BTC USD 62,322.7 Gold USD 1,762.70
Time now: Jun 1, 12:00 AM

mengenai KEMAS.

kalau

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Mar 4, 2008
Messages
48,563
Reaction score
127
Points
123
selamat malam, salam muhibah dan salam sejahtera memembers Carigold, mods, admins dan juga guests.

ok, straight to the point.....apa kah itu KEMAS?

sekolah tadika ka apa aaa? aku nak tau apakah itu KEMAS,

fungsi dia, private ka gomen punya?

ps. aku tak amik port kalo thread pasal topik ni dah ada

pasal aku nak tau melalui thread yg aku bukak ni jugak.

lagi satu, tolong kasi info yg korang tahu sahaja, biar la

agak2, congak2, fikir2 (kalo yg ada keja kat KEMAS, info yg

diberikan amat2 aku hargai) dan aku tak mau links.

last sekali, aku ucapkan terima kasih in advance bagi semua

feedback yg akan diberikan.
 
Sponsored Post

kalau

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Mar 4, 2008
Messages
48,563
Reaction score
127
Points
123
tak ada yg tau.......eeeiiiii......
 

tebbaloi

Legendary Member
Joined
Mar 4, 2009
Messages
13,457
Reaction score
444
Points
131
kat kawasan aku ni ada satu kemas.. yg aku tau kemas tempat belajar jahit baju dan buat bakul rotan.. free je..
 

gengjawa

CG Top Poster Club, XM Official, Introducing Broke
Paid Membership
Joined
Dec 22, 2006
Messages
33,087
Reaction score
200
Points
123
dah lama KEMAS nie wujud
wak sekolah tadika dulu kat KEMAS le
masa umur 4 tahun (sbb temankan pakcik wak belajo,dia xmau sekolah sbb xde teman,so atuk wak sponsor la time tu)
pastu umur 6tahun wak belajar balik
tang yuran ke bayaran mmg xtau ler
sekitar 80an time tu
 

eboss

CG Hardcore
Paid Membership
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,895
Points
591
yang aku tau cikgu kemas nie alat penyebar berita buruk dan menakutkan orang kampung tentang pembangkang...nie bukan carita orang nie pengalaman aku sendiri masa ikut Wan Azizah gi kempen di Langkawi...rupanya sehari sebelum kami sampai para cikgu kemas dah masuk kampung dan kasi tau kat makcik pakcik disana kalau pembangkang perintah negara porak peranda sebab pembangkang tak ada polis, tak ada spital, tak ada kereta bomba...dan yg last depa kata nanti kat langkawi susah nak dapat makanan sebab PAS tak ada kapal nak hantar makanan masuk ke langkawi
 

DDos

Legendary Member
Joined
Nov 7, 2007
Messages
14,111
Reaction score
690
Points
166
yg aku tahu KEMAS tu adalah berasal dari KEbajikan MASyarakat

tu je :)
 

kalau

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Mar 4, 2008
Messages
48,563
Reaction score
127
Points
123
kat kawasan aku ni ada satu kemas.. yg aku tau kemas tempat belajar jahit baju dan buat bakul rotan.. free je..

terima kasih atas feedback yg diberikan......tempat buat brg

kraftangan ke KEMAS tu?:-?


yg aku tau tadika je. huhu

terima kasih atas feedback yg diberikan......so, KEMAS ni adalah

tadika jugak ekk....:-?

dah lama KEMAS nie wujud
wak sekolah tadika dulu kat KEMAS le
masa umur 4 tahun (sbb temankan pakcik wak belajo,dia xmau sekolah sbb xde teman,so atuk wak sponsor la time tu)
pastu umur 6tahun wak belajar balik
tang yuran ke bayaran mmg xtau ler
sekitar 80an time tu

terima kasih, wak atas feedback yg diberikan......jadi KEMAS ni

tadika buat bebudak kecik la ye.....private ke gomen punya tu?

yang aku tau cikgu kemas nie alat penyebar berita buruk dan menakutkan orang kampung tentang pembangkang...nie bukan carita orang nie pengalaman aku sendiri masa ikut Wan Azizah gi kempen di Langkawi...rupanya sehari sebelum kami sampai para cikgu kemas dah masuk kampung dan kasi tau kat makcik pakcik disana kalau pembangkang perintah negara porak peranda sebab pembangkang tak ada polis, tak ada spital, tak ada kereta bomba...dan yg last depa kata nanti kat langkawi susah nak dapat makanan sebab PAS tak ada kapal nak hantar makanan masuk ke langkawi

terima kasih, eboss atas feedback yg diberikan. tapi buat masa

sekarang aku tak perlukan politik, kat sini aku congak2 politik

ni tak di amik port sangat ngan KEMAS ni. pendapat aku la.
 

kalau

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Mar 4, 2008
Messages
48,563
Reaction score
127
Points
123
yg aku tahu KEMAS tu adalah berasal dari KEbajikan MASyarakat

tu je :)

terima kasih DDos atas feedback yg diberikan.

dia ni jaga kebajikan bebudak ka ni?
 

sipout

Active Member
Joined
Dec 22, 2007
Messages
1,523
Reaction score
12
Points
25
yang aku tau, KEMAS ni di bawah Jabatan Kebajikan Masyarakat dan bila dh nama jabatan mmg banyak la perkara yang diKEMASkan..KEMAS yang aku amek port Tadika and Pusat Asuhan jer..yang laen tak tau la. Lau tadika KEMAS mmg under gov sebab tu yuran dia mmg murah cuma bila dh murah nie pembelajaran mmg basic je la, nk advance tunggu darjah 1. Pusat asuhan setakat ni yang aku tau mmg takde bawah KEMAS tapi yang register bawah KEMAS ada la tapi boleh bilang ng jari jer..tak banyak mana pun....sekian.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register