir dengan nama tunggal Allah, Allah lebih utama daripada zikir dengan lafaz tersusun seperti Subhanallah, Walhamdulillah, Wa Lailahaillallah Wallahu Akbar. Ini merupakan satu kerosakan yang dibina atas kerosakan. Ini kerana zikir dengan nama tunggal TIDAK disyariatkan secara asal, TIDAK MEMBERIKAN MANFAAT apa-apa bahkan ia bukan kalam( ucapan ) yang bermakna dan tidak menunjukkan bentuk pujian ataupun satu penghormatan ( ta'zhim) , tidak berkaitan dengan keimanan, dan tidak mendapat pahala.
Tidak menjadikan orang yang berzikir itu terikat dengan Islam secara umum, hatta jikalau seseorang kafir berzikir dgn lafaz Allah, Allah daripada awal umurnya hingga ke akhir hayatnya, ia tidak menjadi muslim kerana itu, ia bukan daripada zikir umum dan juga bukan daripada zikir yang terbaik.
Abis tu sebelum kau zikir kau baca bismillah dulu tak?Ade...siap ade buat kitab lg puak ni semata nk sebar zikir monyet nih