BTC USD 76,497.4 Gold USD 4,353.97
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Misteri makhluk Enfield yang tak terjelaskan

PenglipurLara

Fun Poster
Messages
681
Joined
Jan 14, 2025
Messages
681
Reaction score
29
Points
30
Pada April 1973, di sebuah kampung kecil di Enfield, Illinois, seorang remaja lelaki telah mendengar bunyi yang menggaru di pintu rumahnya. Dengan rasa ingin tahu bercampur sedikit ketakutan, dia mengadu kepada bapanya, Encik Johnson. Encik Johnson nekad untuk menyiasat meskipun hatinya meronta-ronta sedikit gusar. Ketika dia menuju ke pintu, dia melihat makhluk yang menakutkan, sesuatu yang tidak pernah dibayangkannya selama ini. Makhluk itu memiliki tiga kaki, dua tangan yang pendek, dan mata yang bersinar seperti lampu suluh. Kulitnya kelihatan kelabu dan berkedut, dan suaranya mendesis seperti kucing liar yang marah.

Dihantui ketakutan yang mencengkam, Encik Johnson menembak pistolnya ke arah makhluk itu. Namun, makhluk tersebut tidak berganjak sedikit pun. Sebaliknya, makhluk itu melompat dengan begitu pantas sejauh sekitar 80 kaki dalam masa beberapa saat dan hilang di dalam hutan yang gelap dan misteri. Apabila pihak polis tiba, mereka menemui kesan cakaran di rumah dan jejak kaki asing enam jari di tanah.

Kejadian ini mencetuskan lebih banyak laporan penampakan. Seorang saksi mendakwa makhluk itu bergerak seolah-olah terapung, hampir melayang di udara. Ada yang mengatakan ia mungkin kangaroo yang terlepas. Ada pula yang beranggapan ini hanyalah psikosis beramai-ramai. Namun, penduduk tempatan yakin dengan apa yang mereka lihat. Hingga ke hari ini, tiada siapa yang dapat menjelaskan apa sebenarnya makhluk yang digelar "Enfield Monster" itu. Kisah ini kekal misteri dalam masyarakat Enfield, menanti hari ia kembali menjenguk.
 
Back
Top
Log in Register