BTC USD 37,764.2 Gold USD 1,774.54
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Minta Pendapat Kawan2 Semua

fulzam

Fun Poster
Joined
Sep 24, 2010
Messages
781
Reaction score
3
Points
15
Salam CGrians,

Situasi saya begini..

Saya akan berhenti kerja tak lama lagi. Bila berbincang dengan bos, dia mintak saya trade FOREX. Dia akan bagi modal dan profit bahagi 2. In fact, dia dah pun bayarkan kelas2 FOREX yg saya telah pegi.

Persoalannya sekarang...

1. Berapa banyak modal yang perlu saya minta drpd bos saya tu kalau profitnya dibahagi 2?

2. Memandangkan saya akan berhenti kerja, maka FOREX ini akan menjadi periuk nasi saya. Boleh ke saya dapat profit lebih kurang USD 2k sebulan? (kalo dah dibahgi 2 maknanya saya akan dpt USD 1k sebulan).

3. Memandangkan saya akan mempunyai banyak masa depan komputer, apakah trading style yg baik utk generate profit tsbt? Scalp or Swing? Kalo scalping, apa indi terbaik? (Bior pip ckit tp lot besor)

So, kat cni, saya nak minta pendapat2 bernas drpd semua CGrians, esspecially yg otai2 dan fulltime trader.

Tima kasih bebanyak.
 
Sponsored Post

Pulau Tenggol

Active Member
Joined
Sep 22, 2010
Messages
2,258
Reaction score
11
Points
25
mintak 3k usd kat bos ko :)
scalping lot besar bahye bro,high risk!!!
aku syorkan swing lagi selamat dgn 1 lot :)
 

kasturi

Legendary Member
Joined
Jul 22, 2006
Messages
13,525
Reaction score
3,276
Points
196
kalu nak baru start baik demo dulu dlm sebln 2....kalu mc pon xrugi $$ ilmu dpt...
trade forex ni bukan senang
 

fulzam

Fun Poster
Joined
Sep 24, 2010
Messages
781
Reaction score
3
Points
15
baru la jugak...
start bulan 5 tahun ni...

skang ni saya guna indi no 9 masta dsena. memang popit, tp floatingnya yg tak tahan. biasanya -100 ke -200 pips. skali skala cecah jugak -300+. saya risau kalau nak main besar, kena mc.
 

jinlapar

CG Top Poster Club
Joined
Dec 16, 2009
Messages
20,107
Reaction score
628
Points
161
baru la jugak...
start bulan 5 tahun ni...

skang ni saya guna indi no 9 masta dsena. memang popit, tp floatingnya yg tak tahan. biasanya -100 ke -200 pips. skali skala cecah jugak -300+. saya risau kalau nak main besar, kena mc.

selain indi no 9 adakah teknik 2 sampingan lai sifu..:D:D
jika 100 % bergantung indi 9 saja susah jugak..kena filter bnyk jugak utk mengelak dari repaint ,pendapat nubi:D:D
 

Quantum Z

Fun Poster
Joined
May 22, 2010
Messages
795
Reaction score
21
Points
15
Salam CGrians,

Situasi saya begini..

Saya akan berhenti kerja tak lama lagi. Bila berbincang dengan bos, dia mintak saya trade FOREX. Dia akan bagi modal dan profit bahagi 2. In fact, dia dah pun bayarkan kelas2 FOREX yg saya telah pegi.

Persoalannya sekarang...

1. Berapa banyak modal yang perlu saya minta drpd bos saya tu kalau profitnya dibahagi 2?

2. Memandangkan saya akan berhenti kerja, maka FOREX ini akan menjadi periuk nasi saya. Boleh ke saya dapat profit lebih kurang USD 2k sebulan? (kalo dah dibahgi 2 maknanya saya akan dpt USD 1k sebulan).

3. Memandangkan saya akan mempunyai banyak masa depan komputer, apakah trading style yg baik utk generate profit tsbt? Scalp or Swing? Kalo scalping, apa indi terbaik? (Bior pip ckit tp lot besor)

So, kat cni, saya nak minta pendapat2 bernas drpd semua CGrians, esspecially yg otai2 dan fulltime trader.

Tima kasih bebanyak.

trading ni is an art, yg mana kita perlu menjiwai dgn emosi dan akal yg waras...

trading bukan semata2 teknikal dan juga fundamental, persepsi diri dan akal fikiran memainkan peranan penting dalam trading...

utk belajar teknikal berkaitan forex, cukup dengan masa yang singkat, tapi untuk menjiwai forex....errr makan masa bro....2-3 tahun tuh selamba ja dan bergantung pada individu...

nasihat aku baik anda cari kerja dulu, dalam pada tuh mentelaah lagi forex...supaya FMD anda develop dgn lebih baik lagi....

kalu terus FTT, hmmm...... ~X(~X(~X(
 
Sponsored Post

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.19036
USD / JPY
110.289
GBP / USD
1.39190
USD / CHF
0.91774
USD / CAD
1.23612
EUR / JPY
131.283
AUD / USD
0.75455

CG Sponsors




Top
Log in Register